Dolar 32,4339
%-0.16
Euro 34,7540
%-0.62
Altın 2.436,080
%-0.01
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çiğli kongresi yargıya taşındı

Çiğli kongresi yargıya taşındı

Egepostası’nın gündeme getirdiği CHP Çiğli İlçe Kongresi’nde sahte oy pusulası kullanıldığı iddiasının incelenmesi için İlçe Seçim Kurulu’na yapılan başvuru sonuçlandı. İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hakim Hamdi Çiftçi imzalı kararda başvuruyu yapan Dursun Ali Kazar’ın talebi reddedildi.  Hakim Çiftçi, Kazar’ın sahte oy pusulası kullanıldığı iddiasının Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmesine karar verdi. 'Sahte oy' iddiasında flaş gelişme

  • Ege Postası
  • 20.12.2017 - 11:08

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI- Her ikisi de Beyaz Liste adayı olan ve yeniden başkan seçilen Utku Gümrükçü ile Erkan Akar arasındaki yarışa sahne olan CHP Çiğli İlçe Kongresi’nde Erkan Akar taraftarları, seçim sırasında sandıklarda Sahte Gümrükçü listesi kullanıldığını iddia etmiş ve konuyu İlçe Seçim Kurulu’na taşıdı.

Akar taraftarları Utku Gümrükçü’nün adının gerçek oy pusulasında il delege listesinde bulunmamasına karşın, sahte listede adının olduğunu, üstelik sahte oy pusulalarının arkasında da seçim kurulu kaşesinin bulunduğu gerekçesiyle İlçe Seçim Kurulu’na itiraz etti.

KAZAR, ASIL LİSTENİN ÖN YÜZÜ YERİNE ARKASINDA MÜHÜR VAR VE SAHTE, SEÇİM İPTAL EDİLSİN GEREKÇESİYLE SEÇİM KURULUNA BAŞVURDU

Seçimin iptali için itiraz başvuru yapan Dursun Ali Kazar, ‘…Gümrükçü’ye ait seçim listesinde YSK tarafından onaylanıp mühürlenmiş seçim listesinden farklı olarak listede isimlerin farklı olduğu ve listenin arkasında sahte mühürle mühürlenmiş geçersiz seçim listesi olduğu tarafımca tespit edilmiş, söz konusu seçim listesi incelediğinde asıl listenin ön yüzünde mühür olması gerekirken listesinin arkasında mühür olduğu ve bu mührün sahte olduğu görülmektedir. Bu nedenle gerekli incelemenin yapılarak seçimlerin iptaline karar verilmesini’  talep etti.

4 OY PUSULASININ ARKASINDA, DİĞER PUSULALARIN TÜMÜNÜN ÖN YÜZÜNDE MÜHÜR OLDUĞU TESPİT EDİLMİŞTİR ANCAK…

Kazar’ın dilekçesinin incelendiğini kaydeden İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hakim Hamdi Çiftçi, ‘… CHP Çiğli İlçe Teşkilatı’nın orgna seçimleri blok liste ile yapılmıştır. Talep gereği oy pusulalarının yapılan sayımı soncunda 1 No’lu sandıkta bir, 2 No’lu sandıkta bir, 3 No’lu sandıkta iki toplam 4 adet oy pusulasının arkasında mühür olduğu, diğer oy pusulalarının tümünün ön yüzünde mühür olduğu, bu mühürlerin sahte olup olmadığı İlçe Seçim Kurulu Başkanlığımızca tespiti mümkün olmadığı, sahte oldukları tespit edilmesi halinde seçim sonucunu etkilemediğinden talebin reddine, sahte mühürlü oy pusulalarının arkasına basılan mühürlerin sahte olup olmadığının tespiti ile ilgililer hakkında yasal işlemlerin yapılması için Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmasına karar vermek gerekmiştir” dedi.

SAHTE OY PUSULASI VE MÜHÜR İŞLEMİ İNCELEMESİ CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI’NA GÖNDERİLDİ

İlçe Seçim Kurulu Başkanı Çiftçi ve İlçe Seçim Müdürü Nevzat Yıldırım imzalı kararın, sonuç bölümünde ise, ‘… İtirazcı Dursun Ali Kazar’ın talebinin reddine, kararın kendisine tebliğine, sahte oy pusulası ve sahte mühür işlemiyle ilgili ilgililer hakkında yasal işlemlerin yapılması için kararın oy pusulalarıyla birlikte Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmesine itirazı kabil olmak üzere karar verildi” ifadeleri kullanıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.