Dolar 32,2658
%-0.03
Euro 35,0661
%-0.05
Altın 2.469,710
%0.14
Bist-100 10.320,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yıldırım'ı kıramadı meclis sıralarına oturdu!

Yıldırım'ı kıramadı meclis sıralarına oturdu!

Gaziemir’de bir dönem DYP’den bir dönem de AK Parti’den belediye başkanlığı yapan Adnan Yüksel, bu kez mecliste başkanlık koltuğunda değil meclis sıralarında oturacak. AK Parti'den Gaziemir ve Büyükşehir meclis üyesi olan Yüksel, “Meclis üyeliğini kabul etmedim. Ancak Bakan bey istedi. ‘Bize Büyükşehir’de lazım olacaksın. Bende bakanlığı bırakıp aday oldum’ deyince ricasını kıramadım, görevden kaçmadım” dedi.

  • Ege Postası
  • 11.04.2014 - 13:08
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - 30 Mart yerel seçimlerinin ardından İzmir’de AK Parti  6 içede ipi göğüsledi. 2009’da İzmir’de iki ilçede belediye başkanlığını kazanan AK Parti’de 2014 seçimleri sonrası Ödemiş’te Mahmut Badem, Selçuk’ta Zeynel Bakıcı, Menderes’te Bülent Soylu, Kemalpaşa’da Arif Uğurlu,Torbalı’da Adnan Yaşar Görmez  ve Kınık’ta Sadık Doğruer belediye başkanı seçildiler. 2009’a göre belediye başkanlığı dışında bir çok ilçe ve Büyükşehir’de meclis üyesi sayısını da arttıran Ak Parti’de en dikkat çeken isim Gaziemir ve Büyükşehir meclis üyesi seçilen  Adnan Yüksel…


İLK TOPLANTIDA YER ALDI
Doğma büyüme Gaziemirli olan Yüksel, ilçede 1994 yılında Doğru Yol Partisi'nden,2004’te de AK Parti’den belediye başkanı seçilmişti. 2009’da AK Parti tarafından yeniden aday gösterilen Yüksel, seçimi CHP’li Halil İbrahim Şenol’a kaybetmişti. 2014 için partisinden belediye başkan aday adayı olan Yüksel aday olmayı başaramamıştı. AK Parti Gaziemir’de 30 mart yerel seçimlerine Kerem Fahri Baykalmış’la girerken, sandık sonucunun ardından CHP belediyeyi yeniden kazandı. Yüksel ise yıllarca başkan koltuğunda oturduğu Gaziemir’de  bu kez meclis sıralarında yer alacak. Yüksel geçtiğimiz gün gerçekleşen  ilk meclis toplantısında yer aldı.

BAKAN BEY’İN RİCASINI KIRAMADIM
Gaziemir Belediye Başkan aday adaylığı başvurusu yaptığını hatırlatan Yüksel, “ Meclis üyeliğini kabul etmedim. Ancak Bakan bey istedi. ‘Bize  Büyükşehir’de lazım olacaksın. Bende bakanlığı bırakıp aday oldum’ deyince ricasını kıramadım, görevden kaçmadım.İlçe meclislerinde  benim dışımda eski bakanlar eski belediye başkanlaırı da var Görevden kaçarak ihanet eden pozisyonda olmak istemedim. Gaziemir’de ve Büyükşehir’de partimiz ve kentimiz için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.



 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.