Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Akar'dan protokol ve Gümrükçü çıkışı

Akar'dan protokol ve Gümrükçü çıkışı

Radyo Egepostası’nın konuğu olan CHP Çiğli İlçe Başkan Adayı Erkan Akar, Mithat Umutoğulları’na Beyaz Liste bileşenleri ile imzaladıkları protokol ve protokolün dışarıya sızmasından sabah saatlerinde adaylığını açıklayan Utku Gümrükçü’nün tavrına karşı ne yapacağına kadar sorulan her soruyu yanıtladı. Çiğli'deki Beyaz Liste krizine açıklama getirdi

  • Ege Postası
  • 09.12.2017 - 09:36

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-CHP Çiğli İlçe Kongresi’nde ilçe başkanlığı için adaylığını açıklayan Erkan Akar, protokol imzaladığı Beyaz Liste bileşenlerinden Utku Gümrükçü’nün de adaylığını açıklamasıyla birlikte şaşkınlık yaşadığını belirterek, adaylık düşüncesinden vazgeçmediğini, 42 delegenin imzasını toplayarak, 17 Aralık’ta gerçekleşecek kongrenin salonuna aday olarak gireceğini, kararından vazgeçmediğini açıkladı.

BİZ TARAFSIZLIĞI SAĞLAMALIYIZ, HERKESİN OYUNA TALİBİZ

“Biz tarafsızlığı sağlamalıyız. İlçede bir barış havası sağlayacaksak çıkıp herkesin oyuna talibim, CHP’ye genel seçimlerde iktidara taşınması için sokak toplantılarıyla uyandırmak istiyorum. En büyük hedef bu olmalı” diyen CHP Çiğli İlçe Başkan Adayı Erkan Akar, Utku Gümrükçü’nün aday olduğunu sabah öğrendiğini ve büyük şaşkınlık yaşadığını söyledi.

O SALONA ADAY OLARAK GİRECEĞİM

Akar, Gümrükçü’nün aday olması durumunda geri çekilmeyeceğini deklere etti: “Utku başkanın açıklaması. Başka seçenek bırakılmadı. Zaten protokol sızdı. Herşey üst üste geldi. Bu güvensizliği arkadaşlara vermedim. Ben size sorayım. Bu saatten sonra bir karar çıkacak mı yan? Bir kez daha kirlenmedi m? Bağımsız bireysel hareket etmek istemiyorum. Utku Bey adayım diyor. Bu saatten sonra yapacak tek iş çıkıp delegasyona bu süreci anlatmak. Benim 150 imzada da gözüm yok. 42 imzamı toplarım. 43’üncü atmak isterse atar. O salona çıkarım. Adayım. O salona aday olarak gireceğim.”

O PROTOKOL DÜŞMÜŞTÜ ZATEN, SABAH KALKTIĞIMDA ŞOK OLDUM

Çiğli İlçe Başkan Adayı Erkan Akar, protokole uyulmamasının ve bilgilerin dışarı sızdırılmasının da yanlış olduğunu belirterek, düşüncelerini, “Uyulmadığı zaman geçersiz. Dışarıya sızdırılması yanlış. Bir karar almışsınız, orada konuşulanlara riayet etmeyeceğiz de kime güveneceğiz. Orada protokol düşmüştü zaten. Sabah kalktığımda şok oldum. Gerekli arkadaşlara da bilgiyi verdim. Doğal olarak bireysel bir çıkış yapıp bu yanlıştır dedim. Bazı arkadaşlar neden paylaşıyorsun dedi. Ben o yazıyı yazdığım için tepki gösterdiler ama daha büyük bir mesele var. Aslında fotoğrafın büyüğünü kaçırdılar. O protokol önümüze gelmişti” şeklinde açıkladı.

DENİZ GEZMİŞ ÖRNEĞİNİ VERDİ

Dik duracağını, adaylıktan geri adım atmayacağını Deniz Gezmiş örneğiyle açıklayan Erkan Akar, şunları söyledi:

“Kılıçdaroğlu’nun tekrar yansıyan mesajı var- ben dava adamı istiyorum, diyor, biz dava adamıyız. Kim seçilirse aslanlar gibi yanında duracağız. 2019’daki seçimlerde de oyumuzu arttırmamız lazım. Üzerimize düşeni yapacağız. Dava adamları gibi düşünmek ve idealist olmak lazım. Hepimiz Denizleri, Mahirleri, Hüseyinleri, Yusufları anıyoruz. Deniz Gezmiş 25 yaşında idama giderken, evet ben hata yaptım, yanlış yaptım dese belki idam olmayacaktı. Hakimin istediği buydu. Hayır dedi. Ben ülkemin tam bağımsızlığından başka bir şey istemedim dedi. Ve ölüme gülerek koştu. 25 yaşında üç fidan diyoruz. Bunları anarken insanın tüylerinin diken diken olması lazım. Ben daha sosyaliste de devrimci de olamadım. Haddime değil. Ama o çizgide yürüyorum. İnsanlara bu düzenin değişmesi gerektiğini anlatmaya çalışıyorum.”

DELEGE DE OLMAYABİLİRDİM, DİNAMİKLERİ AYAĞA KALDIRMALIYIZ

“Kendi mahallemde delege çıkmadım. Onu bile önemsemedim. Büyük düşünmek gerekiyor. Çiğli için büyük hayallerimiz var. Delege de olmayabilirdim. Büyük düşünürsek büyük işler başarabiliriz” diyerek açıklamalarını sürdüren Akar, “İlçe başkanlığına gelirsem iki yıl boyunca layıkıyla yapacağım. 2019 seçimlerindeki oy oranını da yüzde 80-90’lara çıkarmak için çalışacağım. Başka bir yere adaylığım da söz konusu olmayacak. Dinamikleri ayağa kaldırmamız lazım. Ben o dinamikleri ayağa kaldırmak için aday oldum ve ben bunu umuyorum başaracağım. Ekip arkadaşlarımızla iyi şeyler yapacağız” şeklinde konuştu.

İŞTE PROGRAMIN SATIR BAŞLARI:

Erkan Akar: Çıkış felsefemizde insanlara güven vardı. Delegeye gitmeyi doğru bulduk. Onlar karar versin. Doğru olmayan birtakım şeyler yaşanıyor. Bazı mahallelerde biz bireysel olarak üyelerin önüne 3 isim götürdük ve seçin dedik. Ama pek çok mahallede blok kararlar alındığını duyuyoruz. Orda da zaten bir sıkıntı olduğu ortadaydı. Her şeye rağmen uzlaşı kültürüyle bir araya geldik. Barış havasıydı. Geçen radyo programında biz beyazdan çıkan adaylarız. 400 delegenin ve doğal delegelerin oyuna talibiz. Zaten Çiğli’de kamplaşma, kutuplaşma ve ötekileştirme var. Akşam bu paylaşımı yaptığımda da çeşitli paylaşımlar yapanlar oldu. O radyoya gidersen şöyle olur diye. Bu yanlış.

İlk çıktığım günden bu yana biz burada siyasal mücadele yapıyoruz diyoruz. Siyasal bilgiyi, düşünceyi, ideolojiyi üyelerimize yansıttıktan sonra zaten başarı da gelir. Söylemlerimizde aşırı derecede demokratik ifadeler kullanıyoruz. Zaten sosyal demokratız. Kişilerle görüşme, taraf ol söylemlerini doğru bulmuyorum. Biz tarafsızlığı sağlamalıyız. İlçede bir barış havası sağlayacaksak çıkıp herkesin oyuna talibim, CHP’ye genel seçimlerde iktidara taşınması için sokak toplantılarıyla uyandırmak istiyorum. En büyük hedef bu olmalı. Maalesef geldiğimiz noktada seçimler bittiği günden beri bazı arkadaşların psikolojik baskısına maruz kaldım.

Telefonda tüm kayıtlar geriye dönük var. Kimseyle de görüşmedim. Mavi delegasyonun üst aklıyla. Görüşülebilir. Beyaz listeyle adayım dedim. Utku başkanın açıklamasından sonra başka seçenek kalmadı zaten. Adayım artık. Oluşturacağımız komitelerle biz herkese gideceğiz. Mavi delegasyonun üst kişisiyle yan yana gelmemek için kaçma hissiyatı duydum. Fotoğraf vermemeye çalıştım. Zıt kutup noktasına geldik. Ne yapayım'

Mithat Umutoğulları: Protokole niye imza attını? Delegasyon var. Tabi ki toplu oyun olduğu yerde destek almak önemli. Ama kendi özgür iradenizle çıkıp sokağa kendinizi anlatmanız daha iyi değil m? Sonuçta size 40 imza lazım sadece.

Erkan Akar: Maalesef süreci öyle zor noktaya getirdik ki. Bir hafta kaldı hala adayımız belli değil. Demek ki protokol bizim önümüze geldi, güvensiz bir ortam oluştu. Ben beyazım dedim. Güvensizlik varsa söyleyin dedim, ben ceketimi alıp evimde oturmaya razıyım. 38 yaşındayım henüz. Bu yaşta topluma vereceğim güvensizlik ömrüm boyunca gider. Evimde oturmasını da bilirim. Protokol geldi tabi bir şey diyemedik. Yanlıştı. İki kez imzalamadım, üçüncüsünde imzaladım. Uyulmadığı zaman geçersiz. Dışarıya sızdırılması yanlış. Bir karar almışsınız, orada konuşulanlara riayet etmeyeceğiz de kime güveneceğiz. Orada protokol düşmüştü zaten. Sabah kalktığımda şok oldum. Gerekli arkadaşlara da bilgiyi verdim. Doğal olarak bireysel bir çıkış yapıp bu yanlıştır dedim. Bazı arkadaşlar neden paylaşıyorsun dedi. Ben o yazıyı yazdığım için tepki gösterdiler ama daha büyük bir mesele var. Aslında fotoğrafın büyüğünü kaçırdılar. O protokol önümüze gelmişti.

Mithat Umutoğulları: Bütün bunlara rağmen, protokol yapıldı, dışarı sızdı, nasıl duracaksınız, nasıl seçime gidilece? Bir taraftan protokole uymanız için dayatma var diğer yanda çok rahat davranan bir taraf var

Erkan Akar: Utku başkanın açıklaması. Başka seçenek bırakılmadı. Zaten protokol sızdı. Herşey üst üste geldi. Bu güvensizliği arkadaşlara vermedim. Ben size sorayım. Bu saatten sonra bir karar çıkacak mı yan? Bir kez daha kirlenmedi m? Bağımsız bireysel hareket etmek istemiyorum. Utku Bey adayım diyor. Bu saatten sonra yapacak tek iş çıkıp delegasyona bu süreci anlatmak. Benim 150 imzada da gözüm yok. 42 imzamı toplarım. 43’üncü atmak isterse atar. O salona çıkarım. Adayım. O salona aday olarak gireceğim.

Mithat Umutoğulları: Yayına geldiğinizde Utku Gümrükçü adaylığını açıkladı dediğimde çok şaşırdınız.

Erkan Akar: Aylardır adayım diyorum. Herşeye rağmen protokol ilerliyor, durdurulsun ve tanımıyorum dememe rağmen. Büyüklerime Ali rıza Koçer ve Aziz Buğa’ya delegelerin gözünde güven kaybına yol açmamak için yine de sonucu bekliyorum. Siz olsanız ne yaparsını? Bizim çıkış felsefemizde de ben adayım diye çıktım. Ben aday olmak için kazanırsam Küçük Çiğli’de, önemli bir yer. Belediye başkanı da bir oyum var Zeynel Mertoğlu’na dedi. Kimse duramaz dendi bana. Söyleyecek bir şey yok. Bu sözü pek çok arkadaştan duydum. Herkes biliyor ki son dakikaya kadar ekip büyüklerimden kopmadım. Dün de ulaşamadığımız noktalar oldu. Bireysel bir çıkış yapmadım hiç. Bana küçük çiğli de söz verildi demedim. Doğru bulmadım. Ben şimdi bu söylemleri orayı sen kazanırsan kimse karşında duramaz alan. Herkes söylediği sözü biliyor. Bu söylemleri duydum. Kırıp dökmek benim tabiatımda yok. Yarın utku başkanın boynuna sarılırım. Anlaşamadığımız noktalar oldu. Bu haberle de artık son noktaya geldik.

Mithat Umutoğulları: Haksızlıklar karşısında susan sağır ve dilsizdir der Hz. Ali. Yaşadığınız sıkıntıyı görüyorum ama paylaştıklarını söylemiyorsunuz. Bir taraftan da haksızlık yapılıyor. Birçok kişiden de destek var size. Orada açmadığınız bir durum olduğunu düşünüyorum. Beyaz listede de bir taraftan ben hala ısrarla söylüyorum, sizin adaylığınızın farklı hesaplar nedeniyle olmadığını düşünüyorum. Seçilirse kimsenin adamı olmayacak, ilçe başkanlığı yapacak deniyor.

Erkan Akar: Delege arkadaşlarımıza anlatacağız. Tek tek kapı kapı dolaşacağız. Kırmızı, sarı, kahverengi, mavi listenin hepsine gideceğim. Samimiyeti verdiğimi düşünüyorum. Kimsenin adamı olmadım. Gelirken sırtımı kimseye dayamadım. Giderken de kimseye sırtımı dayamayacağım. Topluma verdiğim bir söz var, Çiğli’ye barışı getireceğiz. Ben ötekileştiren bir adam değilim ki Ege postasına gitmeyeyim. Bununla bunu konuş, şununla şunu konuş. Önümüzde 2019 süreci var. Bunu konuşmamız lazım. Koçer başkan, Aziz Buğa ile Hasan Başkan ile çalışmış olabilirsiniz. Parti içi yarış. Herkesin gönlünde mutlaka bir arslan vardır. Bu saatten sonra çiğlide gerçekten barış rüzgarı estirmem lazım. Ben kimsenin adamı olmadım, kimseyi ötekileştirmedim, verdiğim demeçlerde de barış dilini hiç bırakmadım. Hiç kimseyi eleştirmedim. 10 Eylül akşamı sonrası açıklama yapıyorum. Arkadaşlar açıklamalarımı açıp okusunlar kimseye vurmadım, ötekileştirmedim, eleştiri bile yapmadım. Normalde yapılır değil m? Biz  dedik ki CHP çizgisi bu olmalı, bu bu bu çalışmaları yapmalı ve 2019 seçimlerini almalı. Tamamen bunun üzerine odaklandık. Delege seçimleri bittikten sonra bir taraf olduk. Evet. Bu noktaya kadar geldik. Bu yaşanan durumu delegelerimizin takdirine bırakıyorum.

Mithat Umutoğulları: O zaman çıkın AK Parti gibi atansın seçime gerek yok. Bunu söyleyen yapının içinde olmanız zaten doğru değil. Bugün ilçe başkanı olmazsınız ama bazen insanlar kaybederken de kazanabilir. Deniz Baykal döneminde büyük haksızlıklar vardı. Kılıçdaroğlu döneminde parti içi adalet geldi. Ön seçim geldi. Milletvekilini, delegasyonu, ilçe başkanını sen seçiyorsun. Delegenin öyle bir vicdanı var ki. Konak İlçe Başkanı en başarılı ilçe başkanı. Ama salondaki anti demokratik uygulaması nedeniyle 204 delege oy kullanmadı. Erkan Akar, Utku Gümrükçü çıkıp kendisini anlatacak. Sizin kendinizi bu kimlikten çıkarmanız ve kendinizi anlatmanız gerekiyor. İpiniz başkasının elinde olur o zaman. Bunu reddetmeniz gerekiyor. Artık partide birinin kullanabileceği, hedefine götürecek bir adam istiyor. Çiğli’de 20 aday çıkıyor. Bir taraftan Ali Rıza Koçer, bir taraftan Aziz Buğa. İkisi de belediye adayı. Yarın arasında kalırsın. Ama özgür iradenle çıkarsan, yarın ikisinin de elini havaya kaldırırsın.

Erkan Akar: Aday belirleme sürecinde sessiz kalmak lazımdı. Kendi içimizde tartışmak lazımdı. Buna riayet ettim. Ama Kılıçdaroğlu’nun tekrar yansıyan mesajı var- ben dava adamı istiyorum, diyor, biz dava adamıyız. Kim seçilirse aslanlar gibi yanında duracağız. 2019’daki seçimlerde de oyumuzu arttırmamız lazım. Üzerimize düşeni yapacağız. Dava adamları gibi düşünmek ve idealist olmak lazım. Hepimiz Denizleri, Mahirleri, Hüseyinleri, Yusufları anıyoruz. Deniz Gezmiş 25 yaşında idama giderken, evet ben hata yaptım, yanlış yaptım dese belki idam olmayacaktı. Hakimin istediği buydu. Hayır dedi. Ben ülkemin tam bağımsızlığından başka bir şey istemedim dedi. Ve ölüme gülerek koştu. 25 yaşında üç fidan diyoruz. Bunları anarken insanın tüylerinin diken diken olması lazım. Ben daha sosyaliste de devrimci de olamadım. Haddime değil. Ama o çizgide yürüyorum. İnsanlara bu düzenin değişmesi gerektiğini anlatmaya çalışıyorum.

Kendi mahallemde delege çıkmadım. Onu bile önemsemedim. Büyük düşünmek gerekiyor. Çiğli için büyük hayallerimiz var. Delege de olmayabilirdim. Büyük düşünürsek büyük işler başarabiliriz. İlçe başkanlığına gelirsem iki yıl boyunca layıkıyla yapacağım. 2019 seçimlerindeki oy oranını da yüzde 80-90’lara çıkarmak için çalışacağım. Başka bir yere adaylığım da söz konusu olmayacak. Dinamikleri ayağa kaldırmamız lazım. Ben o dinamikleri ayağa kaldırmak için aday oldum ve ben bunu umuyorum başaracağım. Ekip arkadaşlarımızla iyi şeyler yapacağız.

Mithat Umutoğulları: Delegasyon Erkan Akar’a neden oy verece? Parti içinde nasıl bir partili, neler yapacak'

Erkan Akar: 721 kişi oy kullanmaya geldi Küçük Çiğli’de. CHP’lilere vereceğiz oyu. Adresleri, telefonları güncelleyeceğiz. Birbirlerine küskünlük var. Bize oy veren taban böyle şeylere önem veriyor. 12 bin tane CHP’li üyeye gideceğiz, mahalle toplantıları yapacağız. Geçmişteki yanlışları bitirmemiz gerektiğini anlatacağız ardından 200 bine yaklaşan Çiğli’ye müdahale edeceğiz. Eğitim sistemini anlatırken, aldık bilgiyi nasıl anlatacağımızı öğrendik. Parti içi eğitimleri aktifleştireceğiz. Ötekileştirme dilini bırakmamız lazım. Bir arada tutabilmek için ötekileştirici dili ve üslubu düzeltmemiz lazım. Planlama şeması çıkardık mesela. Her sokakta bir mahalle temsilcisi olması gerektiğini düşünüyorum. Bunu yapmak zorundayız. Partimizin sosyal medya hesabı kullanmayanları hala var. Onlar aracılığıyla yaptıklarımız ve yapacaklarımızı anlatacağız.

Çiğli’de bugüne kadar bize gönül vermiş, bizi sevip saymış tüm arkadaşlarıma mesajım şu: delege seçimlerindeki gergin atmosfer bitti. Bizim artık birarada durmaya  ve birlikte olmaya ihtiyacımız var. 400 delegenin oyuna talibim. Kimseyi ötekileştirmeden Çiğli’de barış havasını oluşturacağız. Çok güzel işler başaracağımıza inanıyoruz. Barış dilini çok iyi kullanacağız. Üyelerimize sahip çıkacağız. Sonra da 200 bin … 17 Aralık  Pazar günü tüm ilçe sakinlerini görkemli kongremize bekliyorum. Gönlünüz kimden yana olursa olsun oy kullanın, kongre sürecimizi tamamlayalım. Delegelerimize saygılarımı sunuyorum. Bizden desteğinizi esirgemeyin. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.