Dolar 32,5966
%0.38
Euro 34,7499
%0.05
Altın 2.496,750
%0.49
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çiğli'de sahte oy skandalı

Çiğli'de sahte oy skandalı

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) son ilçe kongresi olan Çiğli Kongresi’nde sahte oy skandalı patladı. Pazar günü yapılan kongrede bazı delegelerin sandığa sahte beyaz liste attığı iddia edildi. Egepostası’nın gündeme getirdiği “Seçimde sahte liste kullanılacak" iddiasının gerçekleştiği öne sürüldü. 

  • Ege Postası
  • 18.12.2017 - 11:55

EGEPOSTASI -ÖZEL HABER- CHP'nin heyecanla beklenen son ilçe kongresi Çiğli'de 'Sahte oy' iddiaları ortaya atıldı. Adaylardan Erkan Akar'ın tarafındaymış gibi görünen, ancak Utku Gümrükçü'ye oy veren bazı delegelerin, kendilerinden iade edilmesi istenen Gümrükçü'nün listesi yerine sahtesini verdikleri öne sürüldü. 

Egepostası'nın Cumartesi günkü haberinde gündeme getirdiği "Sahte oy kullanılacak" iddiası Pazar günkü Paşakule Düğün Salonu'nda yapılan kongrede gerçek oldu. İddialara göre sahte oy kullanımı şöyle gerçekleşti: Kongrede her iki aday da beyaz listeyle yarıştı. İddiaya göre Erkan Akar taraftarları, delegelerden "Sandığa bizim listeyi atın. Kullanmadığınız Gümrükçü'nün listesini ise bize getirin" dedi. Ancak Akar tarafındaymış gibi görünen, ancak Gümrükçü'yü destekleyen bazı delegeler, sandığa Gümrükçü'nün beyaz listesini attı, Akar taraftarlarına ise 'Sahte Gümrükçü' listesi iade etti. 

Ancak bir ayrıntı dikkat çekti. Gerçek Gümrükçü listesinde, Utku Gümrükçü il delege aday listesinde yokken, sahtesinde ise Gümrükçü'nün il delege listesinde adı olduğu görüldü. 

SEÇİM KURULU KAŞESİ VAR

Sahte oy pusulalarının arkasında seçim kurulu kaşesinin olduğu da dikkat çekti. Erkan Akar’ın listesini destekleyen isimlerin bu nedenle ilçe seçim kuruluna itiraz edeceği ifade edildi.

İŞTE O OY PUSULASI

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.