Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Nakçı ve Umutoğulları, İrfan İnanç Yıldız isminde birleşti

Nakçı ve Umutoğulları, İrfan İnanç Yıldız isminde birleşti

Gerçek Haberci Genel Yayın Yönetmeni Adem Nakçı ve Radyo Egepostası Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Umutoğulları, Gün Ortası’nda programında yaklaşmakta olan CHP İzmir İl Kongresi öncesi il başkanlığı adayı düşünen ve düşünülen isimleri masaya yatırdı. İki gazeteci aynı zamanda  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun ilçe başkanlarıyla başlayıp belediye başkanları ve milletvekilleriyle devam edecek olan ‘üzerinde uzlaşılan aday’  etrafında birleşme çalışmasını da ele aldı. Gün Ortası'nda gündem il kongresi

  • Ege Postası
  • 23.12.2017 - 12:15

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-Gazeteci Mithat Umutoğulları ve Adem Nakçı, adı kulislerde il başkan adaylığı için geçen CHP Gençlik Kolları eski Başkanı İrfan İnanç Yıldız ismi üzerinde birleşti. 2019 seçimi öncesi genç, deneyimli, duruşu olan bir siyasetçi olarak tanımlanan Yıldız’ın CHP İzmir İl Başkanlığı’na uygun olacağı görüşünü savunan Nakçı ve Umutoğulları, Yıldız ismi üzerinde konsensus olmasının CHP İzmir’e büyük bir enerji ve hareketlilik kazandıracağını belirtti.

ADEM NAKÇI: İRFAN İNANÇ YILDIZ BENCE ‘CUK’ OTURACAK BİR İSİM

Adem Nakçı, iktidarın 2019 seçimlerinden önce 2018’de yerel seçim düzenleyerek nabız yoklayacağını, CHP’ye yükleneceğini, 2019 önceki kritik bir durum olduğunu belirterek, tüm bu algılara yanıt verebilecek, parti politikalarını iyi anlatabilecek, kimseden çekinmeyen, korkmayan, ayağını vurduğunda yeri titretecek aday olarak CHP Gençlik Kolları eski Başkanı İrfan İnanç Yıldız ismi için, ‘cuk oturacak isim’ tanımlaması yaptı.

NAKÇI: İRFAN İNANÇ YILDIZ, RAKİBİNİ BİLİYOR, DARBEYİ NEREDEN VE NASIL VURACAĞINI BİLİYOR

Nakçı, İrfan İnanç Yıldız’ın önemini ve yaratacağı katkıyı şöyle açıkladı: “2019’dan önce ilk nabız 2018’de ölçülecek. CHP’li belediyeler görevden alınacak dedik, Aydın-Muğla-İzmir dedik. Bugün yüksek sesle seslendirilmeye başlandı, dört ya da beş tane ilçe var. İktidar kendi belediyelerini değiştirirken CHP’li belediyeleri yolsuzlukla, HDP’lileri değiştirirken bölücülükle değiştiriyor. Bu algıya yanıt verebilecek, ayağını vurduğunda yeri titretecek, kimseden çekinmeden, korkmadan konuşması lazım. Bu anlamda İrfan İnanç Yıldız bence cuk oturacak bir isim. Deniz Yücel daha sakin, daha naif bir duruşu var. Ama İnanç’ın Başbakanlık, İçişleri Bakanlığı önünde yaptığı eylemler, Kobani sınırında yaptığı eylemler ciddi ses getirdi. Zeytinalanı’daki DHL’nin Ensar Vakfı’na verilmesine rağmen destek veren belediye yapısı vardı. Bir tane belediye başkanından başka kimse yoktu yanında. Ne genel başkan yardımcıları, ne milletvekilleri vardı. İrfan İnanç Yıldız’ın yanıma Adem gelsin, Mithat gelsin ben kavgaya öyle girerim değil. Partisinin çizgileri, 6,5 yıl MYK’da idi, rakibini biliyor, darbeyi nereden ve nasıl vuracağını biliyor. İnanç’ın avantajı bu.”

UMUTOĞULLARI: DENİZ YÜCEL VE İRFAN İNANÇ YILDIZ ARASINDAKİ FARKI HERKES BİLİYOR

Gazeteci Mithat Umutoğulları da parti politikalarını birebir yürütmüş bir isim olan İrfan İnanç Yıldız’ın 2019 sürecinde CHP’de bürokratik başkan istenmiyorsa Yıldız’ın iyi bir aday olacağını vurguladı.

UMUTOĞULLARI: BÜROKRATİK BAŞKAN İSTENİYORSA ASUMAN BAŞKANLA DEVAM EDİLSİN, ADAY ARAMAYA GEREK YOK

Umutoğulları, “Hasan Karabağ, İrfan İnanç Yıldız sürprizinden sonra, birilerinin alternatif genç çıkarma hikayesi var. Ama Deniz Yücel ile İrfan İnanç arasındaki farkı herkes biliyor. Kobani’ye dahi gitmiş bir adamdan ve parti politikalarını birebir yürütmüş bir isimden bahsediyoruz. Deniz Yücel ismi de var. İki ismi ortaya koysanız kantarın topuzu ağır basar.  Yaşı 30. Eylemci bir il başkanı isteniyorsa o. Ama bürokratik il başkanı aranıyorsa o zaman Asuman Başkana devam etmek lazım. Aday aramaya gerek yok. Sakin, kendi halinde bir il başkanı isteniyorsa o zaman gidip onu yapacak” diye konuştu.

NAKÇI VE UMUTOĞULLARI, KOCAOĞLU’NUN HAMLESİ ÜZERİNDE BİRLEŞTİ

Programda ele alınan bir diğer konu da İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun üzerinde anlaşılacak bir aday etrafında buluşma önerisi kapsamında başlattığı ilçe başkanları, belediye başkanları ve milletvekilleriyle görüşme çalışması oldu. Adem Nakçı ve Mithat Umutoğulları bu konuda da ortak düşüncede birleşti. İki gazeteci Başkan Kocaoğlu’nun hamlesinin doğru olduğunu belirterek, ortak aday çıkmasının CHP’ye büyük avantaj sağlayacağını söyledi.

UMUTOĞULLARI: AZİZ KOCAOĞLU’NUN TOPA GİRMESİNİ DOĞRU BULUYORUM

Mithat Umutoğulları, Aziz Kocaoğlu ile yaptığı görüşmede kendisine de ‘aklında bir isim olmadığını’ vurguladığını belirterek, “ Büyükşehir belediye başkanı niye karışıyor diye eleştirilebilir. Ama CHP’nin 2019’da atacağı tek kurşun var. Bu süreçte Aziz Kocaoğlu’nun topa girmesini doğru buluyorum. En azından bir ağabeylik yapabilecek birisi olmasını doğru buluyorum. Diğer belediye başkanları da gelecektir. Bir sekreterya oluşturup hamle yapacak sanırım. Milletvekilleriyle de görüşecek. Aziz beyi aradım şu şu isimler de dolaşıyor dedik. Hatta yaz dedi. Benim aklımda, fikrimde asla hiçbir ilçe ve il başkan adayı kesinlikle yok. Bu yazılanların hiçbiri doğru değil, kimse yazılanlara itibar etmesin. Ben bu süreci sağlıklı götürüp örgütü eğer başarabilirsek tek adaylı kongre noktasına götürmeye çalışacağım dedi. Düşüncesi bu.”

NAKÇI: AZİZ BEY SÜRECİ ÇOK AKILLI GÖTÜRÜYOR

Gerçek Haberci Genel Yayın Yönetmeni Adem Nakçı da, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun süreci çok iyi yönettiğini belirterek, Kocaoğlu’nu ‘maçın galibi’ olarak nitelendirdi ve karşıtlarının hamle düşünmeye çalıştığını belirtti.

NAKÇI: AZİZ BEY MÜTHİŞ UYUMLU VE DİNLEYEN BİR YAPI SERGİLİYOR

Adem Nakçı, Başkan Aziz Kocaoğlu’nun süreçten çok karlı çıktığını kaydederek, konuyla ilgili düşüncelerini, “Aziz Bey bu süreci çok akıllı götürüyor. İlçe başkanlarıyla tek tek görüştü. Toplu görüşseydi büyük ihtimalle üçü dördü bir araya gelip isim söyleyecek ve kaos oluşacaktı. Bazılarına yakın olan internet siteleri var ya, o sipariş yazılara gidecek ve kaos ortamı büyüyecekti. Aziz Kocaoğ3lu ve Alaattin Yüksel’in adayı diye ortalıkta dolaşan iki ismi veto etmek yerine, benim aklımda bu iki isim yok dedi. Buradan da artıya geçti. Bir maçta iki gol atmış oldu. Belediye başkanlarıyla da görüşeceğim. Gidin belediye başkanlarına söyleyin, anlatın, ortak karar alın. Onlar bana sizin bilgilerinizi onlar bana getirsin dedi. Belediye başkanları ve ilçe başkanlarını karşı karşıya getirmeyip ortak paralelde buluşma zorunluluğunda bıraktı. Birçok yerde belediye başkanlarının desteklediği adaylar kaybetti. Üçüncü golü de attı. Bu maçtan üçüncü golü atarak galip geldi Aziz  Bey. Ayrıca ikinci ve üçüncü kanatların yeni isim çıkarma şansını ortadan kaldırdı ya da o isimlerini tartışmaya açmalarına sebep oldu. Aziz Kocaoğlu bu süreçten çok karlı çıktı. Karşı taraf şimdi hamle düşünmeye çalışıyor. Belediye başkanlarını pazartesiye sıkıştırmadı. İki ya da üç tane belediye başkanıyla görüştü. Bugün iki taneyle görüştü. Bunlar ilçelerinde kaybedenler. Bunlardan bir tanesi delege bile değil ama Aziz Bey, kongreleri yakından takip etti. Kaybeden kesimin tavrını da net kollayacak. Aziz Beyin ilk defa, ben bunu biliyorum restini çekmedi. Hep bunu diyorlardı ya. Aziz Bey bu kez müthiş bir uyumlu, dinleyen bir yapısı var.”

İŞTE PROGRAMIN SATIR BAŞLARI:

Adem Nakçı: Doğru, net bilgi verebilmek önemli. İşin saati yok bizim.

Mithat Umutoğulları: Başka aktörler var. Onların ne yapacağı bekleniyor. Aziz Beyin hamlesi önemli. Kimisi eleştiriyor niye sarayda topladı diye. Bu görüşmeler yapılırken neden il başkanı gitmedi deniyor. Bir il başkanı ben aday değilim dese çağır. Ama onun yanında hangi ilçe başkanı kalkıp da benim il başkanı adayım Adem diyebilir. Büyükşehir belediye başkanı niye karışıyor diye eleştirilebilir. Ama CHP’nin 2019’da atacağı tek kurşun var. Bu süreçte Aziz Kocaoğlu’nun topa girmesini doğru buluyorum. En azından bir ağabeylik yapabilecek birisi olmasını doğru buluyorum. Diğer belediye başkanları da gelecektir. Bir sekreterya oluşturup hamle yapacak sanırım. Milletvekilleriyle de görüşecek. Aziz beyi aradım şu şu isimler de dolaşıyor dedik. Hatta yaz dedi. Benim aklımda, fikrimde asla hiçbir ilçe ve il başkan adayı kesinlikle yok. Bu yazılanların hiçbiri doğru değil, kimse yazılanlara itibar etmesin. Ben bu süreci sağlıklı götürüp örgütü eğer başarabilirsek tek adaylı kongre noktasına götürmeye çalışacağım dedi. Düşüncesi bu.

Adem Nakçı: Ben iki gündür 14 isimle görüştüm. Yol arkadaşım Arif Çayan idi. Sitelerde yazan o iki isim, Karşıyaka’dan Süha Varlak ve Buca’dan Deniz Yücel. Çok farklı senaryolar çıktı karşıma. Üst üste alt alta koyduğumda bir şey yok. Aziz Bey bu süreci çok akıllı götürüyor. İlçe başkanlarıyla tek tek görüştü. Toplu görüşseydi büyük ihtimalle üçü dördü bir araya gelip isim söyleyecek ve kaos oluşacaktı. Bazılarına yakın olan internet siteleri var ya, o sipariş yazılara gidecek ve kaos ortamı büyüyecekti. Aziz Kocaoğ3lu ve Alaattin Yüksel’in adayı diye ortalıkta dolaşan iki ismi veto etmek yerine, benim aklımda bu iki isim yok dedi. Buradan da artıya geçti. Bir maçta iki gol atmış oldu. Belediye başkanlarıyla da görüşeceğim. Gidin belediye başkanlarına söyleyin, anlatın, ortak karar alın. Onlar bana sizin bilgilerinizi onlar bana getirsin dedi. Belediye başkanları ve ilçe başkanlarını karşı karşıya getirmeyip ortak paralelde buluşma zorunluluğunda bıraktı. Birçok yerde belediye başkanlarının desteklediği adaylar kaybetti. Üçüncü golü de attı. Bu maçtan üçüncü golü atarak galip geldi Aziz  Bey. Ayrıca ikinci ve üçüncü kanatların yeni isim çıkarma şansını ortadan kaldırdı ya da o isimlerini tartışmaya açmalarına sebep oldu. Aziz Kocaoğlu bu süreçten çok karlı çıktı

Karşı taraf şimdi hamle düşünmeye çalışıyor. Belediye başkanlarını pazartesiye sıkıştırmadı. İki ya da üç tane belediye başkanıyla görüştü. Bugün iki taneyle görüştü. Bunlar ilçelerinde kaybedenler. Bunlardan bir tanesi delege bile değil ama Aziz Bey, kongreleri yakından takip etti. Kaybeden kesimin tavrını da net kollayacak. Aziz Beyin ilk defa, ben bunu biliyorum restini çekmedi. Hep bunu diyorlardı ya. Aziz Bey bu kez müthiş bir uyumlu, dinleyen bir yapısı var.

Mithat Umutoğulları: Aziz Kocaoğlu ve Alaattin Yüksel ikilisi geçen sefer, örgütün şeyine rağmen, bir aday dayatması oldu. Alaattin Yüksel kellesini ortaya koyarak oldu. Yüksel 40-45 yılını bu partiye vermiş, gençlik kollarından gelmiş birisinin bile kongrede beş oy farkla seçim kazandı. Kocaoğlu’nun böyle bir şeyi yok. Elinde ikinci bir Alaattin Yüksel yok. Bunun farkında. Yüksel’in de aday çıkaralım illa ki bu olsun şeyi yok. Bir ittifak kuruldu. Güçlü bir ittifak kuruldu. Geçen kongrenin aktörleri Yüksel-Kocaoğlu-Karabağ idi. Üçlü bir ittifak kuruldu. Bu ittifakın sonuçlarını bekliyor bence.

İlçe kongreleri devam ederken, Hüseyin Mutlu Akpınar, Tuncay Özkan, Kamil Okyay Sındır, Erdal Aksünger gibi bir yapı oluşturuluyor. Bu yapının adayı Rıfat Nalbantoğlu demiştik. Aziz Kocaoğlu Alaattin Yüksel Hasan Karabağ birlikteliği ortaya çıktığında bir anda her şey sessizliğe büründü. İnsanlar şunu bekliyor; Karabağ ve Aziz Kocaoğlu nasıl bir araya gelecek. Bir pazarlık, isim üzerinde konsensus mu va? Burası kapalı kutu.

Adem Nakçı: Hasan Karabağ’ı tanıyorsam, Hasan Başkan, Kocaoğlu ve Yüksel ona bir isim dayatamaz. Adem, Ozan, Mithat olsun diye bir isim dayatamaz. Dayatılırsa tepkisi farklı olur. Onun şahsına münhasır bir yapısı var. Biri gelip derse Salih Özçiftçi, Alaattin Yüksel bu ismi dayatamaz. Hasan Karabağ’ın tavrından çekinir.

Mithat Umutoğulları: İnsanlar otururken Salih Özçiftçi olur mu, karşıdaki olmaz diyor. Öbürü diyor ki Mithat olur m? O da olmaz diyor. Aziz Bey, bana ve Alaattin Yüksel’e birinci dereceden yakın bir ismin kabul görmeyeceğini biliyor. Yaptığı toplantılarda iki aday ile ilgili, Salih Özçiftçi ve Altan İnanç. Altan benim hemşehrim olmaz demiş. Salih Özçiftçi Alaattin Yüksel’e yakın, olmaz demiş. bu iki isim veto yedi. Hasan Karabağ, İrfan İnanç Yıldız sürprizinden sonra, birilerinin alternatif genç çıkarma hikayesi var. Ama Deniz Yücel ile İrfan İnanç arasındaki farkı herkes biliyor. Kobani’ye dahi gitmiş bir adamdan ve parti politikalarını birebir yürütmüş bir isimden bahsediyoruz. İki ismi ortaya koysanız kantarın topuzu ağır basar.  Yaşı 30. Öbürü de CHP’li.

Adem Nakçı: Deniz Yücel de İzmir siyasetinde aktif.

Mithat Umutoğulları: Baba, ata, dede diye bir kayıt yok. İsimler üzerinde duruluyor ama bu saatten sonra ben Cumartesi Pazar Salı gününe kadar netleşir diye düşünüyorum. Aziz bey ile görüşürken, bakacağız, uzlaşı çıkmasını isterim dedi.

Adem Nakçı: Ben de  katılıyorum iki aday çıkacak. Karşı taraf kaybetse bile en azından gücümü gösteririm diyecek. Yücel Özen demiş ki, eski milletvekilleri, belediye başkanlarını tarayarak aday belirlemeli Aziz Bey demiş.

Mithat Umutoğulları:  CHP’de Hüseyin Saygılı, Altan İnanç, İrfan İnanç Yıldız, Utku Gümrükçü gibi isimlerden kim varsa aday olmayı düşünen kim varsa tek aday üzerinde uzlaşı olursa kalanlar il yönetimine alınsın.

Adem Nakçı: Senin dediğin çarşaf liste verecekler. Bu isimlere aday olun diyecekler ve anahtar dağıtacaklar. 2018’de ben bir yerel seçim bekliyorum. Çünkü daha Başkanlık süreci ile ilgili uyum yasaları çıktı. Kısa sürede çıkmaz. Çok kavga çıkacak. CHP, HDP meclisi kitlemeye başlayacak. 2019’dan önce ilk nabız 2018’de ölçülecek. CHP’li belediyeler görevden alınacak dedik, Aydın-Muğla-İzmir dedik. Bugün yüksek sesle seslendirilmeye başlandı, dört ya da beş tane ilçe var. İktidar kendi belediyelerini değiştirirken CHP’li belediyeleri yolsuzlukla, HDP’lileri değiştirirken bölücülükle değiştiriyor. Bu algıya yanıt verebilecek, ayağını vurduğunda yeri titretecek, kimseden çekinmeden, korkmadan konuşması lazım. Bu anlamda İrfan İnanç Yıldız bence cuk oturacak bir isim. Deniz Yücel daha sakin, daha naif bir duruşu var. Ama İnanç’ın Başbakanlık, İçişleri Bakanlığı önünde yaptığı eylemler, Kobani sınırında yaptığı eylemler ciddi ses getirdi. Zeytinalanı’daki DHL’nin Ensar Vakfı’na verilmesine rağmen destek veren belediye yapısı vardı. Bir tane belediye başkanından başka kimse yoktu yanında. Ne genel başkan yardımcıları, ne milletvekilleri vardı. İrfan İnanç Yıldız’ın yanıma Adem gelsin, Mithat gelsin ben kavgaya öyle girerim değil. Partisinin çizgileri, 6,5 yıl MYK’da idi, rakibini biliyor, darbeyi nereden ve nasıl vuracağını biliyor. İnanç’ın avantajı bu.

Mithat Umutoğulları: Eylemci bir il başkanı isteniyorsa o. Ama bürokratik il başkanı aranıyorsa o zaman Asuman Başkana devam etmek lazım. Aday aramaya gerek yok. Sakin, kendi halinde bir il başkanı isteniyorsa o zaman gidip onu yapacak.

Adem Nakçı: Belediye başkanları artık yok hükmünde. Adam istediği vakit alıyor görevden.

Mithat Umutoğulları: Sen delegasyon olarak yetki veriyorsun, ilçe başkanı seçiyorsun. İlçe başkanları, belediye başkanları, milletvekilleri de delegasyon adına karar verecek. CHP’nin bunu çok doğru değerlendirmesi gerekiyor bu süreci. Yaparsa müthiş bir iş yapmış olacak. Kendi özgür iradesiyle gelen delege var m? İlçe başkanına, belediye başkanına yakın durup delege yazılıyorlar. Bir yapıya destek verenlerle geldi delegasyon. O zaman ilçe başkanına biz tek adaya karşıyız desinler. Biz delegasyonun seçme ve seçilme hakkını elinden alamayız, tek aday olmasın desinler ilçe başkanına.   

Adem Nakçı: 650 delege var. Bornova, Buca, Karabağlar, Konak, Bayraklı blok. Karşıyaka kısmen blok. Bunlar kilit ilçeler. Şu beş ilçeden bağlantısız olarak kabul edebileceğimiz, Yalı grubu var, etnik ve bölgesel yapıların bir araya geldiği grupların elinde en kötü 70-80 delege var yani.

Mithat Umutoğulları: Sabah Hüseyin Saygılı aradı. Onunla ilgili tabi biraz kızgındı. CHP örgütü baskıyı kabul etmez. En güzel örneği geçen kongredir. Alaattin Yüksel 275 oy aldı, 450 delegeden. Partinin 2019 hassasiyeti, kaygıları var. Konak mesela, paramparça olmuş durumda. Daha önceki blok durumu yok. Mustafa Kocaoğlu’nun ciddi bir şeyi vardı, o istediğini aldı. Alaattin Yüksel bu kez işe ortak oldu. Şakir Başak’ın tavizleri sayesinde üç aşağı beş yukarı aldı istediklerini. Kazım Umdular isteğini alamadı. Şakir güçsüz çıktı. Konak parçalı. Buca mesela farklı, kimsenin beklemediği sonuç oldu. Delegasyonun ne yapacağı belli değil. Orada da Yalı var. Bu kez güçlü. Serkan Kalmaz ile görüştüm geçen. Onun hesabı 70-80 delege arası delegemiz var diyor. Önemli bir rakam. İki ilçe demek bu. Bakırçay’ın tamamı demek. O zaman burada, matematiği kurarsak Alaattin Yüksel ve Kocaoğlu ikilisinin elinde iki tane ilçe kaldı; biri Karabağlar diğeri Bornova. Ellerinde kemik diyebileceğimiz iki ilçe var.

Adem Nakçı: İki ilçede sadece İbrahim abi ve çevresinde kitlenen bağlantısız bir yapı var. Karabağlar’da güçlüler. Her ilçede muhakkak olur.

Mithat Umutoğulları: iki tane ilçe ellerinde. Hüseyin Mutlu Akpınar. Karşıyaka’da 80 delege var. Cevat Durak, Ali Engin, Hüseyin Mutlu Akpınar. Cevat Durak önemli. Durak ve Alaattin Yüksel bence bir olmaz. Olmadığı için gidip öbür taraftaki adaya destek vermedi. Tavrından dolayı Serdar Koç’a destek vermedi bu nedenle. Ali Engin’in taahhüdü var. Onun ne yapacağı belli olmaz. Kim güçlü çıkarsa Ali Engin onun yanında. Ali Engin fikrini değiştirebilir, başka bir şey de yapabilir. Hüseyin Mutlu Akpınar kaldı. Elinde kaç delege var bilmiyorum. 35-40 delege. Çiğli’de Aziz Buğa ve Ali Rıza Koçer’in elinde bir kemik liste var. Utku’ya aday olursa destek verir m? Orda 20 delege var. Orada farklı bir olgu var. Bayraklı blok zaten. Bir tane delege bile alamazlar.

Adem Nakçı: Kırsal ilçeler Aziz Beyin doğru önermesini destekler. Bağlantısızlar merkezde 400 delege var, bunların en az yüzde 30’u bağlantısız. Bunun içinde Yalı, daha CHP’li Morsümbül’ün başını çektiği yapı var. Artık insanlar şehir büyüdükçe getto mantığı büyüyor. Kadın ve gençler daha çok liste delebilir. Pazarlıkların uzun olmasının sebebi bu. Herkesin genel merkez ne sinyal verecek diye merak ediyor. iş çok sıkışırsa benim adayım diyecek. Gençler ve kadınlar, ki bu delege yapısında ciddi sayıdalar, listeleri delmek açısından büyük avantaj elde edebilirler. Hükümetin CHP üzerine gitme durumu var. İyi bir savunucu kadro kurulmalı. İYİ Parti’nin tanıtım toplantısındayız. Karma bir liste çıkarmış. İYİ Parti CHP’yi zorlayacağı için, kendini ve parti programını iyi savunan genç bir adaya ihtiyacı var.

Mithat Umutoğulları: Murat Haluk Öncel. Delegasyon seçimlerinde göremedik. Delege oldun mu bilmiyorum. Eski YDK üyesi. Bir sıçrama yapman lazım. Bekliyoruz. Eski futbolcular gibi. Kayboldu gitti. Oraya doğru gidiyorsun. Şampiyonlar ligine çıkmış gibi oldun, sonra amatöre düştün. Senin de durumun o. Herkesi solcu yapamazsınız. Bari sağ kesimi kucaklayın. Bu kongre partili olanlarla olmayanların kongresi olacak demiştim.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.