Dolar 32,4698
%-0.05
Euro 34,7775
%-0.56
Altın 2.443,820
%0.31
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti'nin İzmir adayları belli oldu iddiası

AK Parti'nin İzmir adayları belli oldu iddiası

AK Parti'nin İzmir ilçe belediye başkan adayları belli oldu. AK Parti ve MHP İzmir’in 30 ilçesinde ittifak yapacak.  Adayları Cumartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan resmi olarak açıklayacak. Öte yandan Cumhur İttifakı çerçevesinde Aliağa, Çeşme, Dikili, Foça, Narlıdere ve Urla'nın MHP'ye bırakıldığı, MHP'nin ise geriye kalan 24 ilçede AK Parti’nin adaylarını destekleyeceği öne sürüldü. AK Parti'nin İzmir adayları belli oldu

  • Ege Postası
  • 02.01.2019 - 21:26

EGEPOSTASI- AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül ve MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin bugün ilçe belediye başkan adaylarına son şeklini vermek için Ankara’a gitti.

Zeybekci ve Şengül, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve parti yetkilileriyle bir araya geldi. Görüşmede Cumhur İttifakı kapsamında altı ilçe Aliağa, Çeşme, Dikili, Foça, Narlıdere ve Urla'da MHP’nin adaylarının desteklenmesi kararı alındı.

5 İSİMLE YOLA DEVAM

AK Parti kaynaklarından alınan bilgiye göre; Menderes’te Bülent Soylu, Kemalpaşa’da Arif Uğurlu, Torbalı’da Adnan Yaşar Görmez, Kınık’ta Sadık Doğruer, Kiraz’da Saliha Özçınar ile devam kararı alınırken, Ödemiş'te Münir Bezmez, Selçuk’ta Osman Başterzi, Balçova’da Evrim Özen, Bayındır’da Uğur Demirezen, Bayraklı’da Ali Aslan, Bergama’da Hakan Koştu, Beydağ’da Ogün Asil Aydoğdu, Bornova’da Reşat Gençtürk, Buca’da Mustafa Arslan, Güzelbahçe'de Burcu Dereci, Çiğli’de Okan Korkmaz, Menemen'de Durmaz Bayraktar, Tire'de Selman İçelli, Gaziemir’de Nazmi Yılmaz, Karaburun’da Ferhan Eroğlu, Konak’ta Melek Eroğlu, Seferihisar’da Serdar Kısaağa aday olarak gösterileceği ileri sürüldü.

İzmir’in en büyük ilçesi Karabağlar’da AK Parti’nin adayının kim olacağı netlik kazanmazken, aday adaylarından Bilal Doğan ve Karabağlar eski Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç Ankara’ya davet edildi.
Doğan ve Tunç'un, Cumhurbaşkanı  Erdoğan ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci’nin yer aldığı komisyonda mülakata katıldığı aktarıldı. 

MHP’NİN ADAYLARI

MHP'nin ise Çeşme'de Sema Aydın, Dikili'de Buğra Akın, Foça’da Serdar Mersin'i aday olarak göstereceği belirtilirken, Urla ve Narlıdere adaylarının ise bir iki gün içinde netleşeceği ifade edildi. Aliağa'da mevcut Belediye Başkanı Serkan Acar'ın adaylığı daha önceden açıklanmıştı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.