Dolar 32,4834
%0.11
Euro 34,7439
%0.07
Altın 2.472,070
%0.4
Bist-100 9.530,00
%-0.18

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
18 yaş altı kredi kartı

18 yaş altı kredi kartı

Ekonomik sebepler ile her yaştan insanın ihtiyaç duyduğu gibi 18 yaşından küçük kişilerin de kredi kartına ihtiyacı olabiliyor. Teminat gösterildiği takdirde; 18 yaş altı kredi kartı kullanılabilmesi mümkündür.

  • Ege Postası
  • 06.12.2019 - 12:04

Ekonomik sebepler ile her yaştan insanın ihtiyaç duyduğu gibi 18 yaşından küçük kişilerin de kredi kartına ihtiyacı olabiliyor. Teminat gösterildiği takdirde; 18 yaş altı kredi kartı kullanılabilmesi mümkündür.

Reşit olan kişilerin kredi kartı başvurusundan biraz daha farklı işleyen bu süreçte, 12 Yaşından büyük olup 17 ile 18 yaşından küçük kredi kartı kullanmak isteyen çocukların anne ve babası ile başvuru yapması gerekmektedir. Bankaların anne ve babanın aynı anda başvuru sürecinde bulunmasını istemesinin sebebi; çocuğun edineceği bütün borcun anne ve babayı bağlayıcı olmasından kaynaklıdır. Medeni hukuk kapsamı ile baba ve annenin ayrı ayrı razı olması gerekmektedir.

18 Yaş Altı Kredi Kartı PTT

PTT teknolojinin de gelişmesi ile beraber yalnızca Posta Telgraf ve Telefon hizmetleri ile kalmayıp, günümüzde bankacılık ve kargo alanında da çalışmalar yapmaya devam ediyor. Bankacılık işlemleri ile hizmet vermeye devam eden PTT aynı zamanda ani nakit ihtiyaçlarını da karşılayabiliyor. 18 yaş altı kredi kartı PTT aracılığı ile alınabiliyor.

PTT bazı bankalar ile yaptığı anlaşmalar sayesinde, müşterilerine bir takım imkanlar sağlamaktadır. PTT’nin sağladığı kolaylıklardan birisi ise, 17 ya da 18 yaşın altındaki bireylere kredi kartı sağlayabilmesidir. PTT direkt olarak kendi basımı ya da logosu ile kredi kartı vermiyor. Fakat anlaşma yaptığı 5 banka ile, size kredi kartı tanımlayabiliyor.

PTT ile Anlaşma Yapan Bankalar;

Denizbank

TEB Jet

ING Bank

Burgan Bank

Aktif Bank

18 Yaş Altı İçin PTT’den Kredi Kartı Nasıl Alınır'

18 yaşından küçük olan çocukların kredi kartı alabilmeleri için yalnızca birkaç yol bulunmaktadır, öte yandan 18 yaşından küçükler için kredi kartı almak için herhangi bir engel bulunmamakta.

Kredi kartı almak isteyen 18 yaş altı kişiler, öncelikle anne ve babaları ile beraber PTT’nin anlaşmalı olduğu herhangi bir banka şubesine giderek cari hep açtırmalıdır. Cari hesap açıldıktan hemen sonra; anne ya da babadan birisinin veya her ikisinin de aynı anda çocuğun hesabına tam yetkili olarak atanması gerekir. Bu sayede baba ya da anne de çocuk adına bankacılık faaliyetlerini yürütebilecektir. Bu yetkilendirmenin ardından anne ya da baba, kredi kartı başvurusunda bulunabilir. Bu durumda başvuru yapan kişi 18 yaşından büyük olacağı için, 18 yaş sınırına takılınmadan kredi kartı başvurusu olumlu sonuçlanabilir.

18 Yaş Altı İçin Ek Kredi Kartı

18 yaş altındakilerin kredi kartı alabilmelerinin bir diğer yöntemi ise çocuğun anne ya da babasının mevcut kredi kartına ek kart çıkarttırmasıdır. Bu sayede kredi kartı sahibi olan baba ya da anne çocuğunun ismine bir ek kredi kartı çıkartabilir, kartın limitini ayarlayabilir, ekstresini kontrol edebilir ve ödeme yöntemlerini değiştirebilir.

17 ya da 18 yaşından küçükler için kredi kartı alabilmenin bir diğer yolu ise; çocuğun ailesinin vereceği muvakatname belgesi ile mümkündür. Bankalar, yasal düzenleme ile aile bireylerinin en fazla 10 ek kredi kartı alma imkanları vardır. Eğer anne ya da baba, kredi kartı kullanıcısı ise; noterden alınabilecek bir muvafakatname belgesi ile; anne ya da babanın herhangi bir bankada var olan mevduat hesabı ile 18 yaşından küçüklere de kredi kartı verilebilmekte. Öte yandan, çocuğun anne ve baba yanında olmadan kredi kartı alabilmesi için ailenin noterden onaylı bir muvafakatname belgesi çıkarması gerekmekte.

Çocuk hangi bankadan kredi kartı almak istiyorsa, aile bireylerinin o bankada hesaplarının bulunması ya da açması gerekmekte.

Hesap açıldıktan sonra, noter onaylı mavafakatname belgesi ile, istenilen bankaya giderek kimlik kartı ya da nüfus cüzdanı ile beraber kredi kartı başvurusu yapılabilir.

Banka memurunun vermiş olduğu kredi kartı başvuru formu doldurulduktan sonra, durum olumlu olduğu taktirde; banka tarafından aranarak ya da SMS aracılığı ile bilgi aktarılmaktadır. Keza aynı şekilde olumsuz sonuçlandığı durumlarda da, banka tarafından başvuru yapan kişiye çağrı ya da SMS aracılığı ile bilgi aktarılmaktadır.

Ancak unutulmaması gereken bir diğer durum ise, 18 yaşını aşana kadar anne ya da baba, kredi kartı üzerinde tüm yetkilere sahiptir. Aile bireyleri tarafından kredi kartı kapatılabilir ya da borç ödenebilir, borçlanılabilir

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.