Dolar 32,5437
%0.18
Euro 34,9387
%-0.09
Altın 2.436,010
%-0.01
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Aday adayları Kocaoğlu'nun son dakika hamlesini nasıl yorumladı'

Aday adayları Kocaoğlu'nun son dakika hamlesini nasıl yorumladı'

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yeniden aday olmayacağını açıklamasına karşın bugün partisinin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmesinde, adaylık için açık kapı bırakmasına bazı büyükşehir belediye başkan aday adaylarının bazıları sessiz kaldı, bazıları yorum yapmak istedi, bazı aday adayları ise tepki gösterdi. Aday adayları Kocaoğlu'nun çıkışını yorumladı

  • Ege Postası
  • 16.01.2019 - 18:57

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-HABER MERKEZİ-CHP’de bugün gün boyu süren ve 4 ilçe başkan adayının belirlendiği ancak büyükşehir adayının belirlenmediği MYK ve PM toplantıları öncesinde sürece İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmede yeniden aday olma yönündeki cümleleri damgasını vurdu.

Başkan Kocaoğlu’nun açıklamalarına Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ve Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç destek açıklamaları yaparken, İzmir milletvekillerinin bir bölümü Aziz Başkanın kararını ve açıklamasını, şahsi bulurken, bazıları böyle bir hamleyi beklediklerini söyledi.

Öte yandan süreçte resmi başvuru süresi içinde başvurularını yapan CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adaylarının bir kısmı tereddüt ederken, bazıları susmayı tercih etti, bazı aday adayları ise tepki koydu.

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYLARI NE DEDİ'

Canan Arıtman: Şu an konuşmak için erken. Birkaç gün sonra değerlendirme yapacağım.

Seniye Nazik Işık: Çok geç açıklama diye düşünüyorum. Partinin koyduğu kurallara göre davranılmalıydı. Başvurusu süresi vardı, başvurular yapıldı. Pek çok örnek oldu bu dönem. Bunun parti kuralları açısından sağlıklı olmadığını düşünüyorum. Kişisel bir haksızlık değil bu. Partiye yapılan bir kuralsızlaştırma, kuralların önemsizleştirilmesi olduğunu düşünüyorum. Yoksa herkesin aday olma hakkı var. O zaman zamanında adaylık başvurusunda bulunsaydı Aziz Başkan.

Cevat Durak: O konuda yorum yapmak istemiyorum.

Tunç Soyer: Ben resmi bir aday adayı değilim. Genel merkezin takdiri, genel başkanımız ve genel merkez yöneticilerimiz karar verir. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.