Dolar 32,5359
%0.15
Euro 34,9513
%-0.06
Altın 2.455,590
%0.79
Bist-100 9.884,00
%1.72

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir’de kafalar karışık

CHP İzmir’de kafalar karışık

CHP İzmir İl Kongresi’ne sayılı günler kalmasına rağmen herhangi bir adayın ortaya çıkmaması kafaları karıştırıyor.  Partide kongre tek adaylı mı yoksa çok adaylı mı olacak sorusu yanıt arıyor. Kılıçdaroğlu’nun sözlü talimatına rağmen Başkan Kocaoğlu, tek aday kulisi yaparken, Genel Sekreter Sındır'ın ise dün ani bir kararla katıldığı ilçe başkanları toplantısında "aday kısıtlamasına gidemeyiz, yeterli imza toplayan aday olur" açıklaması örgütte ikili arasında yaşanan gizli çekişmeyi gün yüzüne çıkardı. Bayraklı Belediye Başkanı Karabağ’ın,Yüksel ve Kocaoğlu ile görüşmesi ikiliye muhalif olan isimlerin elini ayağını bağlıyor.

  • Ege Postası
  • 23.12.2017 - 16:43

YAĞMUR UYGUR/EGEPOSTASI - CHP İzmir İl Kongresi’nde şimdiye kadar hiçbir ismin kesin olarak adaylığını açıklamaması kafaları karıştırdı. Bir yandan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu inisiyatif alarak ilçe başkanları ile görüşüp isim arayışına girerken diğer taraftan ise Genel Sekreter Kamil Okyay Sındır’ın ilçe başkanlarının, il başkanlığında yaptığı toplantıya davetsiz misafir olarak katılması kafaları karıştırdı.

İl Başkanlığında yapılan, kongre gündemli toplantıda ilçe başkanlarının “Ortada aday yok, nasıl bir yol izleyeceğimizi kestiremiyoruz”  serzenişi sonrası, İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven’in temkinli adaylık sinyali verdiği süreçte adı geçen isimlerden hiç biri hakkında net bir aday söylemi geliştirilememesi il delegeleriyle konum alacak olan ilçe başkanlarının da kafalarını iyice karıştırdı.

ÇIKMAZA SÜRÜKLENDİ

Bir tarafta Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Örgüt yapılanmalarına belediye başkanları karışmasın talimatı” dururken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile yaptığı 3,5 saat süren özel görüşme sonrası tek adaylı kongre için kolları sıvaması, ‘örgütte belediye düzeni oluşturulacak’ izlenimi bırakırken, diğer yandan ise Genel Sekreter Kamil Okyay Sındır cephesinden sessiz atak gelmesi ilçe başkanları ve il delegelerini daha da büyük çıkmaza sürükledi.

YÜKSEL VE KARABAĞ SÜRECİ BAŞLATTI

Delege seçimlerinin başladığı süreçte Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ile CHP eski Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel’in bir araya geldikleri ve ülkenin içinde bulduğu durumu göz önüne alarak parti içinde birlik ve beraberliğin sağlanması için görüş birliğine vardıkları belirtildi. Geçen süreç içinde bilgi alışverişinde bulunan ikilinin ayrıca Kocaoğlu’nun sürdürdüğü arayış sürecinin sağlıklı devam ettirilmesinde ciddi katkı koydukları kulislerde konuşuluyor.

KARABAĞ SÜRECİ KİLİTLEDİ

Önceki il kongresinde Kocaoğlu ve Yüksel’e karşı aday çıkaran ve 5 oy fark ile seçimi kaybeden Karabağ’ın bu kongrede Yüksel ve Kocaoğlu ile birlikte hareket edeceği kulislerde konuşuluyor. Karabağ’ın bu hamlesi Kocaoğlu -Yüksel ikilisine muhalif olan isimlerin elini ayağını bağlıyor. Karabağ ve Yüksel-Kocaoğlu görüşmesi ardından çıkacak sonucun İl kongre sürecini etkileyeceği iddia ediliyor. Bu nedenle önceki kongrede olduğu gibi Karabağ bu sürecin de önemli aktörlerinden biri olarak gösteriliyor. Bunun en önemli göstergesiyse diğer belediye başkanları ile telefonla görüşen Kocaoğlu’nun, Başkan Karabağ ile yüz yüze görüşmesi onun bu süreçte ne kadar önemli bir aktör olduğunu gösteriyor

İZMİRLİ MYK ÜYELERİ TOPA GİRMİYOR

Genel başkan yardımcılarının süreçte sessiz kalmalarının Başkan Kocaoğlu’nun hareket alanını genişlettiği iddia ediliyor.  Bu nedenle “İl delegelerinin oylarının hiç bir koşulda tahakküm altına alınamayacağını” ifade eden bir grup delege örgütün İzmirli genel başkan yardımcılarının topa girmemeleri nedeniyle, ne adaylar açıkça alana çıkıp adaylıklarını açıklayabiliyor ne de adayları destekleyenler çalışama yapabiliyor. CHP’nin İzmirli MYK üyelerinin sessizliği süreci tıkıyor.

BAŞKANLARI ARADI, VEKİLLERLE TOPLANACAK

Olaylar böyle gelişirken, Kocaoğlu’nun ilçe başkanları toplantısı sonrası belediye başkanlarıyla telefonda görüşme yaparak isim belirleme konusunda çalışmalarını sürdürdüğü, bu görüşmelerin Pazartesi günü önce Asansör’de milletvekilliyle ardından Seferihisar’da belediye başkanlarıyla yapılacak toplantılarla süreceği ifade edildi.  Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile görüşen İzmir milletvekillerinin ceplerinde “Siz kimi seçeceğinizi bilirsiniz” yanıtı ile Pazartesi günü öğle yemeğinde Aziz Kocaoğlu’na misafir olmaları tek adaylı olması istenen kongrede fikirlerin karşılıklı masaya yatırılacağı anlamını taşıyor.

SINDIR’IN TOPLANTIYA KATILMAMASI MANİDAR

Bornova kongresinde Kocaoğlu ve Yüksel’e karşı seçim kaybeden Genel Sekreter Sındır’ın Kocaoğlu’nun davetine yurtdışı gezisi nedeniyle katılamayacağını belirtmesi örgüt tarafından manidar bulundu. CHP kulislerinde bu durum Kocaoğlu’nun örgütü toplayıp, kimseyi oyuna müdahale ettirmeyerek “Patron benim” mesajı verdiği, Sındır’ın ise bu toplantıyı onaylamadığı ve bu nedenle katılmadığı ifade ediliyor.

DİĞERLERİ NE YAPIYOR'

İl delegelerinin kulislerde konuştuğu bir diğer ayrıntı ise, İzmir’de bulunan diğer genel başkan yardımcılarının bu konuyla ilgili açıkça fikir beyan etmemelerinin örgüt içinde rahatsızlık uyandırdığı dillendiriliyor. Yapılan toplantılarda delegeler  “Genel Başkan talimatına rağmen, aday arayışında olan Aziz Kocaoğlu’nun yanında ya da karşısında tavır almayan milletvekillerimiz, örgütten bağımsız çalışmalar mı sürdürüyor”  sorusunun yanıtını arıyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.