Dolar 32,5690
%0.09
Euro 34,8864
%0.17
Altın 2.424,940
%0.07
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Davutoğlu İzmir'de Başbakanlık Ofisi'ni açtı

Davutoğlu İzmir'de Başbakanlık Ofisi'ni açtı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin karşısındaki Merkez Bankası binasına üçüncü Başbakanlık Ofisi'ni açtı. Törende İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da hazır bulundu. Davutoğlu Başbakanlık Ofisi'ni açtı... Kocaoğlu'nu ziyaret etti

  • Ege Postası
  • 24.05.2015 - 11:19
EGE POSTASI- Başbakan Ahmet Davutoğlu Ankara ve İstanbul’un ardından İzmir'de Başbakanlık Ofisi'ni açtı. Açılış törenine Başbakan Davutoğlu’nun yanı sıra İzmir Valisi Mustafa Toprak, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, İzmir Milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, AK Parti yöneticileri ve çok sayıda partili katıldı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın toplu açılış töreninin ardından Başbakan Davutoğlu’nun ofis açılış törenine de katıldı.


Ofis Büyükşehir Belediye Binası’nın karşısındaki Merkez Bankası’nın 2.katında hizmete alındı.
Açılışta konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, ''İzmir ülkemizin, milletimizin ufuk şehridir. Akdeniz bir Türk Gölü haline dönüştüğünde İzmir, bu havzanın en önemli şehri haline geldi. Çağdaşlaşma döneminde en önemli fikirlerin merkezi oldu. Ülkemiz işgale uğradığında Hasan Tahsin bu ülkenin boyun eğmeyeceğini ilk kez İzmir'den gösterdi. İstiklalimizi burada kazandık. Demokrasiyi inşa ederken Adnan Menderes ve arkadaşları meşaleyi burada yaktılar. Asya'yla Avrupa ve Anadolu ile Akdeniz arasındaki buluşmanın merkezi oldu. Devletimizin en önemli faaliyetlerinin yapıldığı şehir İzmir'dir. Arkadaşlarla yaptığımız değerlendirmelerden sonra, İzmir'e başbakanlık ofisi açılmasını zaruri gördük... Bu ofisi açarak İzmir'e verdiğimiz önemi gösterdik. Bundan böyle bazı toplantılarımızı bu ofiste gerçekleştireceğiz. Bazı misafirlerimizi İzmir'de ağırlayacağız. İzmir'e ne kadar önem verdiğimizi bir kez daha göstermiş olduk. Hayırlısı olsun'' dedi.
 
Başbakan'ın konuşmasının ardından Başbakanlık İzmir Ofisi hizmete girdi. 

Ofisi gezdikten sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Davutoğlu ofisi çok iyi bulduğunu söyledi. Davutoğlu, "Ankara'dan dan özel eşyaları getirdik.Tüm toplantılar ve çalışmalar için hazırlıklarımızı tamamladık. İzmir'in için hayırlı olsun" dedi.


SÜRPRİZ ZİYARET

Başbakan ofis açılışının ardından bir sürprize imza attı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’nun makamına konuk oldu.


Başbakanlık İzmir Ofisi'nin açılışının ardından eşi Sare Davutoğlu ile birlikte Başkan Kocaoğlu'nun konuğu olan Başbakan'a Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da eşlik etti.

Kurmaylarıyla birlikte yürüyerek karşı binaya geçen Davutoğlu makam koltuğuna oturdu. 2 hafta önceki Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti bir süre kent gündeminde tartışmalara neden olmuştu...

BAŞBAKAN, 'İZMİR'İN İLKLERİ MÜZESİ' KURULMASINI İSTEDİ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocağlu, basına kapalı gerçekleşen ziyaretin ardından, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu Manisa'ya uğurladı. Başkan Kocaoğlu, görüşmeyle ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Belediyemizi şereflendirdi, teşekkür ediyoruz. Kendisiyle İzmir'i konuştum. Müze konusu açıldı. Kendisi 'İzmir'e ilkler müzesi yapalım' dedi. Ben de Ege Medeniyetler Müzesi'ni önerdim. Müzenin Sümerbank arazisinin üzerinde yapılabileceğini söyledim." 

"ÇOK İYİ OLDU"
Koacaoğlu, Başbakanlık Ofisi'nin İzmir'de açılmasını da çok iyi karşılıyorum. İzmir'in, Ege'nin bütün sorularını hemen bir yolu geçerek Başbakan ve onun görevlendireceği bürokrat arkadaşlara projelerimizi yerinde göstererek, anlatarak projeyi onların da sahiplenmesini sağlayarak çözebiliriz."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.