Dolar 32,4386
%0.05
Euro 34,7695
%-0.1
Altın 2.431,220
%-0.16
Bist-100 10.083,00
%1.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yıldırım'dan flaş tünel çıkışı: Yapamazlar dediler, yaptık

Yıldırım'dan flaş tünel çıkışı: Yapamazlar dediler, yaptık

Kent gündemine dair önemli değerlendirmelerde bulunan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanı ve Cumhurbaşkanlığı Danışmanı Binali Yıldırım’dan İzmir’e yönelik flaş açıklamalar geldi. 35 proje arasında yer alan ve dün açılışı gerçekleşen Konak Tünelleri ile ilgili tüm engellemelere rağmen projeyi tamamladıklarını aktaran Yıldırım, “Çok uğraştırdılar bizi… Kurullarda, mahkemelerde, bazı marjinal sivil toplum örgütleri bizi çok uğraştırdı. Yapamaz dediler yaptık” diye konuştu. Yıldırım'dan flaş tünel çıkışı:

  • Ege Postası
  • 25.05.2015 - 11:59
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Dün törenle hizmete açılan Konak Tünelleri’nin Yeşildere girişi önünde düzenlenen özel bir televizyon programına katılan Ulaştırma Eski Bakanı, İzmir Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı Danışmanı Binali Yıldırım, İzmir’in ekonomik durumu, kente yönelik projeler ile Konak Tünelleri’ne yönelik çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

"BİNALİ YILDIRIM'DAN 7 HAZİRAN DEĞERLENDİRMESİ: 330 DA İŞ GÖRÜR" HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ...
 
 
YAPAMAZ DEDİLER, YAPTIK
Bakan olduğu dönemde temelini attığı Konak Tünelleri Projesi’nin açılışına kadar yaşanan süreci ve hizmete açılan 1674 metrelik yeni güzergahın kente sağlayacağı faydaları anlatan Ulaştırma Eski Bakanı ve Cumhurbaşkanlığı Danışmanı Binali Yıldırım, “İzmir’le ilgili çok projemiz var. Konak Tüneli’nde esasında 2011 seçimleri öncesinde İzmirlilere vaadimizdi. Bu tünel neye yarıyo? Kordon’da Mustafa Kemal Bulvarı ile Mürselpaşa Caddesi dediğimiz Yeşildere Yolu var. Bu iki caddeyi birbirine bin 700 metrelik iki tünelle bağlıyoruz. Mustafa Kemal Sahil Bulvarı ile Kordon’u, Alsancak’ı, Çankaya istikametinde giden trafiği direk buradan Buca istikametine, Gaziemir  istikametine, İzmir’i doğu ilçelerine aktarmış oluyoruz. Buradaki trafiği de alıp Çeşme’ye, Urla’ya, Karaburun’a, Seferihisar’a yaymış oluyoruz. Böyle bir artısı var. İzmir şehir içi trafiği, hafta sonları canlı hayatı, Konak bölgesindedir. Alsancak bölgesindeki insanlar oraya toplanır. Oradaki araç trafiğinin azalması demek, trafik gürültüsünün yok olması demek. Sonsuz faydaları var. Buca’ya giden bir yoldur. Döner kavşak, Türkiye’nin en geniş çaplı döner kavşağıdır. 200 metre çapı vardır. Bu sistem toplam 310 milyon liraya mal oldu” dedi.


 
“MARJİNAL SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ KARŞI ÇIKTI”
Tünel inşaatı ve öncesinde karşılaştıkları zorlukları aktaran Yıldırım, “2011’de buranın milletvekili adayı olarak bunu vaat ettiğimde, “Ya bu hayalci ruh, Bakan bu olmaz, yapılmaz” dediler. Kısmen doğruluk payı var. Çok uğraştırdılar bizi… Kurullarda, mahkemelerde, bazı marjinal sivil toplum örgütleri çok uğraştırdı bizi. Hatta açıldı, bu risklidir, açılmaması lazım diye bugün bile aynı sözleri söylediler” dedi ve tüm karşıt görüşlere rağmen projeyi hayata geçirdiklerini dile getirdi.


 
ÇAĞIRDIK BELEDİYEYİ…
İzmir’in kuzey aksında hayata geçirilen ve 35 projeden bir tanesi olan Kuzey Çevre Yolu ile ilgili de flaş açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanlığı Danışmanı Binali Yıldırım, “Çevre Yolu İzmir’in adeta atardamarı haline geldi. Olmasaydı İzmir felç haline gelirdi. Hakikaten felç olurdu” dedi ve TCDD ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ortaklığında hayata geçirilen İZBAN projesi hakkında da şunları kaydetti: “İzmir’in bir raylı sistemi vardı. Vaktiyle başlanmış bizden önce, yarım kalmış, yapılamamış. Yarım kalmış, ortada raylar dolaşıyor, traversler, kablolar, teller ortalarda. Yahu dedik ki bu ne ha? Efendim bu başladı belediye ile falan yürümedi. Çağırdık belediyeyi… Bunlar CHP’lidir, biz AK Parti’liyiz, destek olmayalım falan demedik. Oturduk beraberce çalıştık, ettik. Ve Aliağa’dan başladık, taa havalimanına kadar 88 kilometrelik İZBAN’ı yaptık. Şu anda toplu ulaşımda İzmir’i nefes aldıran yegane projedir. Oradan da Torbalı ve Selçuk’a uzatıyoruz. Torbalı’daki 30 kilometre bitti, Selçuk  kısmında 30 kilometre devam ediyor. Böylece 60 kilometre daha ilave etmiş oluyoruz.”
 
HIZLI TRENİN İHALESİ BU YIL YAPILACAK
Sözlerinin devamında hükümetin İzmir’e yönelik ulaşım projelerini aktaran Binali Yıldırım, geçtiğimiz seçimlerde sözü verilen mega projelerden olan İzmir-İstanbul otoyolu için de, “İstanbul-İzmir otoyolu, İstanbul-Ankara otoyolundan daha uzun. İzmir Körfezi geçişi var, dünyanın en uzun 4’üncü asma köprüsünü orada yapıyoruz. 50 yıldır orada sadece köprü 4 sefer ihale edildi iptal edildi. biz bunu devlet genel bütçesinden kaynak kullanmadan, yap-işlet-devret modeli ile yapıyoruz. 433 kilometre, İstanbul-Yalova’yı 45 dakika, İstanbul-Eskişehir’i 2 saate, İstanbul-Balıkesir’i 2 saate, İstanbul-İzmir’i 3-3,5 saate düşürüyor. 5 ili birbiri ile komşu kapısı haline getirecek. İstanbul’dan Bursa’ya kadar olan kısmı önümüzdeki yıl bu zamanlar bitmiş olacak. Ayrıca İzmir tarafından da 55 kilometre, Kemalpaşa-İzmir-Aydın Yolu’na bağlantı ile Manisa Yolu’na Belkahve Tüneli dahil aynı zamanda açılacak. Manisa-Balıkesir-Bursa arası da ondan sonraki 1,5 sene içerisinde bitmiş olacak. Ondan sonraki kısım daha kolay. Proje şu anda planlandığı gibi gidiyor. Bu proje finans maliyeti ile birlikte 9 milyar dolar. Türkiye’nin 1952 yılındaki bütçesinden büyük, tek bir projeden bahsediyoruz. Bu İzmir’in projesi. İzmir gelişiyor, ihracatı 4 kat arttı. Bu altyapıyı yaptığımız için” diye konuştu. Yıldırım ayrıca merakla beklenen YHT (Yüksek Hızlı Tren) projesiyle ilgili de şunları dile getirdi: “2023 ihracat hedeflerini İzmir gerçekleştirecek. Türkiye’nin ihracat kapısı, ticaret kapısı olmaya devam edecek. Ankara ile İzmir arasında hızlı tren yapıyoruz. Afyon’a kadar inşaat devam ediyor Afyon’dan bu tarafa kadar olan kısmın da ihalesi bu yıl yapılacak. Daha sayısız proje var…”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.