Dolar 32,4890
%0.01
Euro 34,8400
%-0.38
Altın 2.451,500
%0.63
Bist-100 9.871,00
%1.59

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir'de yoğun Meclis! Soyer'e borçlanma yetkisi, bisikletlilere ve kiracılara müjde!

Büyükşehir'de yoğun Meclis! Soyer'e borçlanma yetkisi, bisikletlilere ve kiracılara müjde!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi üç ay aranın ardından yoğun bir gündemle 13 Temmuz Pazartesi günü toplanacak. Büyükşehir Belediyesi Meclis Gündemi yayınlanırken, gündemde Narlıdere Metrosu ve 20 adet çevre dostu elektrikli otobüs alımı için borçlanma, bisiklet kullanıcılarına özel vapur indirimi ve pandemi nedeniyle mülkiyeti Büyükşehir Belediyesinde olan iş yerlerinin kira borçlarının ve ecrimisil bedellerinin ertelenmesi ya da silinmesi öne çıkan maddeler. Ayrıca bütün komisyonlara yeniden üye seçilecek ve 1 yıllık faaliyet raporu okunacak. Öte yandan AK Partililerin Meclis’e çok sayıda önerge sunması bekleniyor.

  • Ege Postası
  • 10.07.2020 - 13:52

YUSUF TOMRUK/EGEPOSTASI -  İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi Temmuz Ayı Olağan Meclis toplantısı pandemi nedeniyle Kültürpark 1 No’lu Hol'de gerçekleştirilecek. 3 ay aradan sonra toplanacak Mecliste gündem yoğun. Yerel seçim sonrası bir yılın pandemi kısıtlamaları sürecinde tamamlanması nedeniyle pek çok karar alınacak. 

Büyükşehir Belediyesi Encümen Üyeleri ve ESHOT İdare Encümeni Üyeleri gizli oyla seçilecek. Yılda bir yenilenen Meclis İhtisas Komisyonları üyeleri yeniden seçilecek. Meclis’in gündem yoğunluğu nedeniyle uzun saatler sürmesi bekleniyor.

METRO HATTI VE OTOBÜS ALIMI İÇİN BORÇLANMA!

Ayrıca Meclis gündemine göre; Büyükşehir Belediyesi ulaştırma ve alt yapı konularında borçlanmaya gitmeyi planlıyor. Büyükşehir Belediyesi Fahrettin Altay - Narlıdere Metrosu için kaynak arayışını sürdürürken, 2020 yılından itibaren yıllara sari kullanılmak üzere, Asya Altyapı Yatırım Bankası (AIIB) veya OPEC Uluslararası Kalkınma Fonu (OFID)'ndan 50 milyon Euro borçlanmayı planlıyor. Başkan Soyer’e Büyükşehir Belediyesi adına borçlanma yetkisi verilmesi istenen önergenin oy çokluğuyla geçmesi bekleniyor.

Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz aylarda ESHOT’a otobüs alımı görüşmeleri sırasında 400 kalem otobüsün 20’sinin elektrikli olması planlanmıştı. Büyükşehir Belediyesi 20 adet elektrikli otobüs alımı için de borçlanma yoluna gidecek. Yine ilgili önergeyle Başkan Soyer’e 62 milyon TL borçlanma yetkisi istenecek.

BİSİKLET KULLANICILARINA VAPUR 5 KURUŞ OLACAK

Bisikleti bir ulaşım aracı olarak gördüğünü her platformda dile getiren Başkan Soyer iki teker sevdalılarını sevindirecek.İlgili önergeye göre ulaşımda bisikletin payını arttırmak isteyen Büyükşehir Belediyesi, bisiklet kullanıcılarına Körfez içi vapur seferlerinde sadece 5 kuruş hizmet bedeli alacak.

KİRA BORÇLARININ YENİDEN ERTELENMESİ GÜNDEMDE

Koronavirüs pandemisinde mülkiyeti Büyükşehir'de olan dükkan ve iş yerleri kepenk kapatmak zorunda kalmıştı. Büyükşehir toplu konut taksitleri ile bu kira ve ecrimisil bedellerini ertelemişti. Gelinen süreçte Büyükşehir Belediyesi bu borçları iş yapma durumlarına göre ya yine erteleyecek, ya taksitlendirecek ya da silecek. İlgili önergede kabul edilmesi sonra kiracıların durumları tek tek belirlenecek ve ekonomik durumlarına göre bir ödeme planı çıkarılacak. 

İlgili önerge şöyle;

"Belediyemiz mülkiyeti ile hüküm ve tasarrufu altında bulunan kiralık taşınmazlarda faaliyet gösteren ve koronavirüs pandemisi nedeniyle ekonomik olarak olumsuz etkilenen iş yerlerinin kira ve ecrimisil borçları ile kentsel dönüşüm ve kamulaştırma projelerinde hak sahiplerine kamulaştırma bedeli karşılığı tahsis edilen Belediyemiz mülkiyetindeki Uzundere Toplu Konutlarının taksit bedelleri, sosyal konutların kira ödemeleri ve 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu hükümleri doğrultusunda satışı yapılan kamu konutlarının satış bedelleri veya taksitli satış bedellerinin ödemelerinin 19/03/2020 tarihinden itibaren 3 aylık döneme ilişkin tahsil edilmesi gereken kısımlarının 3 ay ertelenmesi, söz konusu alacakların ertelenen süre sonunda, ertelenen süre kadar aylık eşit taksitler halinde, herhangi bir gecikme zammı ve faiz uygulanmadan tahsil edilmesi ve ertelenen süre kadar sözleşme sürelerinin uzatılması ile geçici bir süreliğine iş yeri faaliyetleri durdurulan veya faaliyette bulunamayan işletmelerin faaliyette bulunmadığı dönemlere ilişkin olarak kira ve ecrimisil bedellerinin tahsil edilmemesi hususunun görüşülmesi."

Öte yandan özellikle AK Partili meclis üyelerinin gündeme çok sayıda önerge vermesi bekleniyor. Önergelerin Başkan Soyer ve Büyükşehir Belediyesi’nin pandemi dönemindeki faaliyetlerine yönelik olacağı öğrenildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.