Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP gençlik kollarından 'Andımız' tepkisi

CHP gençlik kollarından 'Andımız' tepkisi

İZMİR CHP Gençlik Kolları üyeleri, 'Andımız'ı okumak isteyen öğrencilere, "Dingonun ahırı mı burası'" sözleriyle tepki gösteren Okul Müdürü Rahmi Önder Karamustafaoğlu ile ona destek veren Eğitim Bir Sen yöneticilerini protesto etti. CHP'li gençler, 'Andımız'ı da okudu. CHP'li gençler o müdüre sahip çıkan sendikayı protesto etti

  • Ege Postası
  • 29.09.2016 - 16:33

İZMİR - Geçen pazartesi günü Karşıyaka'da Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Atakent Erdoğan Kibarer Ortaokulu'nda, bazı öğrenciler 'Andımız'ı okumak istedi. Bu duruma tepki gösteren Okul Müdürü Rahmi Önder Karamustafaoğlu, "Kendinize gelin. Talimat almadan ne yapıyorsunu? Talimat mı aldı? Dingonun ahırı mı buras? Devletin kurumunun işleyişini kimse bozamaz" sözleriyle tepki göstermişti. 

Çeşitli siyasi parti ve sendikalardan tepki gören okul müdürüne, Eğitim Bir Sen yöneticileri sahip çıktı. Sendikanın açıklamasından sonra CHP İl Gençlik Kolları üyeleri, hem okul müdürüne hem de destek açıklamasında bulunan sendikaya tepki göstermek için basın açıklaması yaptı. Eğitim Bir Sen'in İzmir Şubesi'nin bulunduğu bina önüne siyah çelenk bırakan CHP'li gençler adına Gençlik Kolları İl Başkanı Sinan Sarıküse açıklama yaptı.

Olaydaki tepkinin sadece Andımız'a değil Atatürk'e de olduğunu söyleyen Sarıküse, bu tür gelişmelere asla izin vermeyeceklerini söyledi.

Sarıküse şunları söyledi: Bunlar eğitimde görülen ilk sorunlar değildi. Fakat bu gelişmeyle tavan yaptı. Kendini bilmez bir okul müdürü ve çocuklara bağıran bir öğretmenle karşı karşıya kaldık. Sendika sahip çıktı. Maalesef buna da tanık olduk. Biz Çanakkale ruhunu Eğitim Bir- Sen’den öğrenecek değiliz.  Kime sahip çıkacağımızı çok iyi biliyoruz.  Andımız’ı kaldırarak Çanakkale ruhuna darbe vurulmuştur. Keşke o zaman bunları söyleyebilseydi.  Lozan ruhunu anlayamamış yöneticilerin devamının olduğu insanların bizi anlamasını zaten beklemiyoruz.  Biz bunların bakanlarına da karşı çıktık. Zamanında tacizcileri savundular ama çocukları savunmadılar. Tarikat yurtlarına çocukları götürenler oradan çıkan insanlara terörist dediler. Bizim duruşumuz var. Kıvırmadık. Her zaman Atatürkçü ilerici bir eğitim sistemi yanında durduk. Yönetmeliğe baktım okul müdürünü saçları uygun değil. O önce gitsin kendi talimatlarına uysun Atatürkçü gençlere ne yapacaklarını söylemesin.

Protestocu gençler daha sonra, andımızı okuyup, sendika binası önünden ayrıldı. (HaberServisi/ DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.