Dolar 32,5107
%0.07
Euro 34,8880
%-0.24
Altın 2.455,550
%0.79
Bist-100 9.891,00
%1.79

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bergama Belediyesi’nde yaşanan krizin ardından Başkan Koştu’dan açıklama

Bergama Belediyesi’nde yaşanan krizin ardından Başkan Koştu’dan açıklama

Bergama Belediyesi İnsan Kaynakları Müdürü Şerif Topal’ın işçileri sendika değiştirmeye zorladığı iddia edildi. Genel-İş Sendikası İzmir 4 No'lu Şube Başkanı Şükret Sevgener'in olaya müdahale için belediye binasına gittiği ve arbede yaşandığı ileri sürüldü. Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu tüm bu iddialara cevap verirken, “Belediye binasında kimseye oda vermedik. Taraflar çalışmalarını yaparlar, belediyede yapılan her işi mobbing olarak yansıtmak doğru değil. Ben göreve geldiğim günden bu yana kimsenin ekmeğiyle oynamadım” dedi. Krizin ardından Başkan Koştu’dan açıklama

  • Ege Postası
  • 08.07.2019 - 15:57

HAYRULLAH YILDIZ/ EGEPOSTASI- Bergama Belediyesi'nde, İnsan Kaynakları Müdürü Şerif Topal'ın, işçileri tek tek odasına çağırarak sendika değiştirmeye zorladığı iddia edildi. Şikayet üzerine belediye binasına gelen Genel-İş Sendikası İzmir 4 No'lu Şube Başkanı Şükret Sevgener'in duruma müdahale ettiği, çıkan tartışmanın arbedeye dönüştüğü öne sürüldü. Şube Başkanı Sevgener, Müdür Topal hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Tüm bu yaşananların üzerine Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu kamuoyunda tartışmalara sebep olan iddiaları jet hızıyla yalanladı. 

“KİMSEYE ODA VERMEDİM”

Başkan Koştu Bergama’da olmadığını toplantı vesilesiyle İzmir’e geldiğini belirtirken iddialara cevap verdi. Başkan Yardımcılarından bilgi aldığını belirten Başkan Koştu, “Her iki sendikada personel nezdinde çalışmalarını yaparken sözlü tartışma yaşanmış. Bana aktardılar şu an başka bir sıkıntı olmadığını ilettiler” ifadelerini kullandı. 

Başkan Koştu Hak-İş’e bağlı Hizmet-İş Sendikası’na belediyede oda verilmediğini savunurken, “Belediye binasında kimseye oda vermedik. Belediye bünyesinde herkes kendi çalışmasını yapar ancak öyle tesis etmek ayrıcalık sağlamak gibi bir durum asla söz konusu değil” diye konuştu. 

“KİMSENİN EKMEĞİYLE OYNAMADIM”

Belediye çalışanlarına sendikalarını değiştirmedikleri takdirde işten çıkarma ile mobbing yapıldığı iddialarını cevaplayan Başkan Koştu, “Göreve geldiğimizden beri belediyede yapılan her çalışmayı mobbing olarak yansıtıyorlar. Yapılan her çalışmayı mobbing olarak yansıtmamak gerekir. Ben göreve geldiğim günden bu yana ne bir işçi aldım ne bir işçi çıkardım ben kimsenin ekmeğiyle oynamadım beni Bergama’da herkes tanır” dedi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.