Dolar 32,5259
%0.12
Euro 34,9324
%-0.11
Altın 2.439,530
%0.14
Bist-100 9.717,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti Seferihisar kongresinin ertelenme sebebi ortaya çıktı

AK Parti Seferihisar kongresinin ertelenme sebebi ortaya çıktı

AK Parti İzmir İl Başkanlığı'nın açıkladığı 11 ilçe kongre takvimi içerisine yeralan Seferihisar'ın kongre tarihinin iptal edilerek ertelenmesinin nedeninin, İlçe Başkanı Hamit Nişancı'nın yönetim kurulu listesini İl Başkanlığı'na geç teslim etmesi olduğu ortaya çıktı. AK Parti Seferihisar kongresinin ertelenme sebebi ortaya çıktı

  • Ege Postası
  • 12.03.2018 - 11:41

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI- İl Başkanı Aydın Şengül,  tüm ilçelerde FETÖ/PYD veya diğer terör örgütü bağlantılı bir ismin olmaması amacıyla tüm ilçelerdeki listeleri önce Emniyet'e tek tek onaylatıyor. Emniyetin onaylamadığı isimler listelerden çıkarılıyor, onayladığı isimler yönetimlerde yer alabiliyor. Onaylanan isimlerin bulunduğu listeler, son olarak İl Başkanlığı'nca da onay aldıktan sonra kongreleri yapılıyor. Seferihisar İlçe Başkanı Hamit Nişancı, Aydın Şengül'ün titiz davrandığıbu sürece, listeleri geç teslim ederek takıldığı için kongresi ileribir tarihe alındı. İl Başkanı Şengül, Seferihisar kongre tarihini açıklamak için emniyetten soruşturma sonucunu bekliyor. 

AK Parti İzmir İl Teşkilatı'nın ilçe kongre takvimi tüm hızıyla sürüyor. Türkiye çapında son atanan il Başkanı olan Aydın Şengül'ün görevi devralır almaz 11 ilçeyle başlattığı ilçe kongre süreci takvimi hızla sürüyor. 3 Mart'ta Bergama ile startı verilen kongre takvimi Kınık, Beydağ, Kiraz, Bayındır, Karabağlar, Menderes ve Torbalı ile devam ediyor. 11 ilçeyi kapsayan kongre takvimi 18 Mart'ta Kemalpaşa ve Bayraklı ile sona erecek. Ancak bu takvim içerisinde yer alan Seferihisar İlçe Kongresi, son anda iptal edilerek ileri bir tarihe alındı. 

Takvim içerisinde yeralmasına karşın kongresi ileri bir tarihe alınan Seferihisar İlçe Kongresi'nin ertelenme nedeninin İlçe Başkanı Hamit Nişancı'nın belirlediği ilçe yönetim kurulu üye listesini İl Başkanlığı'na zamanında vermemesi olduğu ortaya çıktı.il Başkanı Aydın Şengül'e listeyi zamanında teslim etmeyen Başkan Nişancı'nın gecikmesi kongrenin ertelenmesine neden oldu. 

İLÇE BAŞKANI LİSTEYİ GEÇ TESLİM EDİNCE GÜVENLİK ENGELİNE TAKILDI 

Tüm ilçelerde mevcut başkanlar ya da aday adayları başta olmak üzere, yönetim kurulu ve kongre delegesi olan isimlerle ilgili başta FETÖ/PYD terör örgütü ve diğer terör örgütleriyle organik veya somut bir bağlantısı olmaması konusunda oldukça titiz davranan AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, kendi deyimiyle 'yoğurdu üfleyerek yiyor'. 

Yönetimlere girecek isimlerle ilgili geniş çaplı araştırma yapılması talimatı veren İl Başkanı Aydın Şengül, başkan olacak ya da yönetimlerle girecek olan isimlerle ilgili emniyet soruşturması da yaptırıyor.

LİSTELER ÖNCE İL BAŞKANINA TESLİM EDİLİYOR, SONRA EMNİYETE GÖNDERİLİYOR 

ilçe başkanları yönetimlerine alacakları isimleri, AK Parti İzmir İl Başkanlığı'na gönderiyor. İl Başkanlığı, yönetimlerde yer alan isimlerin listesini Emniyet Müdürlüğü'ne gönderiyor. Güvenlik soruşturması gereği,başta FETÖ/PYD terör örgütü olmak üzere herhangi bir terör örgütü ile bir bağlantısı olmadığı Emniyet Müdürlüğü'nce tespit edilen ve onaylanan isimler ve listeleri tekrar İl Başkanlığı'na gönderiliyor. İl Başkanlığı emniyet müdürlüğünce onaylanan listelerde yeralan isim listesini bu kez kendisi onaylıyor. İlçe başkan adaylarının yönetim listeleri de onaylandıktan sonra kongrelere geçiliyor. 

SEFERİHİSAR KONGRESİ EMNİYETTEN GEÇİP İL ONAYI ALDIKTAN SONRA YAPILACAK 

Şu ana kadar Seferihisar dışında tüm ilçe başkanları yönetim kurulu listelerini zamanında teslim ettiği için emniyet birimlerinden gerekli onay alınıp İl Başkanlığı onayından geçip kongreleri gerçekleşti. Seferihisar'ın kongre tarihinin ise bu güvenlik araştırmasından geçip İl Başkanlığı'ndan onay alır almaz açıklanması bekleniyor. 

ŞENGÜL, 'YOĞURDU ÜFLEYEREK YİYORUZ'

Öte yandan Egepostası'na açıklama yapan AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, özellikle FETÖ bağlantılı kişiler konusunda titiz davranmaya çalıştıklarını belirterek, "Devletin birinci gündemi. Devlet bu terörist yapıyla inanılmaz bir mücadele yapıyor. Ciddi bir hafızası da oluştu. Teşkilatlarımızda görev alacak arkadaşlarla ilgili araştırmalar yapıyoruz. Gerekli yerlerden gerekli bilgileri alıp ona göre değerlendiriyoruz. Hala geçmişte bunların içinde olan insanlar çıkıyor. Onları tespit ettiğimizde onları devre dışı bırakıyoruz. Ülkemize, bize, partimize büyük zararları dokundu. Tekrar aynı şeyin olmaması için gerçekten yoğurdu üfleyerek yiyoruz" değerlendirmesini yapmıştı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.