Dolar 32,3809
%0.07
Euro 34,7633
%-0.08
Altın 2.394,860
%-0.08
Bist-100 10.245,00
%0.35

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan İnce'den Bakan Kurum'a imar onayı çağrısı!

Başkan İnce'den Bakan Kurum'a imar onayı çağrısı!

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce TV35 Ana Haber’e katıldı ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’ tarafından son haliyle 8 aydır onay bekleyen Güzelbahçe Sahili İmar Planı için çağrıda bulundu. Başkan İnce “Sayın Binali Yıldırım’ın otobanın ücretsiz olmasında, balıkçı barınağı yapılmasında Güzelbahçe’ye çok emeği geçmiştir, tekrar teşekkür ediyorum, kendisini sevgi ve saygıyla anıyorum. Atacağınız bu imzayla sizi de ömrüm boyunca Güzelbahçeliler’e verdiğiniz bu hizmetten dolayı bana her fırsatta teşekkür etme fırsatını verin” diye konuştu.

  • Ege Postası
  • 10.07.2020 - 10:53

EGEPOSTASI - TV35 Ana Haber’e katılan ve Kutluhan Nesil’in sorularını yanıtlayan Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan sahil imar planı hakkında açıklamalarda bulundan İnce hemen onay gelen ve yapılan itiraz sonrası bir sene içinde iki kez imarı çıkan Go-Kart pisti ile karşılatıran İnce şu açıklamaları yaptı: “Güzelbahçe Belediye Başkanı olarak benim yetkilerim var. Kanun bazı yetkiler veriyor. Bakanlığın ve TOKİ’nin de var. Bakanlı bölgemizde bir plan yapıyor. Bakanlık yetkilidir. Ama planlar yapılırken bölgenin yerel yöneticilerinin olumlu fikrinin alınması gerekiyor. Bu konudaki görüşümüz, Go-Kart pistinin eğitim pisti niteliğinde olmadığı yönünde. Bölgede tarımsal ve SİT alanları için büyük sıkıntılara yol açacağını belirttik. Ama plan bakanlığımız tarafından yapıldı. Biz itiraz ettik süreç işledi, bir plan daha yapıldı. Bu planlar Çevre ve Şehircilik Bakanımızın olurlarıyla oldu. Biz sayın bakanımızdan şunu rica ediyoruz. 2013 yılından beri Güzelbahçe kıyısında, yürüyüş yolu, bisiklet yolu, plajlar ve yeşil alan dışında bir metrekare bile Büfe olmayan bir tek şahısa bile hizmet etmeyen bir planımız var. Tamamen kamu yararına olan planımızın Jeolojik etütleri, oşinogrofi etütleri, tüm plan gerekleri ile birlikte Büyükşehir Belediye Meclisi ile Güzelbahçe Meclis kararları, AK Parti, MHP, İYİ Partili üyelerin oy birliğiyle geçmiştir. Sayın bakanım lütfen planımıza onay verin. Bekliyor planımız. Son şekliyle 8 ayı geçti. Bakanlı oluru gerekiyor. Sayın bakanın yaptığı planla mücadelemiz sürecektir. Güzelbahçe’nin 7 km’lik sahil bandıyla İzmir’i buluşturmak istiyorum. Sayın Binali Yıldırım’ın otobanın ücretsiz olmasında, balıkçı barınağı yapılmasında Güzelbahçe’ye çok emeği geçmiştir, tekrar teşekkür ediyorum, kendisini sevgi ve saygıyla anıyorum. Atacağınız bu imzayla sizi de ömrüm boyunca Güzelbahçeliler’e verdiğiniz bu hizmetten dolayı bana her fırsatta teşekkür etme fırsatını verin” diye konuştu.

HAVAİ FİŞEK GÖSTERİLERİNE ARTIK SON VERİYORUZ
Öte yandan Başkan İnce “İzmir büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer tüm etkinliklerde artık havai fişek kullanmayacaklarını belirttiler ve biz ilçe Belediye Başkanlarına da bu konu çağrıda bulundu. Bizlerde Güzelbahçe Belediyesi olarak yapacağımız etkinliklerde havai fişek gösterilerine artık son veriyoruz. Doğada büyük bir tahribata yol açıyor. Kuşlar, kediler köpekler yani tüm doğada yaşayan canlıya ciddi zararlar veriyor. Bizler artık buna son veriyoruz” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.