Dolar 32,4827
%0
Euro 34,8699
%0.18
Altın 2.421,690
%-0.04
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Akdağ Büyükşehirdeki aday zirvesine neden katılmadığını açıkladı

Akdağ Büyükşehirdeki aday zirvesine neden katılmadığını açıkladı

Birol Soylu ile Onuncu Köy programına katılan CHP Buca İlçe Başkanı Kasım Akdağ çarpıcı açıklamalarda bulundu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun davet ettiği ilçe başkanları toplantısına neden katılmadığını açıklayan Akdağ, “Katılmamaktaki düşüncem çok net. Bunun polemiğe dönüştürülmesini istemem” dedi. Akdağ'dan Onuncu Köy'de çarpıcı açıklamalar

  • Ege Postası
  • 22.12.2017 - 11:58

EGEPOSTASI-  Birol Soylu ile Onuncu Köy programına katılan CHP Buca İlçe Başkanı Kasım Akdağ gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Buca İlçe Kongresi’nde Levent Piriştina’nın desteklediği aday Çağdaş Kaya karşısında zafer kazanan Akdağ, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina ile uyum sorunu yaşayıp yaşamayacağı yönündeki soruyu yanıtladı. Akdağ, “Benim uyumsuz olmak gibi kafamda bir düşünce olmadığı gibi ille uyumlu olmak gibi bir taahhüdüm de yok” dedi.

Akdağ konuşmasına şöyle devam etti;

“Çünkü belediye ile parti birbirinden çok ayrı iki kurum, herkesin kendi sınırları içerisinde yetki ve sorumlukları var. Bunların çizgisini doğru koyduğumuz sürece herkes kendi işini yapmakta sorumludur. İlçe başkanı partiyi temsil eder. Partinin ona verdiği görevleri ve yetkileri yapmakla yükümlü.

Partili belediye başkanının da partiye karşı sorumlulukları ve kendi işi var. Birbirlerinin sınırlarını bildikleri sürece bir sorun yaşanacağını tahmin etmiyorum. Böyle bir beklenti de çok doğru değil. Kavga etmeye gelmiş gibi bir kaygı ya da uyum için gelmiş bir düşüncem yok. Herkes kendi sınırları içerisinde kendi yetki alanında işini yapacak. Biz Buca'da da İzmir'de de, Türkiye genelinde de iktidar olmak için çaba sarf edeceğiz. Önemli olan bu çabayı ortak akılla, disiplinli bir şekilde başarıya dönüştürmek. Tek hedefimiz bu. Kavga etmek gibi ya da etmemek, ikisi içinde bir taahhüdümüz yok yetkimiz belli sorumluluğumuz belli' dedi.

TOPLATIYA KATILMAMAKTAKİ DÜŞÜNCEM ÇOK NET

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun il başkan adayının belirlenmesi ve fikir alışverişinde bulunmak için düzenlemiş olduğu ilçe başkanları toplantısına katılmayan Akdağ konuyla ilgili şunları söyledi;

“Benim Aziz Bey’in gerçekleştirdiği toplantıya katılmamaktaki düşüncem çok net. Bunun bir polemiğe dönüştürülmesini istemem. Polemik konusu haline getirilmesini arayan hiç bir arkadaşımla konuşmadım, tartışmak istemedim. Beni arayan kişiye mazeretlerimi söyledim. Bu toplantıların il binasında olması lazım. Örgüt içinde olması lazım. Burada sadece Büyükşehir’in yaptığı toplantılarla değil, bunu yetki, sorumluluk, eleştiri anlamında bu işleri il başkanlığı yaparsa belediye başkanlarımızda gereksiz eleştirilmez. Bu potaya girmemiş olur. Bundan da çok anlam çıkarıp farklı yerlere çekilmekte istemiyorum. Benimle ilgili bir konuydu ve gerekli yere de açıklamamı yaptım.  Partimizi, partili belediye başkanlarımızı basında konuşmak, konuşturmak bunun üzerinden siyasi şov yapmakta istemiyorum.”

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.