Dolar 32,2767
%0.01
Euro 35,0269
%-0.17
Altın 2.472,770
%0.27
Bist-100 10.537,00
%2.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
MHP İzmir’de yerel seçim startı verildi

MHP İzmir’de yerel seçim startı verildi

MHP İzmir teşkilatı ilçelerde ilçe başkan ve yöneticilerinden belediye başkan aday adayı olmak isteyenlerin taleplerini alacak. Temayül yoklamasında belirlenecek isimler İl Başkanı Necat Karataş'ın değerlendirmesinden sonra genel merkeze iletilecek. Ardından ilçelerde revizyona gidilecek. Parti yetkilileri, İzmir’de 8 ilçede güçlü olduklarını, potansiyel ilçelerde de güçlü aday tespitiyle olası 'gönül ittifakı'na güçlü ortak olarak girmeyi hedeflediklerini belirtti. MHP İzmir’de yerel seçim startı verildi

  • Ege Postası
  • 31.08.2018 - 13:44

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-Siyasi partiler, yaz ve bayram tatili sonrası Mart 2019’da yapılması planlanan yerel seçim öncesi çalışmalarını hızlandırdı. İzmir’deki siyasi partiler de seçmenin karşısına halkta karşılığı olan, tanınan, sevilen, doğru adaylarla çıkmak için aday adayı tespit çalışmalarını başlatma hazırlığı içinde.

Genel seçimlerde Cumhur ittifakına giren MHP v e AK Parti'nin yerel seçimlerde ise 'gönül ittifakı' yapıp, zayıf ya da güçlü oldukları ilçelerde birbirlerinin adaylarını karşılıklı destekleme yönünde bir işbirliğine gitmesi bekleniyor.

ÖNCE TEMAYÜL SONRA REVİZYON

Yerel seçim takvimi henüz açıklanmasa da İl Başkanı Necat Karataş’ın talimatıyla çalışmalara şimdiden başlayan MHP İzmir İl Teşkilatı, ilçelerde temayül yoklaması yapacak. İlçe başkanlarından gönlünde belediye başkanlığı yatanların taleplerinin alınıp, aday adaylarının temayül ve birebir görüşmelerle tespitinin ardından belirlenen isimler İl Başkanı Karataş’ın son değerlendirmesinden sonra genel merkeze iletilecek.

MHP İzmir il yöneticileri, temayül yoklamasının ardıdan ise ilçe teşkilatlarında revizyona gideceklerini belirterek, “Adaylar ve teşkilat revizyonu hakkında genel merkezle yaptığımız görüşmeler var. Önümüzdeki hafta şekillenir. İlçelerimizi yerel seçimlere hazırlama konusunda çalışmalar yapacağız. İlçe başkanlarımızdan aday olmak isteyenleri tespit edeceğiz. Temayül yoklamasına başlayacağız. Aday olmak isteyenler olacaktır. Talepleri de alıp aday adaylarını genel merkeze bildireceğiz. Altyapı çalışmalarına başladık. Yerel seçimlerin startının verilmesini bekliyoruz. Ancak bu anı beklemeden ilçe başkanlarından aday olmak isteyenleri tespit edip ilçelerde revizyon yapacağız. İl başkanımız zaten aday adaylığı çalışmalarıyla ilgili talimatı verdi.” şeklinde bilgi verdi.

"LAF OLSUN" DİYE İTTİFAK YAPMAYACAĞIZ!

AK Parti ile olası 'gönül ittifakı' için partilerinin genel başkanı Devlet Bahçeli’den henüz talimat gelmediğini, olası ittifak öncesi tüm aday tespiti çalışmalarını tamamlamış olacaklarını dile getiren parti yöneticileri, 'gönül ittifakı'na laf olsun diye değil güçlü ortak olarak hazır olmayı hedeflediklerini söyledi.

8 İLÇEDE ZATEN GÜÇLÜYÜZ

MHP’nin İzmir’de 8 ilçede belediye başkanlıklarını küçük farklarla kaybettiğini kaydeden parti yetkilileri, “AK Parti ile henüz herhangi bir görüşmemiz başlamadı. Genel başkanımızın talimatını bekliyoruz. 'Gönül ittifakı' olacaksa MHP en güçlü şekilde katılacak. Laf olsun diye değil. İzmir’de 8 ilçede güçlüyüz. Belki bir iki belediye sahibiyiz. Ancak 8 ilçede küçük farklarla kaybettik belediye başkanlığını. İzmir CHP için çantada keklik değil. Gerçek anlamda güçlü olduğumuz ilçeleri daha da güçlendireceğiz. Potansiyel ilçelerde de güçlendireceğiz. Küçük ortak olarak değil birebir ortak olarak gireceğiz” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.