Dolar 32,5405
%0
Euro 35,0105
%0.52
Altın 2.426,120
%0.12
Bist-100 9.722,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ağbaba ve Özel'den gençlere konferans

Ağbaba ve Özel'den gençlere konferans

CHP Gençlik Kollarının düzenlediği Emek, Zafer ve Gelecek Kampı 3. günü atölye çalışmaları ve konferanslar ile devam ediyor.  CHP'nin gençlik kampı sürüyor

  • Ege Postası
  • 02.08.2019 - 08:30

Karakayalar mevkiinde CHP Gençlik Kolları Emek Zafer ve Gelecek Kampı adına oluşturulan hatıra ormanında 170 fidan dikimiyle başlayan gün, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Emek Büroları Koordinatörü Veli Ağbaba ve CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in konferansları ile devam etti. 

“Gençlik ve Parti Siyasi Tarihi” üzerine konferans veren Ağbaba, parti siyasi tarihi ve yakın Türkiye Cumhuriyeti tarihini anlatarak konuşmasına başladı. Kendisinin siyasi mücadelelerinden ve deneyimlerinden bahseden Ağbaba, gençlerin Cumhuriyet Halk Partisi içerisindeki konumuna ve kazanımlarına da değindi.  Ağbaba konuşmasını CHP’nin 02.08.2019'da Eren Erdem’in tutuklu olarak geçirdiği 400. gün için basın açıklaması yapacağını duyurarak bitirdi.

Ağbaba’dan sonra kürsüye gelen CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel “Türkiye’de Yeni Rejimin İflası; Siyaset, Toplum ve 31 Mart” konuları üzerine  konferans verdi. Özel, dünyadaki demokratik kazanımlarından ve demokrasinin gelişim sürecinden bahsetti. Türkiye’nin en büyük demokratik kazanımının Cumhuriyet olduğunu vurgulayan Özel, Türkiye’deki anayasal düzenlemeleri değerlendirdi. Yeni rejimin 15 Temmuz darbesini bahane ederek kurulduğunu belirten Özel, yeni rejimin demokrasi kazanımlarını ve kuvvetler ayrılığını ortadan kaldırmaya yönelik olduğunu söyledi. Yeni rejimin, hukukun üstünlüğüne de zarar verdiğini belirten Özel, Montesquieu’nun ‘kuvvetler ayrılığının olmadığı ve birbirini denetlemediği devletlerin çöküşünün kaçınılmaz olduğu sözünü hatırlattı. Konferansın son kısmında 31 Mart yerel seçimlerini değerlendiren Özel, 31 Mart’tan sonraki süreçte başarıyı daim kılmak için belediyelerin başarılı bir 5 yıl geçirmesi gerektiğinin altını çizdi.

Katılımcı gençler, kampın üçüncü gününü atölyeler, konferanslar, eğitimler ve sosyal aktivitelerle tamamladı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.