Dolar 32,3330
%0.16
Euro 35,1734
%-0.03
Altın 2.240,510
%-0.13
Bist-100 8,72
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Alternatif Turizm’le Travel Turkey İzmir’e yeni bir soluk

Alternatif Turizm’le Travel Turkey İzmir’e yeni bir soluk

13. Travel Turkey İzmir Fuarı kapsamında gerçekleşen özel bölümler, fuara yeni bir soluk getirdi. Fuar’da, son yıllarda yoğun talep gören “Alternatif Turizm” ile ilgili özel bir konsept oluşturulurken, TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi, Ege BTK Başkanı Tolga Gencer, “Deniz, güneş, kumdan artık üst kademeye geçip kişi başı geliri artıracak alternatif turizm arayışındayız. Spor, inanç, sağlık, gastronomi turizmi gibi alternatif turizmlerle kişi başı geliri artırıcı projeler hazırlıyoruz” dedi. Alternatif Turizm’le Travel Turkey İzmir’e yeni bir soluk

  • Ege Postası
  • 08.12.2019 - 09:59
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde, İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) ve İZFAŞ ortaklığında düzenlenen Travel Turkey İzmir Fuarı; 5 - 7 Aralık tarihlerinde dünyayı buluşturdu. Bin 300’e yakın katılımcıyla A ve B Holü’nde gerçekleşen Travel Turkey İzmir Fuarı, hem yerli hem de yabancı sektör profesyonelinin binlerce görüşme yapmasını sağladı. Dünyanın her noktasından 43 ülke ve 36 ilden katılımcıyı İzmir’de ağırlayan Fuar’da, özel bölümler de oluşturuldu. Bu yıl ilk kez “Alternatif Turizm” ile ilgili özel bir konsept yer aldı. Kitlesel ve sosyal-kültürel turizme yeni bir bakış açısı getiren, bireysel tüketimin ön planda olduğu, turistik destinasyonların kendine özgü bir takım özelliklerinden dolayı tercih edilen “Alternatif Turizm”, bu yıl fuara da yeni bir bakış açısı getirdi. Sağlık, kış, kültür, sanat, doğa, macera, gibi alanlarda gerçekleştirilen turizm faaliyetlerini içinde barındıran bu bölümde; turizm sektörü alternatif bir buluşmaya imza attı.

Alternatif turizm arayışındayız
Turizm verileri hakkında açıklamalarda bulunan TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi, Ege BTK Başkanı Tolga Gencer, “2018’de rekor kırdık turist sayısı ve turizm gelir açısından. 2019’da bu rekoru yeniden kıracağız. 45 milyon, 50 milyona yakın bir turist sayısı ve 40 milyar dolara yakın bir turizm geliri bekliyoruz. O yüzden yılın son ayların yeni rekorlar kırmış olacağız. Turizm,  huzur ve güven olduğunda artıyor. 2019 müthiş geçti. 2020 ve 2021’de de bu rakamları aşacağımızı düşünüyoruz. Travel Turkey İzmir’de alternatif turizm stantlarımız var. ‘Deniz, güneş, kumdan’ artık üst kademeye geçip kişi başı geliri artıracak alternatif turizm arayışındayız. Spor, inanç, sağlık, gastronomi turizmi gibi alternatif turizmlerle kişi başı geliri artırıcı projeler hazırlıyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı yeni tatil kararları aldı. Kasım ve Nisan aylarında da iç kültür turizmi olgusu oluşacak. Okulu tatil olan veliler ve öğrenciler kültür turları planlayacak. Turizmin hem gelir hem de kişi sayıları artacak” dedi.

Tarih fışkırıyor
Ülkenin her bölgesinde turizm potansiyeli olduğunu ifade eden Gencer, “Biz ‘deniz, güneş, kum’ diyerek Antalya bölgesini düşündük ama Karadeniz Doğu Anadolu, Güney Doğu Anadolu, GAP… Gölbeklitepe’de muazzam bir tarih fışkırıyor. Tüm dünyanın ilgisini çekiyor. İnsanlığın doğuş yeri olarak tanımlanıyor. Türkiye’de sadece ‘deniz, güneş, kum’ değil muazzam tarih ve kültür alternatif turizm paketleri var. Doğru değerlendirirsek Göbeklitepe’den başlayan alternatif turizm ve Doğu’dan başlayan bu kültür zenginliği tüm Türkiye’ye saracak ve inanılmaz bir turizm geliri bulacağımıza inanıyoruz” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.