Dolar 32,5350
%0.3
Euro 34,8608
%0.34
Altın 2.440,970
%0.09
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Dağ'dan Kılıçdaroğlu'na Libya çıkışı

AK Partili Dağ'dan Kılıçdaroğlu'na Libya çıkışı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, AK Parti Tire İlçe Kongresi'nde konuştu. Dağ, CHP ve İYİ Parti tabanının Libya ve Doğu Akdeniz politikalarına destek verdiğini söyledi. 

  • Ege Postası
  • 27.09.2020 - 21:41

AK Parti Tire İlçe Kongresi bugün Tire Spor Salonu'nda düzenlendi.  AK Parti İzmir'de iki adayın yarıştığı tek ilçe olan Tire'de başkanlığa Ali Kaygusuz ve Mert Falakalı aday oldu. Mert Falakalı ile Ali Kaygusuz arasında geçen yarışta 192 oy alan Mert Falakalı yeniden Tire İlçe Başkanı oldu. Falaka'nın rakibi Ali Kaygusuz ise 89 oy aldı.

AK Parti Tire İlçe Kongresi'ne katılan Dağ, yaptığı konuşmada, Türkiye'nin dış politikadaki hamlelerine değindi. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dış politikaya yönelik sözlerini eleştiren Hamza Dağ, şöyle konuştu:

"Ana muhalefetin genel başkanı bu ulusalcı konjonktürde, Libya'ya gidiyoruz 'Yalnızız' diyor. Doğu Akdeniz'e gidiyoruz 'Yalnızız' diyor. Yalnız olduğumuz için hiçbir şeye karışmayalım m? Niye yalnızı? İşte biz kendi hakkımızı, hukukumuzu savunduğumuz için kendi değerlerimizi savunduğumuz için o coğrafyalarda o milletlere faydalı işler ve aynı zamanda bu ülkenin insanlarına orada imkanlar açtığımız için bize şu an cephe alıyorlar. Cibuti'de o merkezi açmasanız, Somali'de herkes gibi gözünüzü kapatsanız, Sudan'da Sevakin Adası'yla ilgili işlem yapmasanız, Libya'da Hafter'e karşı Serrac'ı desteklemeseniz, Doğu Akdeniz'de sesiniz çıkmasa sizden iyisi olmaz. Niye siz bugün iyisiniz onlarl? Çünkü sesiniz bugün de çıkmıyor. Yarın iktidar namzeti olarak kendinizi görmenize rağmen iktidar olacak olursanız da görmeyeceğinizi, orayla ilgili hiçbir hesap yapmayacağınızı bildikleri için siz onlarla iyi oluyorsunuz."

Dağ, pek çok kesimin kendileriyle aynı duyguları paylaştığını belirterek, "Yani bugün Türkiye'de yaptığımız araştırmalarda, bizim Libya politikamızı sorduğumuzda CHP tabanından da İYİ Parti tabanından da çok ciddi destek olduğunu görüyoruz. Doğu Akdeniz'deki çalışmamızda çok ciddi destek olduğunu görüyoruz" dedi. 

Kongrede, mevcut başkan Mert Falakalı ile Ali Kaygusuz aday olarak yarıştı. Falakalı 193 oy ile yeniden başkan seçilirken, Kaygusuz ise 89 oyda kaldı.

Kongreye, eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, AK Parti İzmir milletvekilleri Yaşar Kırkpınar, Necip Nasır ve Kütahya Milletvekili Ahmet Tan, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ve Bayındır Belediye Başkanı Uğur Demirezen de katıldı.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.