Dolar 32,3279
%0.24
Euro 35,0469
%-0.21
Altın 2.282,880
%0.23
Bist-100 8,98
%2.01

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’li Koç Mavişehir’deki o arazileri inceledi: Ranta dönüşmesine izin vermeyeceğiz

CHP’li Koç Mavişehir’deki o arazileri inceledi: Ranta dönüşmesine izin vermeyeceğiz

CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Serdar Koç ve ilçe gençlik kolları satışı büyük tartışmalara neden Mavişehir’deki iki araziyi yerinde inceledi. Başkan Koç “Biz bu satışa karşıyız. Sonuna kadar da karşı çıkacağız.  Bütün Karşıyakalılar da karşı. Tepki gösteriyorlar ve daha fazla tepki göstereceklerinden eminim. İnsanlarımızın yaşam alanının binaya ve ranta dönüşmesine izin vermeyeceğiz" dedi

  • Ege Postası
  • 15.07.2020 - 13:12

YUSUF TOMRUK/EGEPOSTASI - Geçtiğimiz hafta TOKİ tarafından Ankara’da gerçekleşen, açık arttırma usulü ihaleyle 112 Milyon Lira gibi fahiş bir bedelle alıcı buran Mavişehir’deki ‘kamu yararı’ imarlı iki arazini satışına tepkiler dinmiyor. Son olarak Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun da ‘mücadeleye devam’ dediği satış için CHP Karşıyaka İlçe Başkanlığı, Karşıyaka Belediyesi’yle koordineli olarak kamuoyu farkındalığı için çalışma başlattı. Karşıyaka Belediyesi satışın iptali için dava açmaya hazırlanırken,  CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Serdar Koç, Karşıyaka Gençlik Kolları Başkanı Burak İnanır ve gençlik kolları üyeleriyle birlikte iki arazide incelemeler yaptı. CHP’li grup alanda bisiklete binen ve yürüyüş yapan Karşıyakalılar’dan da tam destek gördü. CHP Karşıyaka önümüzdeki günlerde Karşıyakalılarla birlikte arazilerin ranta dönüşmemesi için eylemler yapacak.



“RANTA DÖNÜŞMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ”
Konu hakkında Egepostası’na özel açıklamalarda bulunan ve Karşıyaka’nın sahil kenarındaki son arazilerinin de satılmasını değerlendiren CHP’li Serdar Koç şunları söyledi: “Mavişehir’de şehirleşmenin getirmiş olduğu bir rantlaşma var. Burası yeni kurulan bir bölgemiz. 80’li yılların sonlarından kuruldu. Burası kuşlara ait sazlıklarla kaplı bir alandı. Bu alanın gelişmesi yüksek yapılara sebebiyet verdi. Günümüzde sosyal yaşamın en üst düzeyde yaşandığı bir alan haline geldi. Ancak yeşil alan kalmadı. Neticede burası Mavişehir’in tek nefes aldığı alan olarak kaldı. Bu yeşil alanda satıldı. Yeşil alan ve spor alanı olarak imarı bulunmasına rağmen bu fiyatlara satılması oldukça manidar. Çok ilgin bir tabloyla karşı karşıyayız. Burası Mavişehir’in yaşam alanı. Karşıyakalılar’ın nefes aldığı bir alan. Bisiklet ve yürüyüş yolumuz olduğu için buranın yeşil alan olarak kalmasını istiyoruz. Rant için heba edilemez. ” diye konuştu.



“KUŞ CENNETİNİ DEVAMI, GEÇİŞ YOLU”
Satışın çevresel etkilerini ve Kuş Cenneti’nin UNESCO daimi listesine girmesine olumsuz etkilerini hatırladan CHP’li Koç “Burası Gediz Deltası, aynı zamanda Kuş Cenneti’nin devamı. Mevsimsel olarak kuşların geçiş yolu. Başta filamingolar olmak üzere pek çok göçmen kuşun belirli bir dönem konakladığı bir alan. Biz buraya yüksek binalar yapmaya devam ettiğimiz takdirde kuşların geçiş yolunu kapatacağız. Camlardan yansıyan güneş ışığı nedeniyle yönlerini kaybederek camlara çarpıp ölen kuşlar var. Hem kuşlar hem de arkamda gördüğünüz gençlerimiz geleceği için bu satışa izin vermeyeceğiz” dedi.

‘KARŞIYAKA HALKIYLA BİRLİKTE EYLEMLERİMİZ OLACAK’
“Öncelikle burası gençlerin sosyal alan olarak akın ettiği bir yer. Mavişehir’deki aşırı binalaşmadan ve AVM’lerden kaçıp nefes aldığımız tek yer. Şu anda böyle bir rantla hem çevreye, hem kuşlara hem de bizlere zarar. Böyle giderse Karşıyakalılar betonların AVM’lerin içinde hapis olacak. Bu satışı tabi ki de istemiyoruz. Huzur bulduğumuz bölgenin rantlaşması acı bir durum. Önümüzdeki günlerde Karşıyaka halkıyla birlikte eylemlerimiz olacak. Ama bu durum siyaset üstü bir şeydir. Doğaya ve insanlığa olan saygımızdan dolayı yapmamız gereken şeyi yapacağız ve buraya sahip çıkacağız”
 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.