Dolar 32,5069
%-0.1
Euro 34,9379
%0.31
Altın 2.434,940
%0.49
Bist-100 9.800,00
%0.81

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’li Böke’den öğrencilere açık çağrı: Bize ulaşın

CHP’li Böke’den öğrencilere açık çağrı: Bize ulaşın

CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, toplam 3 milyon 772 bin 147 öğrencinin uzaktan eğitim imkanlarına sahip olmadığını belirterek iktidarın eğitim politikalaırnı eleştirdi. Eğitim konusunda öğrencilere açık çağrıda bulunan Böke, “İktidarın, öğrencilerimize destek talebimizi kabul etmemesine rağmen, eğer evinde televizyonu olmadığı için eğitime erişemeyen çocuğumuz varsa lütfen bize ulaşsın” dedi.

  • Ege Postası
  • 28.09.2020 - 15:31

EGEPOSTASI- Koronavirüs salgını nedeniyle kapanan ve ardından EBA sitemi üzerinden uzaktan eğitime başlanan okullarda eğitim sistemi hala tartışılıyor. Salgın nedeniyle okullarda kademeli olarak yüz yüze eğitimin başlaması tepki toplarken, uzaktan eğitim de altyapı yetersizliği ve öğrencilerin evinde bilgisayar, tablet ve televizyon gibi uzaktan eğitim için gerekli teknik ekipmanın olmaması nedeniyle eleştirilirdi. 

CHP İzmir İl Başkanlığı, geçtiğimiz haftalarda iktidarın salgın döneminde yürüttüğü politikaları eleştirmiş ve eğitim konusundaki eksiklikleri tek tek saymıştı. Devlet okullarına giden öğrencilerden 3 milyon 17 bin 718 öğrencinin evinde internet, EBA üzerinden uzaktan eğitim alacak 754 bin 429 öğrencinin evinde ise televizyon bulunmadığını belirten CHP yönetimi, “İktidarın yapması gerekenler bellidir. İktidar yapamıyorsa, Cumhuriyet Halk Partisi sunduğumuz çözüm önerilerini hayata geçirecek iradeye sahiptir” diyerek eğitim konusunda gereken her şeyi yapmaya hazır olduklarını belirtmişti. 

“ÖĞRENCİLERİN TELEVİZYON İHTİYACI KARŞILANDI MI'”

Yüz yüze eğitimde ilk hafta geride kalırken öğrencilerin uzaktan eğitim konusunda yaşadıkları sıkıntılar da bir bir gün yüzüne çıktı. 
Konuya ilişkin açıklama yapan CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, yoksulluk ve yoksunluk nedeniyle eğitim alamayan öğrencilere çağrıda bulundu. CHP’ye ulaşmak için gerekli iletişim bilgilerini paylaşan Böke, “İktidarın, öğrencilerimize destek talebimizi kabul etmemesine rağmen, eğer evinde televizyonu olmadığı için eğitime erişemeyen çocuğumuz varsa lütfen bize ulaşsın” dedi.

Öğrencilere yardım eli uzatmak adına girişimlerde bulunduklarını belirten Böke, “Milli Eğitim Bakanlığı’na 18.09.2020 tarihli ve 969 sayılı yazımızla “Televizyonu olmayan çocukların isim ve adres bilgilerinin CHP’ne dijital kopya olarak ulaştırılmasını istediklerini fakat Bakanlık’tan “tespit edilen tüm eksikler giderilmiştir” cevabı aldıklarını ifade etti. 

Böke, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi;
“Haftalarca iktidara “3 milyon 17 bin öğrencinin evinde internet, 754 bin öğrencinin de televizyonu yok! Biz buradayız. CHP olarak her türlü fedakârlığı yapmaya hazırız. Önümüze engel çıkarmayın Merkez ve yerel elbirliği halinde bütün sorunları çözebiliriz” çağrısında bulunduk.

Bununla da yetinmedik, bu çağrımız kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı’na 18.09.2020 tarihli ve 969 sayılı yazımızla “televizyonu olmayan çocuklarımızın isim ve adres bilgilerinin CHP’ne dijital kopya olarak ulaştırılmasını” ivedi olarak talep ettik.

Ancak ne yazık ki Bakanlık resmi yazımıza ve içerikteki talebimize olumsuz yanıt vererek “tespit edilen tüm eksikler giderilmiştir” dedi. Vatandaşlarımızdan gelen bilgilerle bir kez daha soruyoruz: Tüm öğrencilerimizin eğitime erişim için televizyon ihtiyacı karşılandı mı'

Biz buradayız ve hazırız. Aşağıdaki adreslerden CHP’ye ulaşın! Her şeye rağmen omuz omuza olacağız ve dayanışacağız. Sosyal devleti bugünden adım adım hep birlikte kuracağız!

Yoksulluk ve yoksunluk nedeniyle eğitim alamayan tek bir çocuğumuzun bile olmaması şart. İktidarın, öğrencilerimize destek talebimizi kabul etmemesine rağmen, eğer evinde televizyonu olmadığı için eğitime erişemeyen çocuğumuz varsa lütfen bize ulaşsın.” 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.