Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Akpınar'dan parti içi mesajlar

Akpınar'dan parti içi mesajlar

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, geçtiğimiz Pazar günü yapılan Karşıyaka İlçe Kongresi'nde yaptığı konuşmayı Egepostası’na değerlendirdi. Karşıyaka Kongresindeki konuşmasıyla ses getirmişti

  • Ege Postası
  • 13.12.2017 - 16:52

YAĞMUR UYGUR/EGEPOSTASI - Karşıyaka İlçe Kongresi'nde, Belediye eski Başkanı Cihan Türsen’in kendisini hedef alan konuşmasına kürsüden sert yanıt veren Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ses getiren konuşmasını Egepostası'na değerlendirdi.

Böyle bir konuşma yapmayı planlamadığını ancak koşullar nedeniyle yanıt verme gereksinimi duyduğunu belirten Başkan Akpınar, “CHP’nin bugün Türkiye’nin sigortası olduğunu herkes görmeli, bilmeli. Özellikle partiliyim diyenler daha fazla bilmeli. Parti içinde tartışmaktan ziyade ‘ülke ne olacak, nereye gidecek’ konusunda tartışmalıyız.  Sosyal medyayı iyi kullanamıyoruz. Sosyal medyadan kendi partilisi hakkında eleştirileri hiç hak etmediği halde yapmayı sürdürüyor. Bu ister istemez sokakta yurttaşın ilgisini çekiyor ve olmayan bir şeyi varmış gibi görmesine sebep oluyor. Hele hele partide belli görevlerde bulunmuş, bir dönem kamuya mal olmuş insanların, partisi ve bugünkü parti temsilcileri hakkında konuşurken daha da fazla dikkat etmesi gerekir” dedi.

Parti içinde konuşulması gereken konuların dostane uyarılar ile çözüme kavuşturulabileceğini vurgulayan Akpınar, “Yanlış bir şey varsa bunu dostane bir şekilde birbirimizi uyararak düzeltebiliriz. Hiç hak etmediğimiz şekilde acımazsızca eleştirmekle bize değil, partiye zarar veriyorlar. Bu bir uyarı niteliğinde konuşmaydı” dedi.

“KAN BAĞIM OLANI KORUMADIM”

Akpınar, Karşıyaka Belediyesi’nde çalışan akrabaları nedeniyle aldığı eleştiriler konusunda da kürsüden verdiği yanıtı yorumlarken, “Ben özellikle şunun bilinmesini isterim. Yetenekliyse kuruma gerçekten katkı koyuyorsa akraba çalıştırmak ayıp ya da gayriahlaki değildir. Beşinci, altıncı kuşaktan akrabalar kuruma değer kattıysa bu gayri ahlaki bir durum da değildir.  Belediye başkanı koruması altında değilse çalışmaları doğaldır. Bende kendi dönemimde kimseye ‘bu benim akrabam, bunu korumalıyım’ anlayışı içinde bakmadım.  Partilimi korumalıyım diye baktım. Ama kan bağım olanı korumalıyım, ona görev vermeliyim diye de bakmadım. Karşıyaka Belediyesi’nin 2 bin 200 çalışanı var. Sadece birkaç tane 7. kuşaktan akrabası varsa ve bunlar da çalıştığı birime katkı koyuyorsa,  yetenekleriyle insanlara hizmette herhangi bir sıkıntı yaşatmıyorsa o zaman bu insanları eleştirmemek lazım. Mutlaka her insan belli dönemlerde görev esnasında tanıdık ve akraba kadrosu oluşturmaya çalışıyor. Ben bunun tartışılmasının ve cevap verilmesinin doğru olmadığını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

“BİR ARADA OLMALIYIZ”

Kongre sürecinin geride bırakılarak birlik içinde çalışmaların sürdürülmesi gerektiğini de belirten Başkan Akpınar, kendinden önceki Başkan Cevat Durak ile aynı düşüncede birleştiklerini de vurguladı.  Akpınar, “Sonuçta bu görevlerde bulunmuş herkesin bir araya gelebileceği ortamların oluşması gereken bir dönemdeyiz. Parti içinde yarışlar olabilir. Kongre ayrı bir durum. Bunlar demokratik işlemlerdir. Ülkenin içinde bulunduğu siyasal koşullar içinde ayrışmak acımasızca insanları eleştirmenin, yerden yere vurmanın yeri ve zamanı olmadığını düşünüyorum. Ortak akılda birleşilmesi gerektiğini düşünen biriyim. Siyasette kavga kültürünü kendi partilime karşı vermeyen ahlaklı partililiğinden şüphe duymadığım her insanla kol kola giren, yürüyen insanım. Bir yaşam öyküsü yazdım. Ön sözünde ‘Siyaset insanların birilerini karalaması değil, farklılıkların ortaya çıkararak halkı bunlara inandırabilmesidir’ dedim. Böyle anlayış içinde olan insanın da sonuçta partiye emek vermiş insanlarla omuz omuz iktidara karşı siyasal mücadelede bulunması gerekir” şeklinde konuştu.

CHP'li olan herkesin partisini en iyi şekilde temsil etmesi gerektiğini ve yerelde iktidar olunan belediyelerde yapılan hizmetleri en iyi şekilde anlatma görevini üstlenmesi gerektiğini söyleyen Akpınar sözlerine şöyle devam etti; "Herkesin, ben CHP’liyim diyen sadece seçmen değil üye olarak görev yapan herkesin bulundukları mahalle, sokakta partisini en iyi şekilde temsil etmesi anlatması gerekir. Bugün Karşıyaka’da biz rahatlıkla seçim kazanabiliriz. Ama kavga hastalığımız bize bugünleri de aratabilir. 2019’a giderken artık kongrelerin konuşulmadığı bir dönem yaşanması gerekir. Geçmiş hastalıklardan kurtulmak için bir jenerasyonun daha düzgün siyaset yapma önerisinde bulunuyorum 2019 da herkesin tek yürek beraber bu mücadeleyi vermesi gerekir. Belediye başkanlığı yapmak günümüzde çok daha zor. Bu süreçte neredeyse her an seçim olabilecek baskısı ile çalışma süreci geçiriyoruz. Hizmet üretmeye çalışıyoruz. Bu süreçte yaptığımız işler de kentlimize şehrimize yaptığımız işler de Türkiye'ye örnek gösterildi. Belediye başkanları haksız yere ciddi eleştiriliyor. Açığı bulunsa açığa alınması için beklenen bir süreçte. Biz demokratik olmayan yaklaşım biçimlerine karşı  direnç gösteriyoruz. Ahlaklı belediye başkanlarını arkasında durmak, seçim zamanı geldiğinde genel merkezimizin göstereceği adayında arkasında durmak önemli."

"GENEL BAŞKAN MÜDAHİL OLMALI"

Ocak ayında yapılacak il kongresinde başkan olacak kişinin Genel Başkan tarafından işaret edilmesi gerektiğini de söyleyen Başkan Akpınar, "Birlik ve beraberlik içinde geçmesini diliyorum. Sayın Genel Başkanımızın il başkanlığı sürecinde takdirini kullanması gerektiğine inanıyorum. Yarış yapılacak  bir ortam değil birlik olunacak bir ortam bunu sağlıklı bir şekilse sağlayacağımıza da inanıyorum" diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.