Dolar 32,3397
%0.28
Euro 35,1220
%0
Altın 2.312,910
%1.55
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Sertel'in hedefinde Lozan karşıtı müdür vardı: Tek amacı...

CHP'li Sertel'in hedefinde Lozan karşıtı müdür vardı: Tek amacı...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, Bergama İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kiraz’ın sosyal medya hesabında, "Bize dayatılan Lozan kilidinin bir parçasını daha çöpe attık. Darısı diğer maddelerin" şeklindeki açıklaması nedeniyle uyardı.

  • Ege Postası
  • 28.07.2020 - 12:45

Nuri Kiraz isimli şahsın daha önce de Cumhuriyet Halk Partisi’ne yönelik çok çirkin bir paylaşım yaptığını ve verdiği soru önergesinin ardından hakkında soruşturma açıldığını hatırlatan Sertel, şunları söyledi:

“Bergama’daki eğitim seviyesini yükseltmeye, başarılı öğrenciler yetiştirmeye, üniversiteler için dereceler yaptırmaya, ülkemize yararlı, vatansever, milli değerlere saygılı insanlar kazandırmaya çalışmak yerine milli ve manevi değerlerimize saldıran, Atatürk’ü ve silah arkadaşı İsmet İnönü’yü karalamaya uğraşan, Türkiye Cumhuriyeti’nin tapu senedi niteliğindeki Lozan’a dil uzatan bu şahıs siyasetin dibine batmıştır. Geçmişte partimize yönelik açıklamalarına göz yuman, bugün Lozan’la ilgili yaptığı paylaşımlara ses çıkarmayan İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü ve Milli Eğitim Bakanlığı gereğini yapmadığı takdirde o paylaşımların altına imza atmış demektir. Tek amacı tek adama yaranmak ve paye kapmak olan bu şahıs, siyaseti bu kadar seviyorsa üstelik çirkin bir siyaset izliyorsa yeri ve makamı bellidir! Onun yeri ilçe milli eğitim müdürlüğü hiç değildir” diye konuştu.

“MAKAM İŞGAL ETMESİN”

Yönetici ve devlet memuru olan bu kişinin açıkça suç işlediğini ifade eden Sertel, “4 yıl önce partimiz için ‘Cumhuriyet Halt Parçası’ ifadesini kullandı. Konuyu Meclis’e taşıdım, hakkında soruşturma açıldı ancak hiçbir sonuç çıkmadı. Sosyal medyayı eğitim platformu olarak kullanması ve gençlerimize örnek olması gereken şahıs, kişisel hesaplarından sürekli olarak siyasi paylaşımlar yapmaktadır. Temsil ettiği makam iktidarın değil devletin makamıdır. Geçmişte bu kişiye göz yumanlar, koruyanlar ve kollayanlardan cesaret alan bu şahıs bugün hepimizin ortak paydası olan, ülkemizin tapu senedi, bölünmez bütünlüğümüzün ve bağımsızlığımızın nişanesi Lozan’a dil uzatmaya cüret etmiştir. Ya işini yapsın ya da geçmişte istifa edip aday adayı olduğu AKP’de siyaset yapsın. Makam işgal etmesin” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.