Dolar 32,3306
%0.25
Euro 35,0565
%-0.19
Altın 2.284,980
%0.33
Bist-100 8,98
%1.95

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Sürekli'den 15 Temmuz mesajı: Mücadelemiz sürüyor

AK Partili Sürekli'den 15 Temmuz mesajı: Mücadelemiz sürüyor

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 3. yıldönümü ve "Demokrasi ve Milli Birlik Günü" nedeniyle bir mesaj yayımladı. AK Partili Sürekli'den 15 Temmuz mesajı;

  • Ege Postası
  • 15.07.2019 - 09:57

Mesajında 2016 yılının 15 Temmuz gecesinin Türk Milletinin canı pahasına tüm dünyaya verdiği bir demokrasi dersi  olarak tarihe geçtiğini vurgulayan Başkan Sürekli, milli şuur ve birliğin dimdik ayakta olduğu yerde ne içerden ne de dışardan hiçbir düşmanın hain emellerine ulaşamayacağını belirtti. 

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli mesajında şu ifadelere yer verdi:

3 yıl önce 15 Temmuz gecesinde yaşananlar, tarihimizin sayfalarında, milletimizin vatanı ve devletinin bölünmez bütünlüğü için neleri göze alabileceğini, demokrasimize ve geleceğimize sahip çıkışını yazan 'bir kahramanlık destanı' olarak yerini almıştır. Milletimiz, yıllarca hak ve menfaatlerine gözünü diken, bununla kalmayıp vatanımızın ve devletimizin istikbaline kastederek haince bir darbeye kalkışan FETÖ'ye canı pahasına dersini vermiştir. 

Yeri, yurdu olmayan bu hain güruh, namlusunu bayrağımıza doğrulturken, kahraman Türk milleti göğsünü siper ederek can vermiş, şehit olmuş, gazi olmuştur. Diz çökmek yerine, şehadet şerbetini içmeyi tercih eden bu aziz kahramanlarımız, Ömer'imiz, Erol'umuz, Engin'imiz ve daha nicesi, kadınıyla, genciyle, yaşlısıyla milletimiz, aslında tüm dünyaya ibretlik bir mesaj vermiştir. "Vatan sevgisi, bizim göğsümüzde yanan ve hiç sönmeyecek bir ateştir. Ne pahasına olursa olsun ihanete, haksızlığa, demokrasiye ve bizi yok etmek isteyenlere karşı  bu ateşi yangına çeviririz." 

Yıllarca devletimizin kılcal damarlarına kadar nüfus edip, ordusunu, yargısını, emniyet gücünü, eğitimini, hak ve değerlerini sömüren, daha da ileri giderek tümüyle ele geçirmek isteyenlerin hesabı o gece milletin çelik iradesine çarparak geri dönmüştür. O gece "İzzet, zillete galip gelmiştir."  Tarihimizin destanlarını Malazgirt'ten Çanakkale'ye nasıl  her yaştan, cinsiyetten, inanç ve görüşten vatan sevdalısı yazmışsa 251 şehit ve 2193 yaralı ve gazisiyle 15 Temmuz Destanı'nı da o ecdadın emanetçileri yazmıştır. Aynı heyecan ve cesaretle üç yıldır bu hain zihniyeti tümüyle tasviye edebilmek, tehlikesiz hale getirebilmek için titizlikle bir mücadele yürütülmektedir. Devletimizin kararlılıkla yürüttüğü bu süreç, elbette başarı ile nihayet bulacaktır. Herkes, hak ve hukuka dayanarak payına düşeni yaşayacak, alması gereken mesajları almaya devam edecektir. 

15 Temmuz başta olmak üzere, tarihimiz boyunca vatanı ve bayrağı uğruna canlarını feda eden bütün şehitlerimizi bir kez daha rahmetle, gazilerimizi de minnet ve şükranla anıyorum.

Demokrasi yürüyüşü ve nöbetine davet...

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, "15 Temmuz'u unutmamak ve unutturmamak" üzere,  'Demokrasi ve Milli Birlik Günü ' olarak çeşitli etkinliklerle andıklarını hatırlattığı mesajında, İzmir halkına da bir davette bulundu. Başkan sürekli sözlerini şöyle sürdürdü:

" 15 Temmuz Pazartesi Günü hatırlayıp, hatırlatmak için yine tek vücut olmalıyız. Pusuya yatmış düşmana, bizi hakir görene, vatanımız ve devletimiz üstünde hain planlar yapmakta olanlara karşı gücümüzü bir kez daha gösterme günüdür 15 Temmuz. Şehit ve gazilerimizi anarak, demokrasi ve adaletten yana durduğumuzu tüm dünyaya gösterme günüdür. Bu vesile ile saat: 19.00'da Basmane'den başlayacak 'Demokrasi yürüyüşümüze', ardından da Konak Meydanı'nda tutacağımız 'Demokrasi nöbetine' tüm İzmirlileri bekliyoruz. İnanıyorum ki İzmir tarih boyu ve 3 yıl önceki 15 Temmuz Gecesi'nde olduğu gibi yine emsali görülmeyecek bir buluşmaya imza atacak."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.