Dolar 32,3749
%0.05
Euro 34,7645
%-0.08
Altın 2.395,900
%-0.04
Bist-100 10.245,00
%0.35

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yüksel'den ruhsat iddiasına yanıt

Yüksel'den ruhsat iddiasına yanıt

CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, Bornova Belediye Başkanı CHP’li Olgun Atila’yı ağırladı CHP İl Başkanı Alaattin Yüksel, basın mensuplarının sorusu üzerine Bornova Kazım Dirik Mahallesi'ndeki arsasına geçen dönem ruhsat alamazken Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila döneminde ruhsat alıp konut inşaatına başladığı iddialarına yanıt verdi. Bornova Belediye Başkanı Atila’yı ağırlayan Yüksel’den

  • Ege Postası
  • 09.02.2016 - 17:42
Bornova Belediye Başkanı CHP’li Olgun Atila, CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel’i partinin il binasında ziyaret etti. Kurultayda Parti Meclisi Üyesi seçilen Sevda Erdan Kılıç da ziyarette hazır bulundu.

Yüksel'e yabancı bir ressamın Bornova'da bir evin çiçekli duvarını çizdiği yağlıboya tablosunu hediye eden Atila, belediye hizmetlerini anlattı. İnsana dokunan sosyal projelere önem verdiklerini belirten Atila, 3 bin 500 dar gelilerlinin yararlandığı dost marketi açtığını, 4 bin 500 ünivresite öğrencisine dost kart dağıttığını down sendromlular için Down Kafe'yi açtıklarını anlattı. İzmir gündemindeki stat sorununa değinen Atila, Doğanlar Stadı ile Altındağ Spor Salonu'nun önümüzdeki günlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından hizmete açılmasını istediklerini söyledi.
CHP İzmir İl Başkanı Yüksel de İzmir'in stat sorununun yıllar önce tespit edildiğini, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Gençlik ve Spor Bakanlığı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafnıdan kentin kuzey ve güneyine iki ayrı stat yapılması konusunda protokol imzalanmasına rağmen siyasi iktidarın bu protokolü bir kenara attığını öne sürdü. Yüksel, "Bu iktidara güven duymuyoruz. Stat projesini sorun haline getiren siyasi iktidardır. Alsancak Stadı için çürük raporu alındı ve alelacele yıkıldı. Şimdi soruyuruz, yerine yapacağınız stadyumun proje çalışması hazır mı yoksa İzmir esnafını bitirecek AVM mi olacak oras? Ne yapmak istiyorsunu? Bunun bilgisini verin" dedi.


"ARSAYA İMAR VERİLDİĞİNDE BAŞKAN İKİ YAŞINDAYDI"
CHP İl Başkanı Alaattin Yüksel, basın mensuplarının sorusu üzerine Bornova Kazım Dirik Mahallesi'ndeki arsasına geçen dönem ruhsat alamazken Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila döneminde ruhsat alıp konut inşaatına başladığı iddiası üzerine şu açıklamayı yaptı:
"Biz siyaseti bir şey almak için yapmıyoruz. Siyasete ne verebiliriz ne katabiliriz diye çabalıyoruz. Çocuklarımızın geleceği için bu kente katkı koyabilir miyiz diye uğraşıyoruz. Bizim buralara gelmemizde içinden çıktığımız yoksul halkın emeği var. Onlara olan borçla siyaset yapıyoruz, zenginleşmek için siyaset yapmıyoruz. Zenginleşmek istesek işimizin başında dururuz. Türkiye'de bu tür koltukları kendi çıkarı için baskı aracı olarak kullananlar olmuştur, ancak biz bu konuda dikkatli ve titiziz. Bu arsa 6 bin 200 metrekare büyüklüğünde, 37 yıl önce imara açılan bir yerdi ki o zaman Başkan Atila daha iki yaşındaydı. Bin 577 metresini Karayolları'na verdik, üç yıl boyunca kamulaştırma davalarının sonuçlanmasını bekledim. Arsanın yüzde 47'sini belediyeye bağışladım, kayıtlar belediyede var isteyen baksın. Elimizde kala kala bin 900 metkerake kaldı. Burası benim mülküm. Onu da haberi yapan arkadaşlara mı bağışlayayım. Espri bir yana biz bu makamları çıkar için kullanmayız" dedi.
 
Başkan Atila da imar ruhsatı verirken her vatandaşa eşit davranıldığını, kimseye ayrıcalık tanınmadığını, Yüksel'in arsasına kurallara uygun ruhsat verildiğini belirterek, kurallar ve hukuk içinde çalıştıklarını söyledi.

(DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.