Dolar 32,5769
%0.28
Euro 34,9937
%0.06
Altın 2.461,380
%1.03
Bist-100 9.894,00
%1.82

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Buca Metrosu'nda İstanbul modeli

Buca Metrosu'nda İstanbul modeli

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin merakla beklenen ulaşım çalışmaları arasında yer alan Üçyol-Buca Metrosu'nda proje ihalesini kazanan firma belli oldu. Üçyol ile Buca Koop. arasındaki 9,5 kilometrelik güzergahı 20 dakikaya indirecek metro projesini İstanbul Kadıköy-Kartal Metro Hattı'nın projesini hazırlayan Prota Mühendislik firması hazırlayacak. Buca Metrosu'nda İstanbul modeli

  • Ege Postası
  • 17.11.2015 - 12:16
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin geçtiğimiz aylarda Üçyol-Buca Metro Hattı için açtığı ve toplam 5 firmanın katılımıyla büyük rekabete sahne olan proje ihalesinde kazanan belli oldu. Geçmişte Ulaştırma Bakanlığı ile İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında gidip gelen ve çeşitli tartışmalara yol açan metronun ihalesini daha önceden İstanbul 3'üncü Havalimanı, İstanbul Kadıköy-Kartal Metro Hattı, Marmaray, İstanbul Üsküdar-Çekmeköy Metro Hattı gibi projeleri hazırlayan Prota Mühendislik firması kazandı.
 

 
ÜÇYOL-BUCA ARASI 20 DAKİKAYA İNECEK
İhale kapsamında Üçyol İstasyonu-Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Kampüsü-Buca Koop arasındaki toplam 9.5 kilometrelik güzergahın uygulama projeleri, ihale dokümanları, ÇED raporu, ulaşım etüdü, fizibilite raporu ve zemin etütleri ile depo sahası ve binası hazırlanmasına ait danışmanlık hizmetleri yüklenici firma tarafından üstlenilecek. Metro yapımına temel teşkil eden ilk ihalenin sonuçlanması ile birlikte Buca'ya ve kent içi ulaşıma can katacak proje de resmen yola çıktı.
 
2 MİLYON 800 BİN LİRAYA MAL OLACAK
Komisyon tarafından yapılan inceleme neticesinde ihalede 2 milyon 800 bin 991 TL ile en uygun teklifi veren Prota Mühendislik Proje Danışmanlık Hizmetleri A.Ş ile önümüzdeki günlerde sözleşme imzalanacak e hattın proje çalışmaları start alacak. Buca metrosu için projeler ve gerekli raporlar toplam 12 ayda hazırlanacak ve ardından Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Alt Yapı Yatırımları Genel Müdürlüğü ve Kalkınma Bakanlığı’ndan gerekli izinler alınarak yapım ihalesine çıkılacak. Hattın yapımına 2017 yılında başlanması bekleniyor.


 
DERİN TÜNELLE YAPILACAK
Buca Metrosu’ndaki toplam 9.5 kilometrelik güzergah Üçyol’dan itibaren Halide Edip Adıvar Caddesi’ni takip edecek. Mehmet Akif Caddesi’ni izleyerek Şirinyer Kavşağı, Buca Belediyesi önü, Hasanağa Bahçesi yanı, Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Kampüsü  ve son istasyon olarak da Buca Koop bölgesine uzanacak. 8 adet istasyonun yer alacağı Buca hattının derin tünel olarak yapılması planlanıyor. Bu hatta yolculuk süresi  yaklaşık 20 dakika olacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.