Dolar 32,3833
%0.18
Euro 34,8990
%0.1
Altın 2.397,830
%-0.16
Bist-100 9.998,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
O ilçede 4 radikal karar

O ilçede 4 radikal karar

Başkanlık koltuğuna oturalı beş gün oldu.. Makam odasını vatandaşın gözü önüne taşıdı, belediye içi kameraları söktürdü, dayatma bayrak törenini kaldırdı ve vatandaşa hizmetten çalmamak için meclis toplantılarını mesai saati sonrasına aldırdı..

  • Ege Postası
  • 11.04.2014 - 11:25
Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç göreve başlar başlamaz dört önemli uygulamaya imza attı. Bu hafta Pazartesi günü mesaiye başlayan ve beş gün boyunca kutlama ziyaretine gelenleri ağırlayan Muhittin Dalgıç, diğer taraftan da ilk icraatlarını sessiz sedasız devreye soktu. Cuma günleri belediye personelinin katılımıyla yapılan bayrak törenleri iptal edilirken, belediye binası içindeki kameralar söktürüldü. Başkanlık makamı alt kata  taşındı ve meclis toplantıları meseai saatleri dışına alındı. 
 
VATANDAŞ BAŞKANA DOKUNACAK
Daha önce binanın en üst katı başkanlık makamı olarak kullanıyordu. Burada makam odasının arkasında bir başka oda daha var. Önceki Başkan Faik Tütüncüoğlu bu odaya kurdurduğu sistemle belediye hizmet birimlerinin kamera görüntülerini monitörden izliyordu. Ayrıca bu küçük oda başkanlık sekretaryasının ardından geçen bir koridorla Basın ve Halkla İlişkiler birimine bağlanıyordu. Yeni başkan Muhittin Dalgıç ise ne kamera sistemine, ne de diğer önleme gerek görmediğini belirterek, hatta bundan böyle belediyeye gelen vatandaşların başkana da bir selam verip, elini sıkmalarının daha doğru olacağına inanan yaklaşım sergilemiş oldu.
 
‘BİRİ BİZİ GÖZETLİYOR’ UYGULAMASINA SON
Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç’ın bina girişindeki makam odasına oturur oturmaz verdiği ikinci talimat ise belediye içinde hemen her yerde bulunan ve hizmet birimlerinde görev yapan belediye çalışanları arasında huzursuzluğa neden olan kameraları söktürmek oldu. ‘Biri Bizi Gözetliyor’ programları gibi bir uygulama zaten uzun süredir eleştiriliyordu. Belediye çalışanını denetlemenin başka yolları varken, böyle bir uygulamayla başkanın memuruna olan güvensizliğini ortadan kaldırdığını belirten yeni Başkan Dalgıç'ın icraatı yankı uyandırdı. 
 
MİSAK-I MİLLİ SINIRLARI İÇİNDE DAYATMA BAYRAK TÖRENİ OLMAZ
Bir yeni uygulama da, cuma günleri mesai bitiminde hemen belediye binası önündeki Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen bayrak töreni konusunda alındı. Bu tören için Çeşmelilerin özel olarak meydana gelmemesi, sadece belediye çalışanlarının katılımıyla sembolik bir tören olma özelliği gerekçe gösterilerek bayrak töreninin her cuma günü yapıldığı uygulamaya son verildi, "Misak-ı Milli sınırları içinde dayatma bayrak töreni olmaz. Askeri bir zihniyetin sivil topluma bir dayatması olarak görülüyordu" denildi. 
 
MECLİS TOPLANTILARI MESAİ SAATİ SONRASINDA
Çeşme Belediyesi’nde alınan bir başka karar ile, her ayın ilk salı günü saat 14:00’te yapılan Belediye Meclisi Toplantısı, bundan böyle mesai bitiminden sonra saat 18:00’de gerçekleştirilecek. Alaçatı Belediye Başkanlığı döneminde de belediye bürokratları ve kısım amirleriyle mesai saati sonrasında toplantı yapan ve buna gerekçe olarak vatandaşın belediyeyle olan işinin aksamamasını gerektiğini gösteren Çeşme Belediye Başkan Muhittin Dalgıç, bu uygulamayı da Çeşme’ye taşımış oldu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.