Dolar 32,4430
%-0.13
Euro 34,7323
%-0.68
Altın 2.441,360
%0.21
Bist-100 9.934,00
%2.24

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Buca’da 4 kadın aday yarışacak

CHP Buca’da 4 kadın aday yarışacak

CHP Buca Kadın Kolları İlçe Kongresi'nde aday bolluğu yaşanıyor. 4 ismin aday olması beklenen kongrede aday sayısının son dakikaya kadar artabileceği ifade ediliyor. İlçe kongresinde aday bolluğu

  • Ege Postası
  • 23.12.2017 - 13:17

YAĞMUR UYGUR/EGEPOSTASI - CHP Buca İlçe Kadın Kolları Kongresi yarın saat 12.00’de Şirinyer Düğün Salonu'nda yaklaşık 6 bin üyenin katılımıyla yapılacak. 4 kadın adayın bulunduğu kongreye ilginin yüksek olması bekleniyor. Kongrede yarışacak adaylardan şimdiye kadar netleşen isimlerin Hülya Altun, Hicran Ada, Gülay Yıldırım ve Arzu Başak olduğu ifade edildi. Adayların ortak hedef olarak birlik ve beraberlik mesajı verdiği Buca’da ilçe yönetiminin mahallelerde tüm vatandaşlara ulaşma arzusu güttüğü ifade edildi. CHP’nin yan kolu olarak bilinen ancak bel kemiği konumunda sokaklardaki yüzünü oluşturan kadın kollarında seçim heyecanını 1 ay önce başladığını ifade eden partililer 4 adayın bulunduğu kongreyi yakından takip edecek. Kongre öncesi son mesajlarını aktaran 4 aday ise şöyle konuştu:

Hülya Altun:  "Aday olmadan önce birçok proje geliştirdik. Mahallelerde komisyonlar kuracağız. Temsilcilik sistemi tabanlı farklı çalışmalarımız olacak. Her mahallede değişen sayıda komisyonla yerelde yaşayan kadınlarla bağ kuracağız. Partimizin kadın kolları olarak ilk hedefimiz ülkemiz coğrafyasında kız çocuğu olarak maalesef 1-0 yenilgiyle dünyaya gelmiş tüm kadınlarla ortak sorunlarımız üzerinden örgütlenmek. Sarı liste kadın erkek birlik iş ekmek özgürlük sloganıyla yola çıkıyoruz. Sarı rengimizle  ‘Güneş topla bizim için’ diyeceğiz. Mevcut kadın kolları yapısında il delegesiydim. Eğitimciyim. Ortak aklın işe koşulduğu, ülke gündemini takip edilerek tartışıldığı projelerin üretildiği asil-yedek ayrımı yapmadan tüm yönetim kurulunun aynı sorumluluk bilinciyle çalıştığı bir kadın kolu ekibi oluşturmak çabasıyla yola çıktık. Kadınlarımızı sistemin yarattığı son sürüm gündüz kuşağı modelinden çıkarmak için şapkamız önümüzde,  projelerimiz cebimizde bu zor ve onurlu göreve sarı liste ile talibiz."

Hicran Ada: "2019 seçimlerinde Buca’yı daha iyi bir yere taşımak için adayız. Alanlarda insanlara partimizi, CHP’yi halka dokunarak en iyi şekilde anlatmak istiyoruz. Ben sokaklardan geldim. Kadın Kolları yönetiminde yer almadım. 2009’dan beri yoğun olarak aktif çalışmaktayım. Ben her kapının çalınmadığını görüyorum. Delege seçimlerinde de gördük. Kadın delege seçimlerinde kendi üyelerimize bile gidilmemiş. İnsan ayırmadan herkese gittik. CHP’yi anlatacağız çalmadık kapı bırakmayacağız. Genel başkanımızın talimatı da bu yöndeydi zaten. Görevde olduğumuz süreçte masanın üzerinde mor ajanda bırakacağız. Ben değil biz varız. Her kadının projesine açığız. Her kadın bu deftere proje yazabilir kimsenin kendi projesi yoktur. Ben kadın koluna adayım kadınlarla benim işim kadınlar. Birlikte yönetmeye varız. Bu defter hep burada duracak hangi arkadaşımız projesi varsa yazacak. Projemizi de eleştiriniz de bilmek istiyoruz. Beyaz liste ile seçime gireceğiz."

Gülay Düzenli Yıldırım: "Çok güçlü bir mücadelede olacak kadınlarımız kendine güveniyor alanda olmak istiyor. 4 adayımız var bunlardan biri benim, emek veriyorum 20 yıldır. Ben 2 yıldır zaten mevcut kadın kolları yönetiminde eğitim sekreteriyim eksikleri biliyorum. Nelere ihtiyacımız olduğunu, birliğe ihtiyacımız biliyorum. Birlik beraberliği artıracağız 3 seçim var hep birlikte iktidara yürümek için sokaklarda alanlarda çalışmak için aday oldum. Severek gönüllü yaptığım bir mücadele o yüzden adayım. Ben kongrede kazanırsam başkan olduğum 2 yıl içinde o 3 arkadaşımla berber projelerini sürdürmek için birlikte çalışmayı çok isterim. Hep birlikte mücadele etmek istiyorum. Öz düşüncem eksiklikleri bildiğim için güçlü bir kadın kolu başkanı ve yönetimi oluşturabilmek için aktif tüm Buca’daki kadınlarla ortak karar ve yönetim çıkarmayı çok istedim mümkün olmadı. Ama inşallah hep beraber çalışabiliriz. Sadece kol kaldırmak değil onlarla birlikte çalışmayı çok arzularım. Kongre'de listemiz mavi renkte olacak." 

Arzu Başak: Çocuklarımız, kadınlarımız ve tüm hakça düzeni sağlamak için, atalarımız laik cumhuriyet ve parlamenter sistem için, dikta rejimine faşist uygulamalara dur demek için, yurdum için yaşayan tüm canlılar için, Hak hukuk adalet için adayım. Listemiz mor renkte olacak."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.