Dolar 32,5023
%-0.12
Euro 34,9607
%0.38
Altın 2.430,250
%0.29
Bist-100 9.818,00
%0.98

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çiğli'ye ruh sağlığı merkezi

Çiğli'ye ruh sağlığı merkezi

İZMİR Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Çiğli Devlet Hastanesi'ne bağlı olarak hizmet verecek Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi törenle açıldı. Vali Yardımcısı Celal Ulusoy, Türkiye ve dünyanın içinde bulunduğu koşullar nedeniyle sağlıklı yaşamanın mucize olduğunu, kentlerin daha yaşanabilir hale getirilmesi için bütün kurumların birlikte hareket etmesi gerektiğini söyledi.

  • Ege Postası
  • 17.12.2015 - 13:59
Çiğli İlçesi'ndeki Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'nde Çiğli Devlet Hastanesi'ne bağlı olarak hizmet verecek olan Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi, törenle açıldı. Törene, İzmir Vali Yardımcısı Celal Ulusoy, Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Emin Erbaycu, Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, hastane yöneticileri, sağlık çalışanları ve davetliler katıldı. Ruhsal hastalıkların, kişilerin sosyal, mesleki ve kişiler arası ilişkilerini olumsuz etkilediğini hatırlatan Doç. Dr. Erbaycu, "Dünya Sağlık Örgütü ruhsal hastalıkların 2020 yılında tüm hastalıklar içinde yaşam kalitesini en çok bozan ve işgücü kaybına en çok neden olan hastalıklar listesinde 1'inci sırada yer alacağını öngörmektedir. Merkezimizde, hastalık ve tedavinin takibi, eşlik eden bedensel hastalıkların takip ve tedavisi, gerekli hastalarda bireysel terapilerin uygulanması, ailelerin hastalık hakkında bilgilendirilmesi gibi bir çok hizmet verilecek. Çiğli Devlet Hastanesi'ne bağlı olarak Atatürk Organize Semt Polikliniği binası içinde 280 metrekare alanda 1 psikiyatrist, 1 psikolog, 1 sosyal hizmet uzmanı, 2 hemşire hizmet verecek. Ayrıca hastalara yönelik verilecek eğitimler için de Çiğli Halk Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği yapılmıştır" dedi. 



Türkiye ve dünyanın içinde bulunduğu koşullar nedeniyle sağlıklı yaşamanın mucize olduğunu, kentlerin daha yaşanabilir hale getirilmesi için bütün kurumların birlikte hareket etmesi gerektiğini kaydeden Vali Yardımcısı Celal Ulusoy, "Sosyal olaylar bölgemizde yaşanan terör olayları hepimizin sağlığını tehdit ediyor. Son 40 yılda yaşadığımız travmalar bizi fiziksel ve ruhsal olarak büyük sıkıntılara götürmekte. Kentlerin daha yaşanılır hale gelmesi için sadece sağlık kuruluşlarının çalışması yeterli olmaz. Belediyeler, sivil toplum kuruluşları, yerel idare kuruluşları ve vatandaşlar olarak hepimiz elimizden gelen çabayı göstermeliyiz" diye konuştu. Konuşmaların ardından törene katılanlar merkezi gezip bilgi aldı. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.