Dolar 32,3623
%0.14
Euro 35,0754
%0.03
Altın 2.324,300
%0.17
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Soylu sözünü tuttu! Meydana geldi, projelerini anlattı

Başkan Soylu sözünü tuttu! Meydana geldi, projelerini anlattı

TV 35 ekranlarında dün akşam yayınlanan canlı yayında rakibi CHP Menderes Belediye Başkan Adayı’na birlikte canlı yayına çıkma çağrısı yapan Menderes Belediye Başkanı ve Başkan Adayı AK Partili Bülent Soylu, çağrısına yanıt alamadı ancak Menderes Meydanı’nda kurulan kameralar karşısına geçerek projelerini anlattı. CHP’li aday, Soylu’nun çağrısına yanıt vermedi

  • Ege Postası
  • 13.03.2019 - 22:08

HAZIRLAYAN: HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-Partisinin yeniden aday olarak gösterdiği Menderes Belediye Başkanı AK Partili Bülent Soylu, CHP’nin adaylarının kendilerinin verdiği evde bakım hizmetleri ve peyzaj projesini İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı şeklinde açıklamalarıyla kamuoyunu yanıltmaya çalıştığını söylemiş ve duruma sert tepki göstermişti.

Başkan Bülent Soylu, TV 35 ekranlarından CHP’nin Menderes Belediye Başkan Adayı’na bu akşam 20.30’da Menderes Meydanı’nda bir araya gelerek, kameralar önünde buluşma çağrısında bulunmuştu.

95 BİN VATANDAŞIMIZ KİMİN DOĞRU KİMİN YALAN SÖYLEDİĞİNİ GÖRMÜŞ OLDU

CHP’li belediye başkan adayı ve yöneticileri Soylu’nun çağrısına yanıt vermedi. AK Partili Başkan Bülent Soylu, duruma tepkisini, “Milletin gönlüne giden yol millete doğru söyleyerek, onların gönüllerine hitap edecek şeylerle vatandaşımızın karşısına çıkmış olsalardı bu tabloyu yaşamış olmazdık. Ben bu tablonun yaşanmış olmasından mutlu değilim. Amacımız küçük düşürmek değil. Vatandaşlarımıza doğruları aktarmak. 95 bin vatandaşımız, hangi partiden olursa olsun, hepsi burada neyin doğru olduğunu, kimin doğru kimin yalan söylediğini görmüş oldu. Biz herhalde görevimizi tamamlamış olduğumu düşünüyorum” sözleriyle dile getirdi.

Başkan Soylu, Menderes Meydanı’nda canlı yayında projelerini anlattı.

BÜLENT SOYLU’NUN KONUŞMASININ SATIR BAŞLARI:

BUYURUN GELİN MENDERES’İN MEYDANINDA BULUŞALIM DEMİŞTİM

Buyurun gelin Menderes’in meydanında buluşalım demiştim. Onların yanında huzurunda bu konuları kavga etmeden, tartışma noktasına getirmeden iki medeni insan olarak ve arkadaşlarınızı da buraya getirebilirsiniz ama ben tek başıma geleceğim dedim. Konuları masaya yatıralım, vatandaşların kafasındaki soruları yanıtlayalım dedim.

MİLLETİN GÖNLÜNE GİDEN YOL MİLLETE DOĞRU SÖYLEMEKLE OLUR..

Vatandaşların kafasındaki soru işaretlerine son verelim istedim. En doğru yöntemin bu olduğunu düşündük. Siz davet etmişsiniz ama katılamayacaklarını söylemişler. Bize söz hakkı doğdu. Ben olsaydım katılırdım. Ama şu var; eğer ben o güne kadar söylediklerim doğru ise katılırdım oraya. Menderes’e ne yaptılar, bir tanesini bize göstersinler. Yapılan bu yayın söylediklerinin tamamının yalan olduğunun ispatıdır. Doğruyu söylemiş olsalardı, vatandaşımızı kandırmayı tercih etmek yerine evet başkanımız yaptı ama biz daha iyilerini, güzellerini yapacağız, başkanın eksiklerini tamamlayacağız, şunlar yapılmadı, bunları da biz tamamlayacağız derdim. Bunu demiş olsalar bugün zaten burada olmazdım. Bunu tercih etmiş olsalardı milletin gönlünde yer almış olurlardı.

95 BİN VATANDAŞIMIZ NEYİN DOĞRU OLDUĞUNU, KİMİN DOĞRU KİMİN YALAN SÖYLEDİĞİNİ GÖRMÜŞ OLDU

Milletin gönlüne giden yol millete doğru söyleyerek, onların gönüllerine hitap edecek şeylerle vatandaşımızın karşısına çıkmış olsalardı bu tabloyu yaşamış olmazdık. Ben bu tablonun yaşanmış olmasından mutlu değilim. Amacımız küçük düşürmek değil. Vatandaşlarımıza doğruları aktarmak. 95 bin vatandaşımız, hangi partiden olursa olsun, hepsi burada neyin doğru olduğunu, kimin doğru kimin yalan söylediğini görmüş oldu. Biz herhalde görevimizi tamamlamış olduğumu düşünüyorum.

270 SAYFALIK HİZMET KİTAPÇIĞI HAZIRLADIK

270 sayfalık bir hizmet kitapçığı hazırladık. Verdiğimiz sözleri, projelerimizi ve neleri hayata geçirdiğimizi anlatan kitabımızı hemşehrilerimizle paylaştık.

10 MEGA PROJEMİZ VAR

10 tane mega projemiz var. Cumhuriyet Meydanı’nı 2019-2024 yılları arasında iki katlı yer altı otoparkının bulunduğu, belediye hizmet binasının başka bir yere kaldırılarak kentimizin meydan sorununu ortadan kaldırmış olacağız. Belediye binamız yetersiz değil ancak otopark ve meydan sorununu ortadan kaldırmak için yeni belediye hizmet binasının yapılması noktasında adım atmak gerekiyor. Özellikle trafik otopark ve meydan sorununu kaldırmak için hazırladığımız bir proje. Menderes’in dere koruma mesafesi de önemli bir sorun. Menderes’te koruma mesafesi 50 metre. Vatandaşlar büyük mağduriyet yaşıyor. İZSU bir adım atmadı. Biz altyapı çalışmalarını başlattık. Derelerin ıslah edilmesi noktasında, dere tabanlarının betonlanması noktasında ve hiç ıslahı yapılmamış derelerin ıslahı için gerekli adımlar atıldı. Derelerimiz taban betonlamaları yapıldı. Gerekli adımları attık, bu sorunu ortadan kaldıracağız. Artık bizim derelerimizin etrafı yürüyüş ve bisiklet yollarıyla çevrili olacak. İmar sorunu yaşayan vatandaşın sorununu da çözmüş olacağız.

GÖRECE’DE NAİM SÜLEYMANOĞLU MİLLET BAHÇESİ PROJEMİZİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ

İZSU bize Allah ıslah etsin dedi. Biz de tamam dedik, bu görevi de biz yerine getireceğiz dedik. Kazandıracağımız bir büyük proje de, İzmir’in en büyük kültür sanat merkezini kazandıracağız. Cep sinemalarının, tiyatro salonlarının olduğu ihtiyacı tamamen karşılayacak bir kültür sanat merkezini yapacağız. Görece’de rekreasyon alanımıza Görece Naim Süleymanoğlu Millet Bahçesi projemizi de hayata geçireceğiz. Doğalgazı Menderes’e getirdik. Şimdi sırada Özdere ve Gümüldere yani sahil şeridimiz var. 2019 yılının sonuna doğru doğalgaza kavuşmuş olacak bu iki ilçemiz.

AHMETBEYLİ GÜMÜLDÜR ARASINA DUBLE YOL YAPACAĞIZ

Turizmin gelişmesine katkı sağlayacak Menderes Ahmetbeyli Gümüldür arasında duble yol yapacağız. Ulaştırma bakanlığı, tüm proje ve finansman planlaması içine aldı. 2020 yılında duble yol projemiz de başlayacak. Sahil bölgemizin en büyük sıkıntısı da hastane. 25 yataklı bir devlet hastanesinin sözünü veriyoruz. Sahil bölgemize kazandıracağız. Geçici olarak bir sağlık polikliniği açmıştık Özdere’de. Artık bu sorunu tamamen gündemden kaldıracağız.

TARIM VE HAYVANCILIK ORGANİZE İHTİSAS BÖLGELERİ KURACAĞIZ

Menderes’e tarım araştırma ve geliştirme merkezi kuracağız. Parmakla gösterilecek bir merkez olacak. Adımları atıldı. 2020 yılı ortasında hizmet vermeye başlayacak. Tarımın önünü açacak en büyük projelerimizden bir tanesi de –ilk adımları zaten atıldı, üretime 2020’de başlayacak-tarıma dayalı ihtisas organize sanayi bölgesi kuracağız. Seracılık, çiçekçilikle uğraşan vatandaşlarımızın yapacağı üretimle ilgili alacağı kredilendirmeler, yer tahsisleri ve ödeme kolaylıkları büyük katkı sağlayacak. Burası tarım ürünlerinin ihracı noktasında büyük merkez olacak. Yanına da hayvancılık organize ihtisas bölgesini de kazandıracağız.

GÜMÜLDÜR VE ORTA MAHALLE’YE GÜZEL BİR SAHİL YOLU KAZANDIRACAĞIZ

Çukuraltı sahil yolunu yaptık, İzmir’in ikinci kordonunu yaptık. Gümüldür ve orta mahalleyi birleştirerek güzel bir sahil yolu daha kazandıracağız. Kapalı Pazar yeri ihtiyacı da var. Otoparkı ile birlikte yapacağız. Son olarak ilçemize bir yüksekokul ve üniversitenin kazandırılması noktasında adım atmaya başladık. Önümüzdeki dönem inşallah hayata geçecek. Bunlar paylaşılması gereken önemli projelerimiz arasında yer alıyor.

BAŞKAN KOCAOĞLU PAKETLEME TESİSİ İÇİN BİZDEN YER İSTEDİ, DOĞRU ANCAK…

Önceki gün İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ilçemizi ziyaret etti. Herkes vatandaşın oyunu almak için cümle kuruyor. Sayın Aziz Kocaoğlu Menderes’in köylerinde paketleme tesisi kuracaktık, ama vermediler büyük yanlış yaptılar dedi. Ne yaptığımızı köylülerimizle vatandaşımızla paylaşmak istiyorum. Başkan yardımcımız benden böyle bir yer talep etti. Talep ettikleri yer Göztepe Spor tesislerinin yapılması için vereceğimiz yerden 40 dönüm yer istedi. Biz de dedik ki hemen onun yanında 24 ada 36 parselde 40 bin metrekare belediyeye ait araziyi tahsis edelim dedik. Başkan Yardımcımı da görevlendirdim. Haluk Karabulut İstimlak Daire Başkanı Başkan Yardımcım ile görüştü. Bu vermiş olduğum yeri kabul etmediler. Hiçbir gerekçe sunmadan kabul etmediler. Biz hemşehrilerimizin menfaatine olacak her şeye evet deriz. Aziz Bey kendisi de biliyor. Burayı Göztepe’ye verebiliriz diye.

MENDERESLİ KARDEŞLERİMİN SUYA YAZI YAZMAYAN VE VERDİĞİ SÖZÜN ARKASINDA DURAN SOYLU’NUN YANINDA OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM

Menderesli kardeşlerimizin kendisine hizmet edenin, iyi gününde kötü gününde olan başkanının yanında olacağını düşünüyorum. Hemşehrilerim doğruyu sever ve konuşur. Yalan söylemez. Menderesliler doğruyu kim söylüyorsa ona destek olacak. O yüzden de 31 Mart seçimlerinin Menderes için hayırlı bir şekilde sonuçlanacağını, Menderesli hemşehrilerimin tekrar suya yazı yazmayan, verdiği sözün arkasında duran Bülent Soylu’nun yanında olacağını düşünüyorum. 31 Mart akşamı da sizi buraya bekliyorum. 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.