Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Mavişehir'deki arazi satışında flaş gelişme!

Mavişehir'deki arazi satışında flaş gelişme!

Mavişehir'de TOKİ tarafından kamu yararı imarlı araziolmasına açık arttırma usulüyle fahiş bedelle alıcı bulan iki araziden biri hakkında flaş bir gelişme yaşandı.

  • Ege Postası
  • 14.07.2020 - 20:15

YUSUF TOMRUK/EGEPOSTASI  - Karşıyaka ve İzmir'de büyük yankı uyandıran, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'sonuna kadar mücadele edin' dediği ve son olarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in de konuya dahil olarak 'Karşıyaka'yı yalnız bırakmayacağız' dediği Mavişehir'deki yeşil alan ve rekreasyon imarlı iki arazinin satışında flaş bir gelişme yaşandı. Karşıyakalı iş insanı Niyazi Memur’un oğlu Sefa Memur’un  Mavişehir'deki villalarına arasında yer alan, yeşil alan ve rekreasyon alanı imarlı araziyi aldığı öğrenildi. Memur'un açık arttırma usulüyle 52 milyona aldığı araziden başta Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay ve Karşıyaka halkının tepkileri üzerine vazgeçtiği öğrenildi. Memur'un Başkan Tugay'ı arayarak halkın bu kadar tepkisini çeken bir arazi alımını gerçekleştirmekten vazgeçtiğini söylediği ve birlikte hareket etmeye hazır olduğunu belirttiği öğrenildi. 

TOKİ'nin bu vazgeçme sonrası araziyi en yüksek ikinci teklifi veren şahısa ya da tüzel kişiliğe mi vereceği ya da yeniden ihale mi yapacağı önümüzdeki günlerde netleşecek. 

Ötey Karşıyaka Belediyesi ve CHP Karşıyaka İlçe Örgütü'nün satış sonrası kamuoyu oluşturmayı planladığı ve TOKİ'ye geri adım arttırarak arazilerin mülkiyetinin belediyeye devredilmesi için büyük çaplı eylemler yapması bekleniyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.