Dolar 32,4719
%0.08
Euro 34,7859
%0.19
Altın 2.478,300
%0.65
Bist-100 9.530,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bergama Belediyesi'nde arbede

Bergama Belediyesi'nde arbede

Bergama Belediyesi'nde, İnsan Kaynakları Müdürü Şerif Topal'ın, işçileri tek tek odasına çağırarak sendika değiştirmeye zorladığı iddia edildi. Şikayet üzerine belediye binasına gelen Genel-İş Sendikası İzmir 4 No'lu Şube Başkanı Şükret Sevgener'in duruma müdahale ettiği, çıkan tartışmanın arbedeye dönüştüğü öne sürüldü. Şube Başkanı Sevgener, Müdür Topal hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Sendikalar karakolluk oldu

  • Ege Postası
  • 08.07.2019 - 13:07

Bergama Belediyesi’nde, işçilerin sendika değiştirmeye zorlandığı, bu yüzden arbede yaşandığı öne sürüldü. Genel-İş Sendikası İzmir 4 No'lu Şube Başkanı Şükret Sevgener'in İnsan Kaynakları Müdürü Şerif Topal hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. 

İddialara göre Bergama Belediyesi İnsan Kaynakları Müdürü Şerif Topal, haftanın ilk iş gününde işçileri birer birer odasına çağırarak baskı yaptığı ve ‘bu iş bu hafta bitecek, sendika değiştirmeyenler için gereği yapılacak’ dedi. Bunun üzerine Genel-İş Sendikası İzmir 4 No’lu Şube Başkanı Şükret Sevgener şikayet üzerine belediyeye geldi. İşçilere baskı yapıldığını söyleyen Sevgener ile yetkililer arasında tartışma yaşandı. Arbede çıkınca belediyeye sivil polisler geldiği öğrenildi. Tartışma ve arbede kısa sürede duyulunca Hak-İş temsilcileri de belediyeye geldi. Birbirlerinden şikâyetçi olan sendika temsilcileri ifade vermek için emniyete götürüldü.

BASKI VE YILDIRMA POLİTİKALARINI KINIYORUZ

Emniyetteki ifadelerde CHP’li Meclis üyeleri Özkan Türkdoğan ile Mehmet Selim Tok şahit olarak dinlenirken Bergama Demokrasi Platformu üyeleri de destek için emniyete geldi. KESK ve Bergama Demokrasi Platformu’nca yapılan açıklamada; Bergama Belediyesi tarafından işçilere uygulanan baskı ve yıldırma politikalarını şiddetle kınıyoruz” denildi. 

Belediye ve sendika arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi gereği yılsonuna kadar temsil haklarını elinde bulundurduklarını söyleyen Genel-İş Sendikası İzmir 4 No’lu Şube Başkanı Sevgener; “Buradaki huzuru sağlamak ve sorunu gidermek için belediyeye geldim. Ancak birileri gelmemden rahatsızlık duydu. Toplu İş Sözleşmesi gereği 2019 yılı sonuna kadar burası benim iş yerim” dedi. Belediye çalışanların baskı yaptığı iddia edilen İnsan Kaynakları Müdürü Şerif Topal hakkında suç durusunda bulunduklarını ifade eden Sevgener;“İşçilerimizin haklarını sonuna kadar savunacağız. Yapılan baskı Anayasa’ya aykırıdır. İşçilerin kendi sendikalarını seçebilme özgürlüklerinin baskı ve tehdit ile önüne geçilmesi insanlık suçudur” dedi.

“ETRAFTA İŞSİZLİK VAR”

Avukat İrfan Demirci eşliğinde Bergama Cumhuriyet Başsavcılığına yapılan suç duyurusunda sanık Şerif Topal’ın Genel-İş Sendikası üyesi işçileri odasına çağırarak; “Belediye Başkanı Genel-İş sendikasından ayrılmanızı ve Hizmet-İş sendikasına geçmenizi istiyor. Görüyorsunuz etrafta işsizlik var. Ayrıca başkan DİSK ile toplu sözleşme yapmak istemiyor” dediği belirtildi.

Suç durusunda ayrıca; “Bireysel ve kolektif sendikal özgürlükleri ihlal yoluyla Anayasa, STİSK Kanunu, İLO sözleşmeleri emredici hükümlerine ve Türk Ceza Kanununun 118. Maddesine muhalefet eden sanık hakkında görevi kötüye kullanmak, tehdit ve sendikal hakların kullanılmasına engel olmak suçları nedeniyle gerekli kavuşturmanın yapılarak eylemlemeye uyan suçlardan cezalandırılması için kamu davası açılmasını dilerim” denildi. 

suç duyurusunda adı geçen Şerif Topal’ın önceki belediye yönetimi tarafından memuriyet ile bağdaşmayan hareketlerİ nedeniyle bir süre açığa alındığı iddia edildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.