Dolar 32,5690
%0.09
Euro 34,8864
%0.17
Altın 2.424,940
%0.07
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir'de eylem kararı

Büyükşehir'de eylem kararı

​İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde Tarım Park ve Bahçeler Dairesi’ne bağlı çalışan 1170 personeli işsiz kalma tehlikesiyle karşı karşıya bırakan krizin ardından yeni ihale süreci de kapıya dayandı. 24-25 Kasım’da yapılacak olan ve yaklaşık 7 bin sözleşmeli personeli kapsayan kritik hizmet alımları öncesinde eylem kararı alan işçiler bugün öğlen saatlerinden itibaren iş bırakarak “Taşerona hayır” diyecek.

  • Ege Postası
  • 20.11.2014 - 16:37
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Hafta başında belediyenin farklı birimlerinde çalışan yaklaşık 7 bin personel için 2 ve 3 yılı kapsayan kritik iki ayrı hizmet alım ihalesine çıkacak olan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde personelden flaş eylem kararı geldi. Taşeron kıskacındaki 1170 İZENERJİ A.Ş. işçisinin yaşadığı ihale krizinin ardından, kaderlerini belirleyecek hizmet alımları öncesinde yarım günlüğüne iş bırakacak olan Büyükşehir Belediyesi çalışanları yarın öğlen saatlerinde Konak’ta bir yürüyüş ve basın açıklaması yapacak.
 
 

SENDİKADAN KRİTİK İHALE SÜRECİ ÖNCESİNDE ERKEN EYLEM KARARI
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı şirketlerden İZENERJİ ve İZELMAN’da çalışan yaklaşık 7 bin personelin örgütlü olduğu DİSK Genel-İş Sendikası’ndan “erken” eylem kararı geldi. Önümüzdeki hafta başında gerçekleşecek iki ayrı hizmet alım ihalesinde belediyenin çeşitli birimlerinde çalışan 6 bin 730 personel, düzenleyeceği eylem ile işlerini kaybetme tehlikesi yaşayan 1170 Park ve Yeşil Alanlar işçisine destek verecek hem de, kritik süreç öncesinde “Taşerona geçit vermeyeceğiz” mesajını yineleyecek.
 
“İŞ YERİMİZDE TAŞERON İSTEMİYORUZ”
Öğlen 13:00’da Konak Pier önünden gerçekleşecek yürüyüş sonrasında İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde basın açıklaması yaparak sürece dair kritik mesajlar vereceklerini belirten DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, İzmir’deki tüm demokratik kitle örgütlerine işçiye destek olama çağrısında bulundu. Yaklaşık 20 bin belediye çalışanının örgütlü bulunduğu DİSK Genel-İş Sendikası’nın yanı sıra, KESK, TMMOB, TTB gibi örgütlerin, çeşitli siyasi partilerin ve emek örgütlerinin de katılacağı eylemin ana temasını “İşimize, iş yerlerimize, ekmeğimize sahip çıkıyoruz. Sendikalı, örgütlü işçileriz. İş yerimizde taşeron istemiyoruz” şeklinde özetleyen DİSK Ege Bölge Temsilcisi Sarı, “24-25 Kasım’da gerçekleşecek hizmet alımlarında taşeron firmaların ekmeğimize göz dikmesini istemiyoruz. Bunu duyurmak ve İZENERJİ’deki 1170 arkadaşımıza sahip çıkmak için bir eylem düzenleyeceğiz. Yeni bir kaos yaşanmaması için kamuoyuna çağrı yapmayı ve eylem birliği sağlamayı hedefliyoruz. Ucuz iş gücüne, emek sömürüsüne karşı çıkan ve “Taşeron ölümdür” diyen herkesi, tüm duyarlı kesimleri işçiye sahip çıkmaya davet ediyoruz” diye konuştu.
 


TOPLAM 6 BİN 730 PERSONELİN KADERİ ÇİZİLECEK
Son dönemde üst üste gelen ihale krizleri ve Kamu İhale Yasası’nda yapılan son değişikliklerin ardından sık sık işsiz kalma tehlikesi yaşayan İzmir Büyükşehir Belediyesi personeli için 24-25 Kasım’da yeniden hizmet alımı gerçekleştirilecek. Belediye şirketleri İZENERJİ A.Ş. ve İZELMAN A.Ş. tarafından yürütülen temizlik, bakım, onarım, büro personeli, teknik personel, tıbbi personel, taşıma, araç şoförlüğü, toplu taşıma araç şoförleri gibi gruplarda 2-3 yıl arasında hizmet alımı gerçekleştirecek olan Büyükşehir Belediyesi toplam 6 bin 730 sözleşmeli personel için önümüzdeki hafta iki ayrı ihalede istekli firmalardan gelen teklifleri değerlendirmeye alacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.