Dolar 32,4643
%-0.07
Euro 34,8355
%-0.39
Altın 2.446,990
%0.44
Bist-100 9.878,00
%1.66

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Sürekli ve MHP'li Şahin'den kan bağışı çağrısı

AK Partili Sürekli ve MHP'li Şahin'den kan bağışı çağrısı

Türk Kızılay İzmir Şube Başkanı Kerem Fahri Baykalmış’ın kan stoklarının ciddi oranda düştüğünü belirterek, 'acil kan ihtiyacı' çağrısında bulunmasının ardından AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ile MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin harekete geçti. İftar sonrası önemli ziyaret

  • Ege Postası
  • 05.05.2020 - 17:00

EGEPOSTASI/AA- Türk Kızılay İzmir Şube Başkanı Kerem Fahri Baykalmış, “Gerek dünyayı saran Koronavirüs (Kovid-19) salgını, gerekse de Ramazan dolayısıyla vatandaşlar kan bağışı noktasında tedirginlik yaşıyor. İzmir’de günlük kan stoğumuz 650 üniteden 200 üniteye kadar düştü" açıklamasının ardından AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ve MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin farkındalık için harekete geçti.

AK Parti ve MHP İzmir teşkilatı üyeleri, kan stokları tükenen Türk Kızılay'a destek için kan bağışı kampanya başlattı. 

Sürekli ve Şahin yönetim kurulu üyeleriyle birlikte iftar sonrası Bornova Meydanı’nda bulunan Türk Kızılayı'na ait kan alma aracını ziyaret etti.

Burada Türk Kızılay Ege Bölgesi Kan Merkezi Müdürü Gökay Gök'ten bilgi alan Sürekli ve Şahin, bağışta bulunan vatandaşlara teşekkür etti.

Başkanlar açıklama yaparak, İzmirli vatandaşları kan bağışında bulunmaya çağırdı.

SÜREKLİ: STOKLARDAKİ DÜŞÜŞÜ ÖNLEMELİYİZ

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, "MHP İzmir İl Başkanlığı ile ortak başlattığımız kan bağışı kampanyasına il yöneticilerimiz ile katılım sağladık. Toplumsal dayanışmanın her zamankinden önemli olduğu şu günlerde ihtiyaç sahipleri için gereken kan stoklarındaki düşüşü aynı birlik ve beraberliğimiz ile önlemeliyiz." açıklamasında bulundu.

"KIZILAY'A DESTEK OLMAYA ÇAĞIRIYORUZ"

Sürekli, daha sonra gazeticilere yaptığı açıklamada, Kovid-19 sürecinde birçok sıkıntının yaşandığını ancak Türkiye'nin bu süreci en az sıkıntıyla atlatan ülkelerin başında geldiğini belirtti.

Hastalığın dışında da bazı sıkıntıların yaşandığını ifade eden Sürekli, şöyle konuştu:

"Kan stoklarında sona doğru gelindi. İlk defa sıkıntı yaşanıyor. Vatandaşlarımızı davet ediyoruz. Bu vesileyle de bizler MHP ve AK Parti teşkilatlarımızla kan verme kampanyası başlatıyoruz. Sürecin başında da yine il teşkilatları olarak bir kampanya yapıldı. Kan verme yerlerinde Kızılay tüm izolasyonu sağlamış durumda. Başta AK Parti ve MHP teşkilatlarını davet ediyoruz. Daha sonra da tüm İzmirli hemşehrilerimizi, vatandaşlarımızı Kızılay'a destek olmaya çağırıyoruz. Hiçbir sıkıntı yok. Kovid-19'dan önce olduğu gibi şimdi de rahatlıkla kan verilebilir.

ŞAHİN'DEN DESTEK ÇAĞRISI 

MHP İzmir İl Başkanı Şahin de kan stoklarında sıkıntı olması nedeniyle kampanya yapmaya karar verdiklerini söyledi.

Sıkıntılı, zor günler yaşandığını aktaran Şahin, "Allah bu acıları, sıkıntıları bir daha göstermesin. Zor zamanda bizde Sayın Kerem Ali bey ile anlaşıp buradan düğmeye basalım istedik. Bunu devam ettireceğiz. Sıkıntıyı ortadan kaldırana kadar kampanyamızı sürdüreceğiz. İzmirli hemşehrilerimizi destek olmaya davet ediyoruz." dedi.

"KIZILAY'IN KAN STOKLARI TÜKENMİŞTİR"

Ege Bölge Kan Merkezi Bölge Müdürü Gök ise güvenli kan temini programı başladığından bu yana ilk defa Kızılay kan stoklarının bittiğini kaydetti.

Kızılay'ın topladığı kanın yüzde 90'ının askeri birlikler, fabrika, okul, yurt ve üniversitelerden karşıladığını aktaran Gök, şöyle devam etti:

"Kovid-19 nedeniyle ekiplerimiz kan toplayamadığı için sadece birkaç meydan ve sabit merkezde kan bağışı alıyoruz. Bir de vatandaşlarımız bağışıklık sistemini düşürebilir gibi yanlış bir bilgi veya (bana hastalık bulaşır) gibi korkudan ötürü kan bağışında bulunmuyor. Ama acil ve sürekli kan ihtiyacı olan vatandaşın kan ihtiyacı devam etmektedir. Kızılay'ın kan stokları tükenmiştir. Ramazan ayında özellikle vatandaşlarımızı iftardan önce veya sonra kan bağışına bulunmaya davet ediyoruz. Çok zor günlerden geçsek de biz toplum olarak yardımlaşarak bunun da üstesinden geleceğiz. Hepimiz bir gün hasta, hasta yakını olacağız. Hepimizin bu kana ihtiyacı olacak." 

Kan bağışında bulunan vatandaşlar da bağışın önemine dikkati çekti.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.