Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yüksel’den Gruşçu’ya sert tepki: Haddini de yetkisini de aştı

Yüksel’den Gruşçu’ya sert tepki: Haddini de yetkisini de aştı

CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu’nun İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile 10 Kasım anma töreninde yaşadığı iddia edilen tartışmanın ardından Başkan Kocaoğlu hakkında disiplin soruşturması talebinde bulunmasına deneyimli siyasetçi Alaattin Yüksel’den sert tepki geldi. Yüksel, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanını  disipline vermek gibi bir davranışta bulunması ne yetkisi dahilinde ne de haddine. Partinin seçim arefesinde kamuoyunda böyle şeylerle yer alması son derece sıkıntılı, yakışıksız” dedi. Yüksel’den Gruşçu’ya sert tepki

  • Ege Postası
  • 14.11.2018 - 16:18

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-Deneyimli siyasetçi Alaattin Yüksel, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 80’inci yıldönümü nedeniyle 10 Kasım’da Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen anma töreninde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu arasında yaşandığı iddia edilen tartışma ve sonrasında yaşananlara tepki gösterdi.

SON DERECE SIKINTILI VE YAKIŞIKSIZ

Yeniden aday olmama yönünde karar alan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na en yakın isimlerden CHP İzmir İl eski Başkanı, CHP İzmir eski Milletvekili ve PM eski Üyesi Alaattin Yüksel, basına da yansıyan ve günlerdir gündemden düşmeyen olayı Egepostası'na değerlendirdi.

PARTİ DE ZARAR GÖRÜYOR

İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu’nun haddini de yetkisini de aştığını vurgulayan Alaattin Yüksel, kamuoyu önünde yaşanan ve bu şekilde aksettirilen haberlerle partinin da zarar gördüğü uyarısında bulundu.

NE YETKİSİ DAHİLİNDE NE DE HADDİNE

Yüksel, tepkisini, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanını disipline vermek gibi bir davranışta bulunması ne yetkisi dahilinde ne de haddine. Partinin seçim arefesinde kamuoyunda böyle şeylerle yer alması son derece sıkıntılı, yakışıksız” sözleriyle dile getirdi.

İL YÖNETİMİ GEREĞİNİ YAPACAKTIR HERHALDE

Alaattin Yüksel yaşandığı iddia edilen sözlü küfürleşme durumu olup olmadığını bilmediğini dile getirerek, “Aziz Bey herkesin elini sıkarken, Çağrı Bey elini uzatmamış. O da 'versene elini ya' demiş. Söylendiği iddia edilen o sözler yüz yüze tokalaşma sırasında olmamış. O da vermiş zaten elini daha sonra” dedi. Yüksel disiplin talebi hakkında ise "CHP İzmir İl Yönetimi herhalde gereğini yapacaktır” diye konuştu.

NE OLMUŞTU'

Kocaoğlu’nun Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 80. yıldönümü nedeniyle Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleşen anma töreninde CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu’yla protokolde selamlaşma esnasında elini uzatmayan Gruşçu’ya ‘y..şaklık yapma’ dediği iddia edilmişti. Gruşçu'nun da tören bitiminde Kocaoğlu'nun yanına gidip 'sözlerinizi aynen iade ediyorum' dediği Kocaoğlu'nun 'terbiyesizlik yapma' sözlerine ise 'terbiyesiz de sensin y..şak da sensin' dediği öne sürülmüştü.. İl Başkanı Deniz Yücel’in de şahit olduğu iddia edilen olayın ardından Gruşçu tören alanından uzaklaştırılmıştı.

Gruşçu başkanlığındaki CHP Konak İlçe Başkanlığı ise Başkan Kocaoğlu hakkında disiplin soruşturması için şikayet dosyası hazırlanması yönünde karar almıştı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.