Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’li Polat’tan Kurultay değerlendirmesi: ‘Küçük hesapların yeri değildir’

CHP’li Polat’tan Kurultay değerlendirmesi: ‘Küçük hesapların yeri değildir’

5 yıldır yürüttüğü CHP Yüksek Disiplin Kurulu görevine rekor oyla yeniden seçilen Mahir Polat, ilçesi Bornova’ya ince bir sitem yollayarak, Kurultay’ı ve seçimleri değerlendirdi.

  • Ege Postası
  • 27.07.2020 - 11:06

Yusuf TOMRUK/EGEPOSTASI - CHP’nin geride kalan 37. Olağan Kurultay’ında Yüksek Disiplin Kurulu(YDK)’na rekor oyla yeniden seçilen İzmir Milletvekili Mahir Polat Egepostası’na samimi açıklamalarda bulundu. Polat “böyle bir sonuç alacağımı biliyordum. Çünkü Kurultay küçük hesapların yeri değildir. Kurultay delegeleri daha yukarıdan ve daha doğru bakarak partimizin sağ duyusunu oluşturuyorlar. Bu sağduyu da ilçelerdeki gibi küçük hesapları kabul etmiyor. Çalışınca emeğe saygı oluyor” dedi. PM’ye giren isimleri ve çizik yiyen Tuncay Özkan hakkında da değerlendirmeler yapan CHP’li Polat “Seçilen bütün arkadaşlarımı kutluyorum. Hepimiz iktidarı getirecek kadrolarda olacağız. Bu anlamda da çok heyecanlıyım” dedi.

‘KURULTAY KÜÇÜK HESAPLARIN YERİ DEĞİLDİR’

Kurultayı ve YDK seçimlerinde aldığı oyu değerlendiren CHP’li Polat “Bekliyordum. Beklemiyordum dersem yalan olur. Çünkü ben kimseyle kavga eden ya da çatışan bir insan değilim. Bu görevde beşin yılımdayım. Beş yılda kimseyi incitmeden tüzüğümüz ne diyorsa onu yaptık. Kendi ilim ve ilçem dışında bir siyasi polemiğe girmemem partililerimizde bir karşılık yaratmış. Her ne kadar kendi ilçemden bana oy verilmemiş yönünde çalışmalar olsa da böyle bir sonuç alacağımı biliyordum. Çünkü Kurultay küçük hesapların yeri değildir. Kurultay delegeleri daha yukarıdan ve daha doğru bakarak partimizin sağ duyusunu oluşturuyorlar. Bu sağduyu da ilçelerdeki gibi küçük hesapları kabul etmiyor. Çalışınca emeğe saygı oluyor. Bakarsanız büyük ölçüde kurultay delegesi çalışanla çalışmayanı ayırmış. O açıdan kendi adıma mutluyum. Seçilen bütün arkadaşlarımı kutluyorum. Hepimiz iktidarı getirecek kadrolarda olacağız. Bu anlamda da çok heyecanlıyım”diye konuştu.

‘HAZIRLIĞIN KARŞILIĞINI ALDILAR’

Parti Meclisi’ne giren isimleri değerlendiren CHP’li Polat “Kurultaylar, anahtar listelerin ve maymuncukların gezdiği ortamlar. Bir şekilde belli kurallarla yürüyor bu seçimler. Rahmi Abi daha teknik bir adam. Keşke seçilseydi. Milletvekili olduğu dönemde plan ve bütçeye çok fazla katkı sunmuş çok değerli bir isimdir. Bu Kurultay’da kimse anahtar listede olup olmadığını bilmiyordu. Pazar sabahı saat 07.00’da öğrendi herkes. O saatten sonrada ciddi hazırlık yapmayanlar. Rahmi abi gibi insanlar çok hazırlık yapamadılar. O yüzden çok üzüldüm ben. Listede olmasalarda herkes gibi o da iktidar yolunda partimize katkısını mutlaka sunacaktır. Rıfat Abi çok iyi oy aldı. Çok mutlu oldum. Ednan Arslan da güzel oy aldı onun için de mutluyum. İkisi de aylardır hazırlanıyordu. Hazırlığın karşılığını aldılar.

YOL KAZASINA UĞRADIĞINI DÜŞÜNÜYORUM’

‘Tuncay Özkan’ın PM dışı kalmasını ve İzmir’den yeni bir genel başkan yardımcısı çıkar m? Sorusunu yanıtlayan Polat “Tuncay Bey partide zor bir görev alıyordu iletişimle ilgili. Görev döneminde izlerseniz televizyonlarda CHP’yi doğru kişiler temsil etti. ‘Bunun karsışına niye bu çıkıyor’ gibi söylemler geride kaldı. İletişim açısından partimize çeki düzen verildiği bir dönemdi. Uzun zamandır aynı görevde olduğu için yıprandı. Yaptığı çalışmalar nedeniyle yıprandığı ve yol kazasına uğradığını düşünüyorum. İzmir’den de bir genel başkan yardımcısı çıkar mı, bilmiyorum. Ama inşallah hak eden arkadaşlarımız olur. Bakacağız artık” diye konuştu.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.