Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Hamza Dağ'dan CHP'ye; 'Burak Oğuz' sorusu: Referans ettiren kişi kimdir'

AK Partili Hamza Dağ'dan CHP'ye; 'Burak Oğuz' sorusu: Referans ettiren kişi kimdir'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) üye olduğu iddiasıyla tutuklanan ve yerine kayyum atanan eski Urla Belediye Başkanı İbrahim Burak Oğuz hakkında ilk kez konuştu. Dağ, “Ne ben ne de arkadaşlarım bununla ilgili bir şey söylemedik. Arkadaşlar toplantılar yaptılar seslenmedik. Bakalım dosya bir çıksın ortaya dedik. CHP’ye şunu söylüyorum sizin şimdi sorgulamanız gereken şudur. Bu kişiyi size aday olarak referans ettiren kimdi? Referans ettiren kişi Tunç Soyer midir yani İzmir’de midir, Tuncay Özkan mıdır yoksa Genel Merkez’de midir'” dedi. AK Partili Hamza Dağ'dan CHP'ye; 'Burak Oğuz' sorusu

  • Ege Postası
  • 18.01.2020 - 14:10

EGEPOSTASI - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, partisinin Karşıyaka İlçe Danışma Meclisi Toplantısı'na katıldı. Dağ, FETÖ/PDY’nin üst düzey yöneticileri ile telefonda irtibat kurduğu suçlamasıyla tutuklanarak, cezaevine gönderilen ve Urla Belediye Başkanlığı görevinden alınan CHP’li İbrahim Burak Oğuz hakkında ilk kez konuştu. 

Konuşmak için dosyanın çıkmasını bekledik diyen Dağ, "Dosyayla ilgili basında bir çok şey çıktı bir çok şeyler konuşuldu ve basına çıkan durumlar üzerinde açıkçası bu kadar delil varken bundan dolayı bir ceza olup olmayacağına mahkemeler karar verecek. Ama bence şunu özelikle Cumhuriyet Halk Partisi’nin sorgulaması gerekiyor. 9 -10 maddeyi geçtim bir kenara. Bunlardan sadece birisi mesela İzmir Genç İş Adamları Derneği (İGİD) o kurulan şirket üyeliği şirketin kurucusu olmayı ceza alması için yeterli olup olmadığını ben bilemem mahkeme karar verecek.Ama bu bir sebep bir kişinin aday yapılmaması için yeterli bir sebeptir” dedi.

REFERANS ETTİREN KİŞİ KİMDİR'

Dağ, toplantıda şu açıklamayı yaptı;

“Geçtiğimiz günlerde İzmir’de bir kayyum atama süreci oldu. Bugüne kadar biz bu konuyla ilgili hemen hemen hiç konuşmadık çünkü iş yargısal bir noktaydı. Bunun için yargı kendi işini yapsın dedik. Ne ben ne de arkadaşlarım bununla ilgili gündeme dair bir şey söylemedik. Arkadaşlar toplantılar yaptılar seslenmedik bakalım dosya bir çıksın ortaya dedik.Dosyayla ilgili basında bir çok şey çıktı bir çok şeyler konuşuldu ve basına çıkan durumlar üzerinde açıkçası bu kadar delil varken bundan dolayı bir ceza olup olmayacağına mahkemeler karar verecek. Ama bence şunu özelikle Cumhuriyet Halk Partisi’nin sorgulaması gerekiyor. 9 -10 maddeyi geçtim bir kenara. Bunlardan sadece birisi mesela İGİD  o kurulan şirket üyeliği şirketin kurucusu olmayı ceza alması için yeterli olup olmadığını ben bilemem mahkeme karar verecek.Ama bu bir sebep bir kişinin aday yapılmaması için yeterli bir sebeptir. Rakibimiz CHP’ye şunu söylüyorum sizin şimdi sorgulamanız gereken şudur bu kişiyi size aday olarak referans ettiren kimdi? Referans ettiren kişi Tunç Soyer midir yani İzmir’de midir yoksa Tuncay Özkan mıdır yoksa Genel Merkez’de midi? Sizin şu anda sorgulamanız gereken üzerinde durmanız gereken nokta budur. Başka işlere vakit harcamayın. Bırakın yargı kendi görevini yapsın zaten yapıyor bizde bu anlamda üzerimize düşeni tamamen bu işle bir yargıyla ilgili süreci kenarda durarak yapıyoruz. FETÖ’nün nasıl bir mesele olduğunu aslında süreç  zamanı geldiğinde daha net bir şekilde ortaya çıkartacak.” 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.