Dolar 32,4084
%-0.09
Euro 34,8183
%0.22
Altın 2.431,990
%-0.27
Bist-100 9.978,00
%0.63

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Altı ilçede delegeler sandık başına

Altı ilçede delegeler sandık başına

CHP İzmir’de bu hafta sonu 14 ilçede delegeler sandık başına gidecek. Cumartesi mesaisinde 6 ilçede sandık kurulurken toplam 11 aday delegelerin karşısında ter dökecek. CHP İzmir'de kongre takviminde üçüncü hafta

  • Ege Postası
  • 09.12.2017 - 08:38

YAĞMUR UYGUR / EGEPOSTASI - CHP İzmir’de bu hafta sonunda kongre mesaisi oldukça uzun sürecek. Bugün 6 ilçede kurulacak sandıkta Aliağa ve Menemen'de başkanlar tek liste ile güven tazelemek için oy isteyecek. Narlıdere, Selçuk ve Kemalpaşa’da 2’şer, İzmir’in metropol ilçelerinden Karabağlar’da ise 3 aday sandıkta delegeden oy toplamaya çalışacak.  

6 İLÇE 11 ADAY

Aliağa’da Belediye Düğün Salonu’nda  yapılacak kongrede son ana kadar bir aday çıkmazsa Özcan Durmaz tek aday olarak seçime girecek. Menemen’de mevcut Başkan Hürol Taklak Belediye Düğün Salonu’nda rakipsiz yarışacak. Narlıdere AKM’de İlçe Başkanı Şahin Fırat, Kadın Aday Bahar Özgören ile sandıkta karşı karşıya gelirken, Selçuk’ta Efes Tiyatrosu’nda mevcut yönetimde görev alan Merve Çalışkan, İlçe Başkanı Hasan Uysal’a karşı sandıkta oy arayacak isim olacak. Kemalpaşa’da ise kongrenin adresi  Dere Mesire Alanı olarak belirlendi. Başkan Ulviye Üreten güven tazelemeyi hedeflerken, Mehmet Ayçil ise iddialı bir yarış olacağını ifade ediyor.

KARABAĞLAR'DA O İSİM KONGRE BAŞLAMADAN ÇEKİLDİ

3 adaylı ilçe Karabağlar’da ise Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi yoğun bir yarışa sahne olacak. Karabağlar’da mevcut Başkan Ali İhsan Yıldız’a karşı Eğit-Der Başkanı Necati Akpınar ve Konak siyasetinde tanınan ve Karabağlar’da kabul gören Onur Utkan İlçi sandıkta delegelerin güvenini isteyecek.

Öte yandan kongre öncesi flaş bir gelişme yaşandı ve İlçi adaylıktan çekildiğini sosyal medya hesabından ilan etti.

BAŞKANLAR KONGREYE HAZIR 

Bugün sandık mesaisi yapacak ilçelerde başkanlar Egepostası’na konuştu.

Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz: Yeni yönetimimizi seçeceğiz. Aliağa güçlü bir yönetimle, yerel ve genel seçimler sürecine gidilirken hazır hale gelecek. Aliağa’nın tek vücut, tek parça bu kongreye gittiğini herkes görecek.

Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız: 3 adaylı kongremizin demokrasi şöleni olarak geçeceğini herkes görecek. Aday olan arkadaşlarımı kutluyor, başarılar diliyorum. Bu bir parti içi demokrasi yarışı. Kazanan mutlaka CHP olacaktır. Katılımcı güçlü bir ilçe örgütü çıkacağına inanıyorum.

Kemalpaşa İlçe Başkanı Ulviye Üreten: Kongre öncesi bizler çok rahatız delegelerimize güveniyoruz, güven tazeleyeceğiz. Biz Kemalpaşa’da el ele, kolkola demokasi şöleninde Mehmet Ayçil ve tüm üyelerimizle güzel bir kongre geçireceğiz.

Selçuk İlçe Başkanı Hasan Uysal:  Tek aday gidiyorduk. Merve Çalışkan arkadaşımız son anda bizimle görüşüp, daha sonra adaylığını ilan etti. Sağlıklı bir kongre olacağına inanıyoruz. Birlik beraberlik içinde kongremizi tamamlayıp ilçemizde iktidara gelmek ve ardından genel seçimler için çalışmak istiyoruz. 

Pazar günü sandık kurulacak ilçeler ise şöyle:

Balçova, Bayraklı, Bergama, Beydağ, Buca, Foça, Gaziemir, Karşıyaka.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.