Dolar 32,4171
%0.18
Euro 34,8389
%0.14
Altın 2.400,700
%0.16
Bist-100 10.209,00
%1.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Mısırlı'dan 'Şeffaf ihale' çıkışı

AK Partili Mısırlı'dan 'Şeffaf ihale' çıkışı

AK Parti İzmir Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Fikret Mısırlı, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından son dönemde gerçekleştirilen hizmet alımına ilişkin ihalelerin şeffaflığını yitirdiğini söyledi. AK Partili Mısırlı'dan 'Şeffaf ihale' çıkışı

  • Ege Postası
  • 02.09.2018 - 11:37

Hizmet alımlarında özellikle İzmirli firmaların dışarıda bırakıldığını belirten AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Fikret Mısırlı, bazı işlerin de olması gerekenin 2-3 katı fiyatına verilmesi nedeniyle İzmirlinin parasının boşa harcandığını belirtti. 9 Eylül kutlamaları sırasında yapılacak havai fişek gösterisi ve ses düzenini örnek gösteren Mısırlı, “Sadece 1 gece yapılacak bu işi, daha düşük teklif olmasına rağmen 3 milyon 600 bin TL’ye kendi adamlarına verdirdiler. Elbette İzmir’in kurtuluşu olan 9 Eylül’ü coşkuyla kutlayalım ancak bunu yaparken İzmirlinin parası da sokağa atılmamalı” dedi.

BU DURUM TESADÜF OLAMAZ

Konuyla ilgili olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yazılı bilgilendirmede de bulunduğunu belirten İl Başkan Yardımcısı Fikret Mısırlı, “Maalesef son yıllarda belediye tarafından yapılan ihalelerde bu şeffaflığı göremediğimiz gibi ihale iptalleri ile de sıkça karşılaşmaktayız. Son dönemdeki hizmet alımlarında İzmir firmaları egale edilmektedir. Özellikle Ankara’dan gelen firmalara iş ihale edilmektedir.  Mevcut firmaların daha önceki dönemde İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde ihale alamazken, şimdi ise ihale alır duruma gelmeleri bir tesadüf olamaz” dedi.

İNCELEME YAPILDIĞINDA HAKLILIĞIMIZ GÖRÜLECEK

Mısırlı, şöyle devam etti: “İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ihalelerin, mevcut firmalar tarafından alınamaması durumunda da iptal yoluna gidilmiştir. 19 Mayıs, 9 Eylül, 29 Ekim ve yılbaşı etkinlikleri, mevcut firmalardan birine 21 F ihale usulü ile direkt olarak verilmiştir. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, böylesine önemli bir konuya gereken hassasiyeti göstermelidir. Kocaoğlu, gerekli incelemeyi yaptırdığında belirttiğim tarihten sonra yapılan ihalelerinin şeffaf olmadığını görecektir. İhalelerle ilgili şeffaflığın geri gelmesi en büyük dileğimiz.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.