Dolar 32,6317
%0.48
Euro 34,7493
%0.05
Altın 2.508,570
%0.97
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'den AK Parti'ye 'ayak oyunu' çıkışı

CHP'den AK Parti'ye 'ayak oyunu' çıkışı

AKP'li Kemalpaşa Belediye Başkanının göreve geldiği günden beridir, sistemli olarak işçi kıyımı yaptığını ve emekçilerin hakkını gasp ettiğini iddia eden, CHP Kemalpaşa İlçe Başkanlığı, konuyu gündemde tutmaya devam ediyor. Meclis üyeleri toplantıyı terk etti

  • Ege Postası
  • 09.02.2016 - 15:27
Kemalpaşa Belediyesi'nde, 100'ü aşkın işçinin, yılbaşında kapı önüne konulmasının ardından, AK Parti ve CHP arasındaki söz duellosu devam ederken, olay, belediye meclis toplantısında da protesto edildi. CHP'li meclis üyeleri, işçilerin işten çıkarılmasına tepki gösterip, toplantıyı terk etti. CHP Kemalpaşa İlçe Başkanı Ulviye Üreten de konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu'nun yaptığı açıklamalarla konuyu kapatmaya çalıştığını öne sürdü. 

CHP olarak konuya gösterdikleri duyarlılığın ve olayın kamuoyu tarafından da öğrenilmesinin, AK Partili Belediye Başkanı Arif Uğurlu, Başkan Yardımcısı Mehmet Türkmen ve AKP İlçe Başkanı Yaşar Kırkpınar’ı rahatsız ettiğini ve bu isimlerin olayla ilgili açıklama yapma zorunluluğu hissettiğini belirten Ulviye Üreten, "Açıklamaların, yaptıklarının üzerini örtemeyeceği açıktır. Açıklamalarında halka gerçekleri anlatmak yerine, kelime oyunları ile durumu kurtarmaya çalışmakta ve CHP Kemalpaşa İlçe Örgütüne saldırmayı tercih etmektedirler" dedi. Üreten şöyle dedi: 

"AKP Kemalpaşa İlçe Başkanı Sayın Kırkpınar bizi, iş akdinin tek taraflı fesh edilmesiyle sözleşmenin sona ermesi arasındaki farkı bilmemekle suçlamıştır. Aradaki fark hukuksal işlemler sonucu yargıda ortaya çıkacaktır. Fakat bu kış günü işçileri kapının önüne koyduğunuzu, hem de bunu hiç de ahlaki olmayan yöntemlerle yaptığınızı çok iyi biliyoruz.
Örnek vermiş olduğunuz güvenlik görevlilerinin sözleşmelerinin süresinde bittiğini belirtmenize rağmen, bu işçilerin sözleme bitiminden 6 ay önce 29. Madde'den(Yüz kızartıcı sebep) herhangi bir belge veya tutanak düzenlenmeden iftiraya maruz kalarak çıkartıldığını da çok iyi biliyoruz. Ayrıca işçilerin sms yolu ile işten çıkartıldığını da çok iyi biliyoruz. Son olarak da 31 Aralık 2015 akşamı personele "işe gelmeyin sözleşmeniz sona erdi" denildikten sonra işe gelemeyen işçilere ihbarname gönderip, sebepsiz yere işe gelmemekle suçladığınızı da çok iyi biliyoruz. Bu örneklerin sayısını artırabiliriz. Bunu tüm kamuoyu biliyor ancak siz hala yaptığınızın farkında değilsiniz.   
Sayın Kırkpınar ve Sayın Uğurlu, işçileri haklarını alamayacakları şekilde ayak oyunları ile kapının önüne koydunuz mu koymadınız mı '
Bırakın bizim neyi bilip bilmediğimizi, bunu mağdur olan işçilere açıklayın. İş akdinin tek taraflı feshedilmesinin ya da sözleşmenin sona ermesinin; siyasi sebeplerle işten çıkışı aşikar olan, işsiz kalan bu insanların çoluk çocukları ile perişan olacağı gerçeği karşısında ne önemi var'"

Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurli’nun, siyasi görüşleri nedeniyle işçilerin işine son verdiğini savunan Üreten, "Göreve başladığından bu yana işçi kıyımına devam etmektedir ve buna bulduğu tek gerekçe de, birim amirlerine, “Sorumlusu olduğunuz birime işçi alınması ya da çıkartılmasıyla ilgili yetki sizindir. Belediye Başkanı olarak ben, çalışan işçilerin kim olduğunu veya nasıl çalıştığını bilemem. Dolayısıyla bu karar sizindir” talimatını verdiği ileri sürülmektedir" diye konuştu. Üreten sözlerini şöyle sürdürdü: 

BELEDİYE BAŞKANI SUÇU AMİRLERE YIKIYOR
Bu açıklamaları ile Belediye Birim Amirlerini de suçlamakta, tüm sorumluluğu onların üstüne atmaktadır. Bu davranışları dahi gerçek yüzlerini ortaya koymaya yeterlidir. Bu halk Belediye çalışanı olan Birim Amirlerine değil, size oy verdi. Onun için Belediye Birim Amirlerine topu atarak sorumluluktan kaçamazsınız. Ancak şunu da tüm Kemalpaşa Halkı çok iyi bilmektedir ki, Kemalpaşa Belediye Başkanı ve yanındakiler rant peşinde koşmaktan, başka işlere zaman ayıramamaktadırlar. Durum böyle olunca da at topu Birim Amirlerinin üzerine kurtul. Bu kaçamak açıklamalarla birim amirlerini zan altında bırakamazsınız. Belediye’yi amirler mi yönetiyor, Arif Uğurli mi yönetiyor'

KEMALPAŞA HALKININ YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ
CHP Kemalpaşa İlçe Örgütü olarak her zaman işçinin, yoksulun, ezilenin yanında yer aldığımızı herkesin bilmesi gerekir. Kemalpaşa Halkı’nın da her zaman yanında olduğumuzu ve uğrayacağı haksızlıklarda da yanlarında olacağımızı ve sesimizi yükselteceğimizi bilsinler. Kemalpaşa Halkı sahipsiz değildir. Sesimiz Halk'ın sesidir! Belediye’yi hizmet yeri olarak değil, bir rant kapısı olarak gören bu zihniyeti Kemalpaşa Halkı önünde teşhir etmeye devam edeceğiz.Belediye Başkanının yapacağı tek şey işten çıkardıkları işçileri, işe geri almak olmalıdır. Aksi takdirde işten atılarak mağdur olan kardeşlerimizle birlikte bu uğurda her türlü mücadeleyi de vereceğiz. Biz, gücünü Halktan ve Emekten alan bir partiyiz. Bizim için emek en yüce değerdir."

BELEDİYE MECLİSİNDE DE PROTESTO EDİLDİ
İşçi kıyımına CHP'nin tepkisi Kemalpaşa Belediye Meclis toplantısında da devam etti. Belediye meclisi toplantısına katılan, CHP belediye meclis grubu adına söz alan meclis üyesi Ayhan Gökdemir "Belediyemizde işçi kıyımları devam etmekte. İşçi kardeşlerimizin işten çıkarılma şekilleri tam anlamıyla bir skandaldır. Bu işçi kardeşlerimizin işten çıkartılması üzerinden siyaset yapma gibi bir niyetimiz asla yoktur. Lakin, sahipsiz garipler gibi, günlerce akıbetlerini sorgulamak için, belediyemizde çoğumuzun ismini bile bilmediği şirketinizi aramakla geçirmesi ve hiç bir muhatap bulamaması ne siyaseten, ne de vicdanen kabul edilemez bir durumdur. Günlerdir gerek tarafımıza, gerekse işçi arkadaşlarımıza yakıştırılan haksız ithamlarda tuzu biberi olmuştur" diyerek meclis toplantısı terk edeceklerini açıkladı. Açıklama sonrası CHP'li belediye meclis üyeleri toplantıyı terk etti.
 

 
                                                            
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.