Dolar 32,5308
%-0.03
Euro 34,9822
%0.44
Altın 2.431,570
%0.35
Bist-100 9.809,00
%0.89

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bornova ve Bayraklı'da gergin meclis!

Bornova ve Bayraklı'da gergin meclis!

Bornova Belediyesi, Ağustos ayı ilk meclis toplantısında konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Taştan, Türkan Özilhan Devlet Hastanesi yakınında belediyeye ait İZBAŞ şirketinin vatandaştan ücret topladığını belirterek, “Türk Dil Kurumu’nda bunun karşılığına gelen tek kelime ‘değnekçiliktir’ dedi. Taştan’a cevap veren Başkan İduğ, “Değnekçi dediniz. Değnekçi arıyorsanız, Ege Üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi hastanelerine bakın. Hatta mafyalaşmış durumdadır" dedi. Öte yandan Bayraklı Belediye Meclis toplantısında da tansiyon yükseldi. AK Parti Grubu ile Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal arasında geçen tartışmalara sahne oldu.

  • Ege Postası
  • 01.08.2019 - 22:35

EGEPOSTASI-Bornova Belediyesi Ağustos ayı ilk toplantısı Başkan Mustafa İduğ yönetiminde toplandı. Meclise araç satın alma ve otopark konuları damga vurdu. Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, meclis araç kiralama yerine satın almanın daha avantajlı olduğunu belirten bir sunum yaptı.


ARAÇ SATIN ALMA İLE MALİYET 2 KAT DÜŞECEK

Araç kiralama yerine satın alma modelinin belediye için daha avantajlı olduğunu belirten Başkan İduğ, “Bornova Belediyesi’nde 68 araç kiralalık olarak kullanıyor. Bu 36 ay vadeyle 70 milyon liradır. Tabi ki bunlar 3 yıllık önceki fiyatlardır. Bugün itibariyle bu fiyatlar 70-80"i buluyordur. Biz kiralama yerine satın alma modeliyle bunları 35 milyon liraya bünyemize kazandırabiliyoruz. Tabi bunu Devlet Malzeme Ofisi ile alma kaydıyla. 35 milyon ile satın aldığımızda iki kat arasında kalıyor. Ayrıca bu araçların modeller yüksek olduğu için en az 10 yıl kullanabileceğiz. Bir akaryakıt firmasıyla 11 milyon TL yakıt kullanılmıştır. Anlaştığımız bir firma ile 1 milyon TL tasarruf ediyoruz. Yakıt ve araç kiralama 36 milyon TL tasarruf edeceğiz. Belediye Hizmet binası yapmaktan vazgeçtik. Bu kaynakları da doğru kullanarak, bu işi yapmaya çalışacağız. Ben kendi şirketimde böyle yaparım. Bornova Belediyesi’nde de böyle yaparım” dedi.

ARAÇLARI DÖNÜŞTÜRÜYORUZ

AK Parti Grup Başkanvekili Fatih Taştan'ın neden DMO'nun tercih edildiği sorusu üzerine İduğ, “Araçlar 2014 model, biz 2019’a dönüştürüyoruz. Bu modellerin aynısıdır. Devlet Malzeme Ofisi’ni ise yüzde 4 daha avantajlı olduğu için seçtik. Bakım vergi bütün hepsi bu rakamların içerisindedir. 60-70 bin kilometre içerisindeki lastik bakımları da buna dâhidir” diye konuştu.  Meclis üyelerinin yaptığı değerlendirmenin ardından önerge oy birliğiyle kabul edildi.

AK PARTİLİ TAŞTAN'DAN DEĞNEKÇİLİK İDDİASI

Mecliste söz alan AK Partili Taştan, Türkan Özilhan Hastanesi’nde belediye ait arsanın kullanımı ile ilgili olarak yaptığı konuşmada, “İZBAŞ, tarafından boş bulunan arsada hasta ve hasta yakınlarından otopark ücreti tahsis ediliyor. İZBAŞ personeli tarafından ücret olarak 7 TL alınıyor. Burada şimdiye kadar yaklaşık 350 TL miktarında ücret alınmış. Bu durum İZBAŞ’ı ne batırır ne de ihya eder. Bu Türk Dil Kurumu’nda anlamı değnekçiliğe çıkıyor. Bunun başka bir yan anlamı başka bir denk gelen kelimesi bulunmuyor. Bu karalar alınacaksa, meclis kararıyla alınır. Alınacaksa bu yasıl bir karala alınıyor. Yönetmelikte ilçe belediyesinin otopark ücreti alma hakkı da bulunmuyor dedi.

EGE VE DOKUZ EYLÜL HASTANELERİ OTOPARKTA MAFYALAŞMIŞ DURUMDA

AK Partili Taştan’a cevap veren Başkan İduğ, “Biz bu konuyu sayın başhekimimizle konuştuk. Gerek duyulması halinde bu karardan döneceğimizi söyledik. İZBAŞ zarar eden bir kurum. Sizin ifade ettiğiniz rakamlar kadar az değil. Yanlış biliyorsunuz. Orası doğru doğru çalıştırılması halinde İZBAŞ 5 yıllık içerisinde 1,5, 2 milyon TL’yi gelir elde edecek. Değnekçi dediniz. Değnekçi arıyorsanız, Ege üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi hastanelerine bakın. Hatta mafyalaşmış durumdadır. Değnekçi sözünü kabul etmiyorum. Çok kaba, asla kabul etmiyorum. Bu sözü size iade ediyorum. Geri almanızı istiyorum. Bornova’nın kaynaklarının en doğru şekilde kullanılması için uğraşıyorum. Böyle bir karar aldık. Sizden özür bekliyorum ” dedi.

BAYRAKLI'DA GERGİN MECLİS!

Bayraklı Belediye Meclisi’nin Ağustos Ayı ilk oturumu AK Parti Grubu ile Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal arasında geçen tartışmalara sahne oldu. AK Partililer'in belediyeye ait bazı işletmelerde müşterilere fiş veya makbuz verilmediğini öne sürdü. Başkan Sandal bu iddia üzerine, "Tespit ettiğim, belgelendirdiğim an babamın oğlu olsa burada tutmam. Bir de personelin aktif siyaset yapmasına müsaade etmeyeceğiz" dedi.
Bayraklı Belediye Meclisi Ağustos ayı birinci oturumu Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal’ın yönetiminde gerçekleşti. Toplantı öncesinde meclis üyelerine Başkan Sandal’ın geride kalan 100 günde yaptığı icraatlerin yer aldığı kitapçık dağıtıldı. Öte yandan meclis oturumuna Başkan Sandal ile AK Parti Grubu arasında yaşanan tartışmalar damga vurdu.

CUMHURBAŞKANININ MEMLEKETİYLE KARDEŞ OLACAK

Bayraklı Belediyesi'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın memleketi Rize’nin Güneysu İlçe Belediyesi ile kardeş belediye olması hakkındaki madde Başkanlık makamınca gündeme getirilirken, meclis üyelerince oy birliğiyle kabul edildi.

ÖZKANLAR PAZAR YERİ İLE İLGİLİ ÖNEMLİ GELİŞME

Bayraklı Belediyesi tarafından önceki dönemde yapılan Nene Hatun Kız Yurdunun önünde bulunan mülkiyeti Bayraklı Belediyesi’ne ait 2 bin 500 metrekare alanın 11 milyon 529 bin TL bedel ile İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne devrinin yapılması hakkında önerge komisyonlara gönderildi. Önergenin meclisten geçmesi halinde alan büyükşehir belediyesine devredilecek. Büyükşehir ise buraya katlı Pazar yeri yaparak Bayraklı Belediyesi’ne tahsis edecek. Söz konusu alan yeni Özkanlar Pazar yeri olacak.

AK PARTİLİ AKTAŞ: LÜTUFMUŞ GİBİ SUNULUYOR!

AK Parti Grup Başkan Vekili Abdullah Aktaş ise, görüşülen 10 madde üzerinden eleştirilerde bulundu. Aktaş, "Görüşülen 10 tane maddeden 3 tanesi dışındakiler zaten belediyenin rutin yapılması gerekenler, bunlar daha öncede yapılıyordu. Burada deve güreşinin kaldırılmasını ve buna ayrılan bütçenin başka kaynaklara yönlendirilmesini biz yıllardır söyledik.  Kreş çalışmalarını daha görmedik, göreceğiz inşallah. Tasarruf ve borç ödemesi yapıldı diyorsunuz. Beş milyon tasarrufu anlıyoruz da bu 40 milyon nerden geld? Bununla ilgili bilgi istiyoruz. Önceki dönemden kalan 180 milyon borçla yapılamayacak projelerle ilgili vaatleriniz oldu bizim için önemli olan u projeleri büyükşehrin yada bayraklının yapmış olması değil. Bunların Bayraklı’ya bir lütufmuş gibi sunularak halka aktarıldığını görüyoruz. Bayraklı Belediyesi’nin kuruluşundan bu yana 11 yıl geçmiştir, bu 11 yılın sonunda büyükşehir Bayraklı’ya yapması gerekenler dışında bir şey yapmamıştır. Özkanlar pazaryeri yapımında büyükşehre devri uygun bulmuyoruz bu yapılacaksa karşılıksız olmalıydı. Bugüne kadar iller bankasından Bayraklı’ya gelen gelirden büyükşehir hep aldı, bu bedellerden sonra bu projeyi de bedelsiz yapsın” diye konuştu.

AK PARTİLİ HIZAL’DAN GEÇMİŞ DÖNEM MESAJI

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediyesi Grup Başkan Vekili ve Bayraklı Meclis Üyesi Hızal da, “Cumhur ittifakı grubu olarak haklılığımızı bir kez daha görmek bizleri fazlasıyla sevindirdi. Çünkü 11 yıllık belediyenin geçmişine baktığımızda uzunca bir süre bu hataların yapılmaması konusunda eleştiriler getirdik, bugün geldiğimiz noktada,  4 aylık süre içerisinde sizin ifadenizle söylüyorum; 5 milyon tasarrufa gidildi, demek ki öncesinde ciddi bir israf varmış. Tabi ki Bayraklı’nın menfaati için mücadele edeceğiz ama geçmişteki hataların yapılmaması için bizim de eleştirilerimizin objektif eleştiriler olması sebebiyle göz önüne alarak Bayraklı’yı daha iyi noktalara taşıyacağımızı düşünüyorum” dedi.

BAŞKAN SANDAL: AYNI ÖZVERİYİ MERKEZİ HÜKÜMETTEN BEKLERİZ!

Eleştirilerin ardından konuşan Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, “Burada bir başarıdan söz edebiliyorsak bu başarı hepimizin... Hepimizin katkılarıyla bu kenti yönetiyoruz, buradaki olumlu ya da olumsuz işler hepimizin sorumluluğudur. Biz geçmiş sayfaların tamamını kapattık, önümüzde bakıyoruz. Bizim anladığımız iki şey var; kul hakkı yememek ve haramdan uzak durmak. Bütün işimizi gücümüzü bu noktada yoğunlaştırıyoruz, istiyoruz ki her şey şeffaf olsun. Farklı kıyaslamalarda farklı fikirler olabilir ama önemli olan CHP’li bir belediyenin hizmetini 10 yıl sonra o açığı kapatacak şekilde sunması başlı başına bir başarıdır, ya da eksikliğin giderilmesi noktasında önemli bir işlemdir. Biz de aynı özveriyi İzmir için merkezi hükümetten bekleriz bu açığın da büyükşehrin yaptığı gibi kapanması bizi de Bayraklıları da mutlu eder” dedi.

SANDAL: BABAMIN OĞLU OLSA TUTMAM!

AK Parti Grup Başkan Vekili Aktaş, belediyeye ait bazı kafe işletmelerinde müşterilere fiş verilmediğini ve belediyeye ait spor salonunda vatandaşa makbuz verilmediğini öne sürdü. Bunun üzerine konuşan Başkan Serdar Sandal, “Bu durumdaki vatandaşımızın bize şikayetini istiyoruz. Kafeler ile ilgili hangi birim hangi arkadaş söylersiniz biz de gereğini yaparız. İki şeye müsaade etmeyeceğim; Tespit ettiğim, belgelendirdiğim an babamın oğlu olsa burada tutmam. Bir de personelin aktif siyaset yapmasına müsaade etmeyeceğiz.

MECLİSTE TANSİYON YÜKSELDİ

Merkezi hükümetin Bayraklı ve İzmir’e neler yaptığı konusundaki eleştirilere yanıt vermek için AK Partili Hızal söz aldı. Bunun üzerine Başkan Sandal ve AK Partili Hızal arasında ufak çaplı bir tartışma yaşandı. Hızal, “Önceki dönem başkan ve meclis üyelerinin bitmez dedikleri hastane projesi yakında bitiyor” derken Başkan Sandal ise, “Merkezi hükümet değil bir firma yapıyor” dedi. Başkan Sandal ve AK Partili Hızal arasındaki tartışmalı diyalog şöyle gelişti:

AK Parti Meclis Üyesi Hızal:  Sayın başkan yap işlet devret modelinin ne olduğunu hepimiz biliyoruz.

Başkan Sandal: Bilmiyoruz, şimdi görüyorum böyle bir model vatandaşa çok da uygun değil.

AK Partili Hızal: “İstanbul İzmir otoyolu birkaç gün sonra hizmete girecek. İzmir’e 17 yıllık dönem içerisinde Bayraklı da dahil olmak üzere sayabileceğimiz çok proje var, olmaya da devam edecek.

Başkan Sandal: Kamu yatırımı ayrı bir şey, yap işlet devret işi ayrı bir şey. Hastane meselesinde de ne zaman açılacağını siz de çok kestiremiyorsunuz bence. Göreceğiz. Türkiye’deki uygulamaların zarar ettiğini görüyoruz, ülkenin içinde bulunduğu ekonomik koşullar ortada… Eksiğimiz varsa kabul ettim, eleştirileri dinledim ama burası yeri gelip büyükşehirin pervasızca eleştirileceği bir platform değil” dedi.

AK PARTİLİ DEMİR İLE BAŞKAN SANDAL ARASINDA GERGİN ANLAR

Başkan Sandal’ın konuşmasının üzerine tartışmaya AK Partili Meclis Üyesi Emre Demir de dahil oldu. AK Partili Demir Başkan Sandal’a seslenerek, “Pervasızca diyemezsiniz” diyerek sesini yükseltip konuşmaya devam etti. Başkan Sandal ise AK Partili Demir’e “Siyasi şov yapma” ifadelerini kullandı. Demir ise söz hakkı almadan sesini yükselterek konuşmaya devam etti. Bunun üzerine mecliste gerginlik oldu, tartışma sesleri yükseldi. Başkan Sandal, AK Partili Demir’in mikrofonun kapatılmasını isteyerek, “Ben sana söz vermeden konuşma, meclisin kurallarına uyun. Burası meclis saygı duyun burayı polemiklere dönüştürmeyin” diyerek uyarıda bulundu.

HIZAL MÜDAHALE ETTİ

AK Partili Demir ise söz verip vermemenizin ehemmiyeti yok” dedi. Başkan Sandal, İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Özgür Hızal’a seslenerek,”Sayın grup başkan vekili grubunuza hakim olun” dedi. Bunun üzerine Hızal, Demir’e müdahele etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.