Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yücel’den AFAD’a yalanlama: Geçiştirme çabalarınız ayıbınızı büyütür

Yücel’den AFAD’a yalanlama: Geçiştirme çabalarınız ayıbınızı büyütür

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, “belediye başkanlarının deprem ile ilgili açıklama yapmasını yasaklayan”  yazı ile ilgili AFAD’ın depremden önce yayınlanmıştır ifadelerine sert yanıt verdi. Yücel, söz konusu yazının belediyelere 9 Kasım tarihinde gönderildiğini belirterek, “Neresinden bakarsanız skandaldır, tahammülsüzlüktür, antidemokratiktir. Hafifletme, geçiştirme çabalarınız da ayıbınızı örtmez, tam aksine büyütür”

  • Ege Postası
  • 17.11.2020 - 10:12

EGEPOSTASI- Dün CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından gönderilen ve belediye başkanlarının, muhtarların ve kamu görevlilerinin depreme ilişkin basın açıklaması yapmasını yasaklayan kararı sert bir dille eleştirmişti. Yücel, genelgenin tek adam zihniyetinin ürünü olduğunu belirterek, “İzmir için, deprem gerçeklerini anlatmak için, halkımızla dayanışmak için sizden icazet alacak değiliz” demişti.

Yücel’in açıklamasının ardından AFAD tarafından bir açıklama yapıldı. Açıklamada söz konusu yazının İzmir’de meydana gelen depremden 7 gün önce yani 23 Ekim tarihinde bilgi kirliliğini engellemek amacıyla gönderildiği ifade edilmişti.

YÜCEL’DEN AFAD’A YANIT

Yücel, yaptığı açıklamada söz konusu yazının 23 Ekim tarihinde yayınlandığını fakat belediyelere  9 Kasım tarihinde gönderildiğini söyledi. Söz konusu olan “önceden yayınlandı” ifadeleriyle yapılanın hafifletilmeye çalışıldığını belirtti ve “Neresinden bakarsanız skandaldır” dedi.

Yücel, şu ifadeleri kullandı;

“Biz “Belediye başkanları konuşmasın” genelgesini gündeme taşıdıktan sonra, Genelgenin çok önceden yayınlandığı açıklaması yapılarak, skandal hafifletilmeye çalışıldı.

Doğrusu şudur ki, Genelge 9 Kasım 2020 tarihinde belediyelerimize gönderilmiştir. Daha önceden yayınlanmış olsa bile, genelgeyi İzmir için bugün kullanarak susturmaya çalıştığınız,

“Konuşmayın” dediğiniz belediye başkanlarımızın,kaos yaratan ne gibi bir açıklaması vardır ki,bu yazıyı belediyelerimize gönderdiniz. Neresinden bakarsanız skandaldır, tahammülsüzlüktür,antidemokratiktir.Hafifletme,geçiştirme çabalarınız da ayıbınızı örtmez,tam aksine büyütür.”

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.