Dolar 32,3817
%0.2
Euro 35,0295
%-0.1
Altın 2.326,350
%0.26
Bist-100 9,14
%0.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Uygur'dan tahsis iptali açıklaması

Başkan Uygur'dan tahsis iptali açıklaması

Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur, "Önceki Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez tarafından Göztepe Spor Kulübü’ne İntifa Hakkı Sözleşmesi ile devredilen arsanın hukuka uygun olmaması üzerine sözleşmenin iptal edilmesi başkanlıkça meclise önerge olarak getirdik.Plansız bir alana doğal olarak yapı ruhsatı verilemez bu suçtur. Tabi bu büyük sıkıntı. Göztepe’den arkadaşları davet ettik; görüştük ve ruhsat iptaline karar verdik. Bu yer Göztepe Spor Kulübü'ne tahsis edilecekse, meclis uygun görürse bu hukuki ve sağlam temellerle yapılmalı ve belediyemizin de bir takım haklara sahip olmalı" dedi. Başkan Uygur'dan tahsis iptali açıklaması

  • Ege Postası
  • 13.06.2019 - 22:34

Torbalı Belediyesi Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı Belediye Başkanı İsmail Uygur idaresinde Meclis Salonu’nda gerçekleşti. Göztepe’ye tahsis edilen ancak iptal edilen arsa meclisin ana gündem maddesi olurken Başkan Uygur konuyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Önceki Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez tarafından Göztepe Spor Kulübü’ne İntifa Hakkı Sözleşmesi ile devredilen arsanın hukuka uygun olmaması üzerine sözleşmenin iptal edilmesi başkanlıkça meclise önerge olarak getirildi.

UYGUR: YENİDEN PROTOKOL YAPILIR

Başkan Uygur tahsis edilen arsa için hukuksuzluk yapıldığını belirterek, “Orda ciddi hukuksuzluklar yapılmış. İmar servisimiz inceleme yaparken verilen arsanın bir kısmının sanayi imarlı olduğu, büyük bir kısmının imarsız olduğunu görülmüş. Ayrıca bakanlıkta da tarım alanı olarak tanımlanıyor bu alan. Plansız bir alana doğal olarak yapı ruhsatı verilemez bu suçtur. Tabi bu büyük sıkıntı. Göztepe’den arkadaşları davet ettik; görüştük ve ruhsat iptaline karar verdik. Bu yer Göztepe Spor Kulübüne tahsis edilecekse, meclis uygun görürse bu hukuki ve sağlam temellerle yapılmalı ve belediyemizin de bir takım haklara sahip olmalı çünkü o alan köyün ortak kullandığı alan. Netice de bir spor kulübüne veriliyorsa onların da kullanmaları hakkı. Göztepe Spor Kulübü İzmir için önemli bir kulüp. Biz alt yapıya önem veren spor tesislerin kurulmasını mutlaka isteriz. Bunu kendilerine de ifade ettik ancak bunun hukuki alt yapısını birlikte kurmamız gerekir. Önceki dönem imar dairesinin yaptığı hatayı sürdüremeyiz. Öncelikle Büyükşehir Belediyesi’nin burayı planlaması gerekiyor. Bu alanda planlama yapmak ‘Kamu yararı gözetileceği’ için kolay olacaktır. Tekrar tahsis edilir ve yeniden protokol yapılır. Burada Göztepe’nin kaybedeceği süre en fazla 2 ay olacaktır. Bir sıkıntı yok ama hukuki alt yapıyı kurmamız lazım. O yüzden geçmiş kararın iptali gerekiyor” ifadelerini kullandı. 

Uygur ayrıca Göztepe Spor Kulübü Mimarı Tuğrul Büyükköken ile görüştüklerini kendilerinde hukuksuzluğun farkında olduğunu ifadelerine ekledi.

AK PARTİ'DEN 'GERİ ÇEKİN' TALEBİ

Önceki dönem de AK Parti Grup Meclis Sözcüsü olan Özgür Erman Çağlar bu önerge için, “Torbalı Belediyesi’nin bu sözleşmede bazı hakları gözetildi. Yanılmıyorsam gelir getirecek olan yerlerle ilgili yüzde 20 gibi bir kar ortaklığı var. Bu konuda çözümcü olmanız bizi sevindirdi. Göztepe tüm İzmir’in göz bebeği. Keşke Torbalı’nın birçok yerinde bu tesisler olsa ve ilçe bir spor kompleksi haline gelse. Biz oraya daha önce stat yapılmasını istemiştik ama bu olumsuz olmayınca, Göztepe’nin talebi oldu. Bu talep bizi mutlu etmişti.  Bugün meclise getirilen önergenin geri çekilmesini talep ediyoruz” ifadelerini kullandı. Çağlar’ın konuşmasının ardından oylanan önerge oy çokluğu ile kabul edildi.

PAZAR YERİ DEĞİŞİYOR

Mecliste görüşülen önemli maddelerden biri de Alpkent Pazarı ile ilgili oldu. Daha önce Torbalı Mahallesi’nde bulunan bu Pazar yerinin yeniden Torbalı Mahallesi’ne alınması için görüşülen önerge komisyona sevk edildi. Bu önerge ile ilgili Başkan Uygur, “Torbalı kuzeye doğru büyüyor. Bölgedeki vatandaşlar pazara yürümekte zorluk çekiyordu. Otobüsler Pazar arabalı vatandaşları araçlara bindirmiyordu. Torbalı Mahalle esnafından ve mevcut yerdeki esnaftan da bu yönde talep geldi. Mevcut Pazar sokağı tam 1,5 kilometre biz, yeni Pazar yerinde bu alanı sokaklara yayarak herkesin pazardan tam anlamıyla faydalanmasını istiyoruz. Bu önerge yine pazar yeri kuruluş komisyonunca değerlendirilecek” ifadelerine yer verdi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.