Dolar 32,5801
%0.29
Euro 35,0341
%0.18
Altın 2.460,910
%1.01
Bist-100 9.835,00
%1.21

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Dağ’ın anket çıkışına CHP’den jet yanıt: Halep oradaysa arşın burada

AK Partili Dağ’ın anket çıkışına CHP’den jet yanıt: Halep oradaysa arşın burada

CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ’ın anket sonuçlarında AK Parti’nin oy oranının yüzde 42.6 olduğunu ifade ettiği sözlerini eleştirdi. Dağ’ın sonuçları şeffaf bir şekilde açıklamasını isteyen Arslan, “Anketler gösteriyor ki Millet İttifakı, Cumhur İttifakı’nın çok önüne geçti. Hamza Dağ, kaynağını ve verileri şeffaf bir şekilde paylaşmalı” ifadelerini kullandı.

  • Ege Postası
  • 28.09.2020 - 13:00

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- AK Parti Genel Başkan Yardımcı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, partisinin Ödemiş Kongresi’nde anket şirketlerinden gelen oy oranlarını açıklamıştı. AK Parti’nin oyunun ciddi oranda arttığını belirten Dağ, “AK Parti'nin oy oranı 42.6, CHP'nin oy oranı ise 24.2'dir. HDP'nin oy oranı 10.4, MHP'nin oy oranı 10.2, İYİ Parti 9.2, Saadet Partisi ise 0.9 oy oranına sahiptir. İşte parti burada. Bu ülkeye bugün, biz, hizmet ediyoruz. Biz iktidarız, avucunuzu yalayacaksınız” demişti.

Dağ’ın oy oranı iddialarına CHP’den yanıt gecikmedi. CHP Parti Meclis (PM) Üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan, AK Parti'nin oy oranının artmadığını aksine azaldığını ileri sürdü. Yapılan son anketlere göre; Millet İttifakı oylarının Cumhur İttifakı’nı geride bıraktığını belirten Arslan, “Yani Hamza Bey kendince bir değerlendirme yapmış. Kendi anketleridir. Ama kaynağını ve verileri şeffaf bir şekilde paylaşmalıdiye konuştu.

“MİLLET İTTİFAKI CUMHUR İTTİFAKI’NIN ÖNÜNE GEÇTİ”

Yapılan anketlerin sonuçlarının günün koşullarına göre değiştiğini belirten Arslan, “Ekonomik sıkıntıların olduğu dönemde yapılan anketin vereceği sonuçlarla güvenlik endişelerinin olduğu dönemde yapılan anketin vereceği sonuçlar aynı olmaz.  Hamza Dağ, kendince iddialı bir şey söylemiş. Çünkü siyasi partilerin hedefi iktidar olmaktır onlar da iktidarda kalmaya çalışıyorlar. Ama onlara yakın anket şirketlerinin yapmış olduğu anket şirketlerinin anketleri de gösteriyor ki Millet İttifakı, Cumhur İttifakı’nın çok önüne geçti. Ciddi de bir kararsız kitlesi var. Tabi bunlar da tam kararsız değil. Bir partinin adını verdiğinde ‘Başıma bir şey gelir mi’ korkusu yaşayan insanlar. Yani Hamza Bey kendince bir değerlendirme yapmış. Kendi anketleridir. Ama kaynağını ve verileri şeffaf bir şekilde paylaşmalı” dedi.

“HERKES OYUNU DA ALIR BOYUNUN ÖLÇÜSÜNÜ DE ALIR”

AK Parti’nin oy oranında ciddi bir düşüş olduğunun altını çizden Arslan, “Ama özellikle salgın dönemindeki başarısız yönetim ve beş maskeyi dahi dağıtamayan iktidarın bu söylenen oy oranlarına sahip olacağını düşünmüyorum. Zaten ciddi kamuoyu araştırmacılarını yapmış olduğu analiz de bize AKP’nin oylarının yüzde 30’lar bandına gerilediğini gösteriyor. Halep oradaysa arşın burada. 2023’te ya da daha erken sandık milletin önüne gelir herkes oyunu da alır boyunun ölçüsünü de alır” diyerek yapılacak ilk seçimlerin sonuçlarını işaret etti.

“AKP’NİN İZMİR’İ ALMASI MÜMKÜN DEĞİL”

Arslan, önümüzdeki seçimlerde  AK Parti’nin İzmir’de oy oranını arttırması ve kazandığı ilçe belediyelerinin sayısnın artırıp artırmayacağı konusunda ise; “Öyle bir şey mümkün değil. Sokağa çıktığınızda CHP’nin idare ettiği belediyelerde bir hoşnutluk var. ‘İyi ki bu süreçte CHP’li belediyeler vardı’ diyerek AKP’ye ya da Cumhur İttifakı’na oy vermiş yüzlerce insanla karşılaştım. Pandemi döneminde beş maskeyi dağıtamayan bir iktidara karşı sosyal belediyeciliğin gereğini yerine getirmiş belediyeler var. Zaman zaman bizim partimizden bağımsız anket kuruluşlarının yapmış olduğu anket sonuçları da bizim elimize geliyor. Bu sonuçlara göre CHP’den memnuniyet oldukça yüksek. Ülke genelinde yapılan ‘belediye Başkanları memnuniyet’ anketlerine baktığımızda da CHP’li belediyelerin ilk sıralarda olduğunu görüyoruz. Ben AKP’nin İzmir’de oyunu artacağını değil aksine azalacağını düşünüyorum” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.