Dolar 32,5184
%-0.09
Euro 34,8007
%-0.19
Altın 2.426,810
%-0.14
Bist-100 9.719,00
%0.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir CHP'de Deniz Yücel depremi

İzmir CHP'de Deniz Yücel depremi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun CHP İzmir İl Kongresi öncesi başlattığı “Uzlaşı adayı” arayışında, ilk günlerde destek gören çabası, “Deniz Yücel” ismini ortaya atmasıyla yerini tepkiye bıraktı. Kocaoğlu’nun, ilçe başkanlarını tek tek arayarak il başkan adayı olarak Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Sözcüsü Yücel’i önermesi krize yol açtı. Tepkiler bir anda büyüyünce İzmirli genel başkan yardımcıları devreye girdi. 'Uzlaşı adayı' arayışı krizle bitti

  • Ege Postası
  • 29.12.2017 - 10:44

EGEPOSTASI – Delege seçimleri ve ilçe kongreleriyle yoğun bir dönemi geride bırakan CHP, il kongresine kilitlenirken, uzlaşı aday arayışları kördüğüm oldu. Günlerdir düzenlediği aday zirveleriyle, tüm örgütü kucaklayacak, herkesin hemfikir olduğu bir aday çıkarmaya çalıştığını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, dün akşam saatlerinde, ilçe başkanlarını telefonla arayarak Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Sözcüsü Deniz Yücel’i önerince kriz çıktı.

CHP’de 7 Ocak’ta başlayacak il kongresi öncesi harekete geçen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ilçe başkanları, belediye başkanları, milletvekilleri ve il yönetimiyle bir araya gelerek örgütün ‘il başkan adayı’ konusunda önerilerini aldı. İl Başkan adayı olarak önerilecek isim tüm parti tabanında merakla beklenirken, Başkan Kocaoğlu, her fırsatta “Kafamda bir aday yok, her kesimi kucaklayan bir aday olması için çalışıyoruz” dedi. Ancak dün Büyükşehir Belediyesinde gün boyu yapılan görüşmeler sonunda akşam saatlerinde Kocaoğlu ilçe başkanlarını arayarak CHP Grup Sözcüsü Deniz Yücel ismini önerdi.

BASKI İDDİASI

Kocaoğlu’nun, bazı isimlerin karşı çıkması üzerine “Sen bir şey olmak istiyor musu? Eğer bir şey olmak istiyorsan, benim yanımda duracaksın” dediği iddia edildi. Kocaoğlu’na örgütlerden tepki yağmaya başladı. Dün gece CHP örgütlerinin yoğun telefon trafiği başladı. Belediye başkanları ve ilçe başkanlarından bazıları ‘dayatma’ istemediklerini belirtirken, farklı bir yapının oluşması için harekete geçtikleri öğrenildi.

BAŞKANLAR BİR ARAYA GELECEK

Bu gelişmelerin ardından özellikle metropolde bazı belediye başkanları ve ilçe başkanlarının bir araya gelerek Kocaoğlu’nun önerdiği Deniz Yücel’in karşısına aday çıkarmak için harekete geçmeye hazırlandıkları iddia edildi.  Başkanların yılbaşından sonra bir araya geleceği ve Kocaoğlu’nun önerdiği isim dışında bir adayla yola devam etmek için sözleştikleri öne sürüldü.

YÜKSEL DE KARŞI ÇIKTI

İl kongresi sürecinde etkili rol oynayan isimlerin başında gelen Eski Genel Başkan Yardımcısı ve İl Eski Başkanı Alaattin Yüksel’in de Deniz Yücel ismine karşı çıktığı iddia edildi. Yüksel’in Kocaoğlu ile yaptığı görüşmede bunu açık açık dile getirdiği öğrenildi. Yüksel’in görüşme sırasında Kocaoğlu’na  “Deniz Yücel ismini örgüte kabul ettiremeyiz, bu nedenle bu konuda dayatma içinde olma eğer bu isimle çalışmak istiyorsanız, mutlaka örgüte danışarak onların da fikrini alarak karar verin” dediği iddia edildi.

GENEL BAŞKAN YARDIMCILARI DEVREYE GİRİYOR

Kocaoğlu’nun ilçe başkanlarına baskı yapmasının ardından tepkilerin genel başkan yardımcılarına aktarıldığı ve İzmirli genel başkan yardımcılarının önce durum değerlendirmesi yapacakları, yaşananları Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na aktardıktan sonra örgüte dönerek olaya el koyacakları öğrenildi.

YEKTA VARNALI VE ALİ ENGİN PROJESİ

Deniz Yücel isminin, Yekta Varnalı tarafından Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na iletildiği belirtildi. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın “Genç bir isim olsun” önerisinden sonra ona karşı hamle olarak Kocaoğlu’na Grup Sözcüsü Deniz Yücel ismini bizzar Varnalı tarafından önerildiği gelen iddialar arasında…

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun örgüte dayattığı Deniz Yücel’in Kocaoğlu’nun yakın arkadaşı olan Yekta Varnalı’nın projesi olduğu ve buna İl Eski Başkanı Ali Engin’in de destek verdiği öne sürüldü. Deniz Yücel’in il başkanlığı için adının kamuoyunda tartışılması için basına bizzat Yekta Varnalı ve Ali Engin tarafından sızdırıldığı ifade edildi.

KOCAOĞLU ISRARCI OLURSA…

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun Deniz Yücel isminde ısrar etmesi durumunda; Bayraklı, Karşıyaka, Menemen, Konak ve Buca Belediye Başkanları ve ilçe başkanlarının bir araya gelerek yeni bir aday ya da Utku Gümrükçü’yü destekleyebilecekleri ifade ediliyor…

GÜMRÜKÇÜ YOLA ÇIKIYOR

Öte yandan bu gelişmeler üzerine CHP Çiğli İlçe Başkanı seçilen ve dün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşen Utku Gümrükçü’nün en geç Salı günü adaylık açıklaması yapacağı öğrenildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.