Dolar 32,4913
%0.13
Euro 34,8183
%0.28
Altın 2.488,400
%1.06
Bist-100 9.556,00
%0.26

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Soylu'dan canlı yayında CHP adayına hodri meydan

Başkan Soylu'dan canlı yayında CHP adayına hodri meydan

TV 35’in yayın konuğu olan Menderes Belediye Başkanı ve Başkan Adayı AK Partili Bülent Soylu, TV 35 Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Umutoğulları’nın sorularını yanıtladı. Başkan Soylu, rakip parti CHP Belediye Başkan Adayı’na kameralar önünde bu akşam 20.30’da Menderes Meydanı’nda bir araya gelme çağrısı yaptı. Başkan Soylu'dan canlı yayında CHP adayına hodri meydan

  • Ege Postası
  • 13.03.2019 - 12:03

HAZIRLAYAN: HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI- TV 35'te Seçime Doğru programının konuğu olan Menderes Belediye Başkanı ve Belediye Başkan Adayı AK Partili Bülent Soylu, görev süresi boyunca yaptığı hizmetleri anlattıktan sonra rakip parti CHP’nin adaylarının evde bakım hizmetleri ve peyzaj projesini İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı şeklinde açıklamalarıyla kamuoyunu yanıltmaya çalıştığını söyledi ve duruma sert tepki gösterdi.

AK Partili Soylu, TV 35 ekranlarından CHP’nin Menderes Belediye Başkan Adayı’na bu akşam 20.30’da Menderes Meydanı’nda bir araya gelerek, kameralar önünde buluşma çağrısında bulundu.

HERKESİ AKŞAM 20.30’DA MENDERES’İN MEYDANINA BEKLİYORUM

Başkan Bülent Soylu, meydana tek başına gideceğini, elindeki tüm resmi evraklarla kendisine sorulacak her soruyu yanıtlamaya ve Mendereslilere hesap vermeye hazır olduğunu dile getirerek,  çağrısını, “Gelin diyorum. Hem Menderes’in belediye başkan adayına hem bu noktada kendisine destek olan, kendisinin bu yalanları söyleme noktasında önüne yazıp yazıp koyan arkadaşların tamamını alıp gelsinler. O yazılara bakıp okuyorlar. Herkesi akşam 20.30’da Menderes’in meydanına bekliyorum. Bu kameraları kuracağız. Mendereslinin yüzüne baka baka Mendereslinin huzurunda ben de Menderesliye hesap vereceğim. Siz de söylediğiniz yalanlarla ilgili Menderesliye hesap vereceksiniz. Bunların Menderes ile ilgili hayali, projesi ne atacağı adımları herkes kameralarınız aracılığıyla söylesin. Ben tek başıma geleceğim. İstedikleri kadar adamla gelip benimle bu noktada tartışabilir” sözleriyle yaptı.

PROGRAMIN SATIR BAŞLARI:

SÖZLERİMİZİN YÜZDE 80’İNİ GERÇEKLEŞTİRDİK

Beş yıldır biz verdiğimiz sözlerin neredeyse yüzde 80’inin yerine getirdik. Belediye başkan adayının da hayalleri vardır. Ben de burada doğdum büyüdüm. Çocukluğumu gençliğimi burada geçirdim. Menderesli hemşehrilerimin hayalleri ile kendi hayallerimi harmanlayıp projeler hazırladık, sözler verdik. Şükür Allah’a yüzde 80’inin yaptık. 46 mahallemiz var. Türkiye’nin 7’inci büyük, İzmir’in yüzölçümü olarak 3’üncü büyük ilçesi. 18 köyümüz mahalle olarak bize bağlandı, yani iş yükümüz bir buçuk iki kat arttı. Bunlara rağmen ve artan nüfus oranına karşın hizmetlerimizi aksatmadık.

5 YILDA 30 YILDA YAŞAYACAĞIM TECRÜBE VE SIKINTIYI YAŞADIM

5 yılda 30 yılda yaşayacağı tecrübeyi ve sıkıntıları yaşadım. 6 seçim geçirdik beş yılda. Bir belediye başkanı beş yılda 6 seçimi yaşar m? 25 yıllık bir siyasi yaşantıya bedel. Bunlar hep vakit kaybı. Buna rağmen 270 sayfadan oluşan yaptığımız hizmetlerin yer aldığı bu kitabı hazırladık.

İLK SIRAMIZDA HEP MENDERES OLDU

Mendereslinin canı ne zaman yandıysa, yaşam standartlarında aşağı gidiş varsa, toza toprağa mahkum edildiyse bizim canımız yandı. Biz belediye başkanlığından sonra anamızı babamızı eşimizi çocuklarımızı her şeyi bir kenara koyduk. 5 yıllık sürede kendi siyasi ikbalimizi, siyasi geleceğimizi Mendereslinin geleceğinin önüne koymadık. İlk sırada hep Menderes yer aldı. Yaptığımız hizmetlerin tamamında hiçbir zaman kişilere yönelik hizmet etmedik. Partililerimizin menfaatine yönelik hizmet etmedik.

46 MAHALLENİN TAMAMINDAKİ İNSANIMIZDAN OY İSTEMEYE YÜZÜM VE HAKKIM VAR

30 bin vatandaşımıza evde sağlık hizmeti götürdük. 21 bin oyla başkan seçildim. Seçmen sayısı 72 bin. Neredeyse yarısının evine giderek onlara hizmet etmişiz. Eminim 30 binin yarısı HDP, CHP, İYİ Partilidir. Birisi bizi aradığında annem babam hasta yetişin dediği vakit hiçbir zaman baktık sen CHP’lisin, İYİ Partilisin, MHP’lisin diye sormadık. Bizi aradıkları zaman sadece adreslerini istedik, aradıkları dakika yanlarında olduk. 46 mahallenin tamamında her hanede yaşayan insanımızdan oy istemeye yüzüm de hakkım var.

PARTİM CHP AMA YEREL SEÇİMDE SOYLU’YA OY VERECEĞİM DİYORLAR

30 belediye içinde büyükşehir dahil vatandaşın cenazesini tek kuruş almadan götüren tek belediyeyiz. Partim CHP ama yerel seçimde Bülent Soylu’ya oy vereceğim diyor. Bunun gibi yüzlerce örnek verebilirim.

BELEDİYEYİ BORÇLANDIRDILAR DİYORLAR; BELEDİYE PARAYI STOKLAMA YERİ DEĞİL

Projeleri kendi öz kaynaklarımızla yaptık. Bazı noktalarda ucuz faizli, uzun vadeli kredi alarak yaptık. Belediyeyi borçlandırdılar diyorlar. Belediye parayı stoklama yeri değil. Belediye hizmet yeridir. Kasada 60 trilyon para da bırakabilirdim. Ama çay bahçesi, parkı, sağlık ocağı muhtarlığı, sahil yolu, yüzme havuzlarının olmadığı bir Menderes olurdu. Beş kuruş paranız yok ve çocuklarınız yalın ayak. Gidip borç bulup ayakkabı almayı mı düşünürsünüz yoksa yalın ayak mı gezsin dersiniz. Belediyemizi zora sokacak hiçbir şey yapmadık.

MENDERES’E BİR KOYAN BEŞ ALACAK DEMİŞTİK OLDU

Menderes’e bir koyan beş alacak demiştik. Doğalgazı bile olmayan bir ilçeydi. Metrekaresi 200 lira olan yerin değeri 1500 lira oldu. Menderes artık yaşanabilir, insanların tercih ettiği bir ilçe haline dönüştü. Evi 200 lira olanın evi 500 bin lira oldu. Esnaf daha fazla kazanmaya başladı. Menderes’te faaliyet gösteren arkadaşlarımız artık evine bir ekmek yerine 3 ekmekle gidebiliyor. İnsanların yaşam standardı değişti. Menderes sadece fiziksel anlamda değişmedi yani. Bir sürü camiye yardım yaptık. Yapılması noktasında da destek verdik ama gündeme getirmedik. Cemevine de destek olduk. Herkesin bilmesi gerekmiyor. O yüzden konuşmak istemiyorum. Bilenler zaten biliyor.

MENDERESLİ GÖZÜNÜ AÇTI ARTIK

Dağlar kadar fark var. Parti olayı bitti artık. Neden bitt? Menderesli gözünü açtı artık. Kendisine değer verene değer veriyor, el uzatana el veriyor. İyi gününde kötü gününde olana destek veriyor. Bizim insanımız vefalıdır. İyiliği de kötülüğü de unutmaz. Sahil bölgemiz yıllardır kendine yapılan kötülüğü bizimle birlikte gördü. Sahil yolunda bir kadın tek başına gezemezdi. Şu anda İzmir’in ikinci kordonu konumunda. Bir masanın o sahile konulup o masada çay içip yemek yediğini görmedim. Yaptığımız sahil yoluyla insanlar rahatça geziyor, çayını içiyor yemeğini yiyor. Alkol almak isteyen alkol alıyor, çay içmek isteyen çay içiyor. Özdere’ye kazandırdığımız meydan ve otopark ve semt polikliniği ile birlikte ihtiyaçların tamamına cevap verecek hizmeti götürdük. Vatandaşlarımız da siyasi görüşlerini bir kenara koyuyorlar, onlarla artık aile olduk. Kimin ne yaptığını kimin yıllarca yan yattığını ve kimin çalıştığını görüyorlar.

SAHİL BÖLGESENİN SANDIKLARI AÇILDIĞINDA BÜYÜK ŞAŞKINLIK YAŞAYACAKLAR

Seçim sonuçları sandık açıldığında büyük bir şaşkınlık yaşayacaklar. Sahil bölgesinin sandıkları açıldığında özellikle. Gümüldür’de balıkçı barınağı mezbelelik haldeydi. Dolanmaya utanırdınız. En güzel barınağa dönüştü. Onlarca başkan değişmiş, 20 yıl başkanlık yapan bir insan bir düğün salonu yapmaz m? Oradaki gelinle damadı her kış soğuğun altında düğün yaptığını gördüğünüzde hiç mi vicdanınız sızlamad? Oraların imar planını bile yapmadınız. Biz yaptık. Cumartesi de ilk düğünümüzü yapacağız. İzmir’in neredeyse en güzel düğün salonunu Gümüldür’e kazandırdık. Karşımızdaki arkadaş ayrımcılığa son vereceğiz diyor. Gümüldür’ün ilk başkanı CHP’li. Niyazi Hepyılmaz’ın ismini verdik. Ne ayrımcılığı y? Sizin yapamadığınızı yapıyoruz.

YENİ BİR KENT MEYDANI, BELEDİYE HİZMET BİNASI VE YERALTINDA İKİ KATLI OTOPARK DA YAPACAĞIZ

Hayatımızda hiçbir zaman kendi geleceğimiz, lüksümüz, odamız bizim için ön planda olmadı. Odada oturacak vakit bulamadık ki. Ben hala benden önceki dönemdeki Ergun Özgül’ün oturduğu koltukta oturuyorum. Sadece bir televizyon taktım. Aynı mobilyalarda oturuyorum. Odamızı değiştirmedik. Menderes’te ciddi bir trafik sıkıntısı var artık. Ciddi bir otopark ihtiyacı var. İmar planı anlamında tüm hazırlıklarımı yaptım. ilk okulun bakanlıktan devralınması noktasında adımı atarak güzel bir kent meydanı ve iki katlı bir yer altı otopark yapacağım. İçinde yeni bir belediye hizmet binası da olacak. Gerekli hazırlıkları yaptık. İkinci dönemde hem kent meydanı olacak hem otopark sıkıntısı bitecek. 2019-2024 döneminde kent meydanı ve belediye hizmet binası da olacak.

HASTANEYİ SİYASETEN KULLANMAYA ÇALIŞIYORLAR ANCAK EYLÜL AYINDA BİTECEK VE HİZMETE AÇILACAK

Hastaneyi siyaseten kullanmaya çalışıyorlar. Devlet hastanesinin yapılması noktasında bir söz verdim vatandaşlara. Hastaneyi sağlık bakanlığı yapıyor. Ama yerin ayarlanması, tahsis edilmesini sağladık. Bir yasal mevzuat vardı. Mevzuatı aştık. Gerekli adımlar atıldı, başladı. Ekonomik hareketlilik nedeniyle müteahhidin zararı söz konusu oldu. Hükümet zarar edenlerle ilgili müteahhitlere karşılıklı fesih hakkı verdi. Yapamayacağım dedi müteahhit. İhalesi yeniden yapıldı. Yüzde 75’i bitti hastanenin. Başhekiminin ataması bile yapıldı. Eylül ayında bitecek ve hizmete sunulacak.

190 KİLOMETRE YOLU KAZDILAR, BIRAKTILAR, GİTTİLER

190 km yolunu kazdılar, bıraktılar, gittiler. Menderes belediyesi yolları kazdı bıraktı diye anlamasınlar diye her tarafa pankart astım. Bir buçuk yıl öyle bıraktılar. Hedef Bülent Soylu olsun seçimi kazanamasın diye adım attılar. Büyükşehir başkanı ile ciddi kavgalarımız oldu. Menderes’te siyaset yapanların, CHP’ye meclis üyeliği yapanlar, neden hiçbir şekilde hiçbir cümle kurmadılar. Bu eziyet fazla, siz burada zulüm yapıyorsunuz diye neden konuşmadıla? Neden hep 3 maymunu oynadılar. Mendereslilere bunun cevabını vermelerini istiyorum. En başta da CHP’nin adayını. Beş yıl meclis üyeliği yapacaksın. Annenin yaşadığı sokak bile çukur olacak. Siz sağırı, dilsizi oynayacaksınız. Bunu neden yaptınız, neden sesinizi çıkarmadınız. Kendi anasının babasının hakkını hukukunu savunamayan insanlar Mendereslilerin hakkını savunamaz. 2024’ün hesabını yaptılar sadece. Korkak korkak sokak aralarına kaçarlar. Ancak Bülent Soylu korkmaz. Menderes’te birilerine yanlış yapılıyorsa Soylu o adam AK Partili CHP’li MHP’li diye bakmaz.

ALLAH RAZI OLSUN BİR CHP’Lİ MECLİS ÜYESİ EVET DEDİ

Bülent Soylu gitti 20 milyon kredi kullandı. Zeki Taşyakan var CHP’l imeclis üyesi. Allah razı olsun, ‘Hayır dersem adamlığımdan utanırım’ dedi, evet dedi ve şimdi Menderes İzmir’in en güzel yollarına sahip. Herkesin şapkasını önüne koyması lazım. Aksini savunan varsa gelsinler kameraların önünde konuşalım. Menderes’e hiçbir hizmet yapılmadı derseniz Bülent Soylu’ya söz hakkı doğuyor. Bugüne kadar yaşanılanları anlatmak zorunda olan bir insanım. Benim böyle bir görevim var. Ben sadece bir aday değilim, aynı zamanda belediye başkanıyım. Vatandaşlarımızın bilinçlendirilmesi görevim var.

MEVCUT ADAYIN KAYINVALİDESİ VE KAYINPEDERİNE BİLE EVDE BAKIM HİZMETİ VERDİK

Hepsinin video kayıtları var. Özdere’de sağlık hizmetlerini büyükşehir belediyesi yapıyor diyorlar. Tacettin Bayır da diyor ki o ne güzel palmiyeler, peyzaj çalışmaları, bütün bunları büyükşehir yapıyor diyor. İnanamadım videoyu izledim, şoka girdim. Abi ben beynimi yaktım dedim. İnsanlar sadece ve sadece bir koltuğa oturabilmek adına bu kadar alçalır mı y? Soruyorum. Arıtma tesislerini büyükşehir belediyesi yaptı. Kul da Allah da biliyor. Biz yaptık diyebilir miyi? İzmir Büyükşehir belediyesi yaptı madem evde sağlık hizmetini. Mevcut aday arkadaşın kayınvalidesi düşüp belini kırmış. Arkadaşlarımız tam 11 kez evde sağlık hizmet ekiplerimiz kayınvalidesini evinde tedavi etmiş. Bir kere de ambulansla hastaneye götürmüş, sonra tekrar getirip yatağa yatırmışlar. Yetmemiş kayınpederi iki kez rahatsızlanmış. Ekiplerimiz gitmişler iki kez evde muayene etmişler. Serum takılmış evinde pırıl pırıl tertemiz. Sonunda da bugünün adayı olan arkadaşımız beni arayıp teşekkür etmişti. Sağol başkanım arkadaşlar gelmişler ilgilendiler diye. İnsan azıcık şey yapar ya. Bunları konuşmak istemezdim ama e be kardeşim, el insaf ya. Bunları bile bile bana teşekkür ettiğin halde, bunları Bülent duyunca bunun kan beynine sıçrar, bunları söylememem lazım diye. Bu hizmetlerden kimler faydalandıysa açsınlar sorsunlar, anneleri babaları dahil. Bu hizmetleri kimin yaptığını çok daha iyi anlattılar.

AKŞAM 20.30’DA MENDERES MEYDANINA BEKLİYORUM

Siz diyorsunuz ki bu peyzajları, ağaçları, güzellikleri büyükşehir yaptı diye. Ya bunları bilerek yapıyorlar ya milletle dalga geçiyorlar ya da dediğim gibi bu noktada farklı bir kafa yapısına sahipler. Cümle de bulamıyorum nasıl tanımlamam gerektiği noktasında. Gelin diyorum hem Menderes’in belediye başkan adayına hem bu noktada kendisine destek olan, kendisinin bu yalanları söyleme noktasında önüne yazıp yazıp koyan arkadaşların tamamını alıp gelsinler. O yazılara bakıp okuyorlar. Herkesi akşam 20.30’da Menderes’in meydanına bekliyorum. Bu kameraları kuracağız. Memndereslinin yüzüne baka baka Mendereslinin huzurunda ben de Menderesliye hesap vereceğim. Siz de söylediğiniz yalanlarla ilgili Menderesliye hesap vereceksiniz. Bunların Menderes ile ilgili hayali, projesi ne atacağı adımları herkes kameralarınız aracılığıyla söylesin. Ben tek başıma geleceğim. İstedikleri kadar adamla gelip benimle bu noktada tartışabilir. Belediyenin bütün resmi evraklarıyla birlikte bunları kim yaptı kim yapmadı, biz Menderes’e bugüne kadar nasıl hizmet etmemişiz ayrımcılık yapmışız, huzursuzluk varmış. Yahu Menderes’te huzur yoktu.

MENDERES’E HUZURU BİZ GETİRDİK

Yahu Menderes’in parkları uyuşturucu müptelalarının meskeni halindeydi. Gidin Mendereslilere sorun, bana da sormayın. Tüm yollarını, parklarını, yaşam alanlarını orada yaşayan insanların kullanımına açan biziz. Menderes’e huzuru biz getirdik. O İzmir’in en büyük peyzaj projesidir. Gelin bir girin artık Menderes yoluyla, sokağıyla girişiyle çıkışıyla, ışıklandırmalarıyla, düğün salonları, halı sahalarıyla, parklarıyla spor salonları, yüzme havuzlarıyla İzmir’de parmakla gösterilen bir ilçe haline dönüştü, dönüşüyor. Yeni dönemde de İzmir’in merkezi yapacağız. Ticarette de sanatta da sporda da merkez olacak. Biz onlar gibi Tunç başkana sorduk, konuştuk, söz aldık. Ne kadar hizmet varsa getireceğiz diye konuşmuyoruz. Ne kadar hizmet varsa getireceğiz diyorlar. Ne anladınız ya, bana bir tarifleyin. Ben anlamadım. Bana bu sözü anlatın.

BEN AKŞAM 20.30’DA MEYDANDA OLACAĞIM

Ben akşam 20.30’da meydanda sizlerle birlikte olacağım. Kendisine çağrımı yineliyorum. Hem adayı hem destek olanların tamamını oraya bekliyorum. Menderesliye hesap vereceğiz.

GÜMÜLDÜR’DE SAATLERCE KANALİZASYON YAPMA GÖREVİNİN İZSU VE BÜYÜKŞEHİRE AİT OLDUĞUNU ANLATIYORUM

Sahil bölgesi dediğin yerde Gümüldür diye bir mahallemiz var. Düğün salonu dahi yapmamışlar. Bu dönem oraya doğalgaz getireceğiz. Özdere’ye de yapacağız ikinci dönemde. 21’inci yüzyılda Menderes’te Gümüldür’de denize sıfır bir yerde insanların evlerinin atıkları, yani lağım atıkları dereye dereden denize akıyor. Bu arkadaşlardan gidiyor diyor ki ne kadrar hizmet varsa getireceğiz, kanalizasyon sorununu çözeceğiz diyorlar. 20 yıldır kim yönetiyord? İnsanlar uzaya çıkıyor, adamlar uzaydan dünyaya atlıyor. Aklımı kaybedeceğim Gümüldür’e gittiğimde saatlerce kanalizasyon sorununun İZSU ve büyükşehir belediyesinin görevi olduğu konusunda izahatta bulunuyorum. Yazıklar olsun ya. İnsanları da delirtmişler ya. Hala saatlerce açıklama yapıyorum.

HİÇBİR PROJELERİ, HAYALLERİ YOK, SADECE İŞ SÖZÜ VERİYORLAR

Menderes’te kampanyada bir yalan rüzgarı dönüyor. Bin kişiye iş sözü verildi bugüne kadar gördüğüm. Ortada proje yok, hayal yok. Ne yapacaksınız bunları bir anlatın kardeşim. Hiçbir proje, hayal yok. Sadece iş sözü veriyorlar. Bu iş vaatlerine inanan gençlerimizi uyandırmak benim görevim. Artık belediyeler kafasına göre canının istediğini işe alamıyor. KHK çıktı bu konuda.

FARZ EDİN Kİ SEÇİMİ KAZANDILAR, BİN KİŞİYİ ALAMAZLAR, GENÇLERİN UMUTLARIYLA OYNAMAYIN

Menderes Belediyesi’nin istihdam sayısı bellidir ve doludur. Farz ettiler ki seçim kazandılar. Bin kişiyi alamazlar. Ya 500-600 kişiyi işten atacaklar. Bu kadar adamı zaten alamazsın. Hiçbir noktada belediyeye işçi, adam alamazlar. Bu gençlerin umutlarıyla oynamayın. Devlet hastanemiz bitecek. Sadece Menderesli gençlerin istihdam edilmesi noktasında söz sahibi biz olacağız.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.