Dolar 32,4951
%0.18
Euro 34,8485
%0.31
Altın 2.435,750
%-0.12
Bist-100 10.083,00
%1.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yücel yola çıktı

Yücel yola çıktı

CHP İzmir İl Başkan adaylığını süpriz bir toplantı ile açıklayan İzmir Büyükşehir belediye Meclisi Grup Sözcüsü Deniz Yücel Aziz kocaoğlu’nun adayı mısını? Uzlaşı adayı. Olduğunuzu düşünüyor musunuz sorusuna “Aziz Başkanımız beni desteklerse bu bana onur verir. Ancak ben kimsenin adayı değilim. Uzlaşı adayı olduğumu düşünüyorum” dedi. Toplantıya ilçe başkanları ve meclis üyelerinin katılmaması dikkat çekti. Ne meclis üyeleri katıldı, ne ilçe başkanları

  • Ege Postası
  • 29.12.2017 - 15:36

YAĞMUR UYGUR/EGEPOSTASI - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun ilçe başkanları, belediye başkanları, milletvekilleri ve il yönetimiyle bir araya gelerek örgütün ‘il başkan adayı’ konusunda önerilerini aldıktan sonra dün akşam saatlerinde ismini önerdiği Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Sözcüsü Deniz Yücel adaylığını İl Başkanlığın’da yaptığı toplantı ile açıkladı. Açıklamada Yücel’e eşi Gönenç Bilgen ve oğlu Sarp İle birlikte İlçe Sekreteri Birgül Değirmenci ve İl Yöneticisi Ali Çalışkan eşlik etti. Büyükşehir Belediyesi'nin SMS ile yerini ve saatini duyurduğu toplantıya ilçe başkanları ve meclis üyelerinin katılmaması dikkat çekti. 

Yücel yaptığı açıklamada 2019 sürecinde birlik ve beraberlik mesajı vererek “İl Başkanlığı adaylığına karar verme sürecinde partinin deneyimli ve etkin isimleriyle uzun istişarelerde bulunduğunu  söyleyen Yücel “CHP örgütü tarafından bu görev bana verilirse birleştirici olacağım. Kimseye değil, partime taraf olacağım. Grup ekip adamcı siyaset yapmayacağım. Herkesi kucaklayarak sürdüreceğim. Bu görevime görev sürem doluncaya kadar  kararlılıkla devam edeceğim ve başka bir yere aday olmayacağım” dedi.

"İSTİFA ETTİM"

Adaylık öncesi görevlerinden istifa ettiğini söyleyen Yücel “Tüm enerjimi ve gücümü partimize verebilmek için de buraya gelmeden ve adaylık açıklamamı yapmadan önce Buca ve büyükşehir belediye meclis üyeliği görevlerimden istifa ettim” diye konuştu.

“BENİM DIŞIMDA GELİŞTİ”

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Yücel sürecin kendi dışında geliştiğini vurguladı. Yücel “Süreç tamamen benim dışımda gelişen bir süreçti. İzmir uzlaşı adayı arayışındaydı. Benim çalışmam ve kararım olmadı” dedi.

“ONUR VERİR”

Yücel, "Aziz Kocaoğlu’nun uzlaşı adayı mısınız" sorusuna ise “ Aziz Başkanımız beni desteklerse bu bana onur verir. Ancak ben kimsenin adayı değilim. Bu göreve talip olma amacım bütünleştirici, ortak akılla yönetmek ve idare etmektir” dedi.

Deniz Yücel, ilçe başkanlarının tepkilerine yönelik sorulara ise “İlçe başkanlarımız ve örgütlerimizle görüşeceğim. Başka arkadaşların da niyetleri olabilir. Açıklama yapan kişi sayısı az. Daha fazla beklemenin doğru olmadığını düşündüm. Hepsiyle temas kurup desteğini isteyeceğim” şeklinde yanıt verdi. 

“EMEĞİN KRİTERİ YOK”

Ayrıca ilçe başkanlarının şablonunda kendisini bire bir görmediğini ancak onları ikna edeceğini söyleyerek “İlçe başkanlarının yayınladığı şablonda bire bir kendimi görmüyorum ama onları ikna edeceğim. Deneyim tecrübe konusunda ise mesleki olarak mücadelenin içinden gelen bir meslek ifa ediyorum. Bu konuda benim şahsım adına bir kaygım yok. Ateşten bir gömlek giymeye talip olduğumun farkındayım. Layıkıyla yerine getireceğime inanıyorum. Tüzüğümüzde emeğin kriteri yok” şeklinde konuştu.

“UZLAŞI ADAYIYIM”

Ayrıca Yücel “Ben uzlaşı adayı olduğumu düşünüyorum ancak kimsenin adayı değilim. Örgütün adayı olmak istiyorum. Örgütün beni sahiplenmesini istiyorum. Örgütün bana sahip çımasını istiyorum” ifadelerini kullandı.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.