Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yavuz Selim Koleji'nde kan bağışı kampanyası düzenlendi

Yavuz Selim Koleji'nde kan bağışı kampanyası düzenlendi

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde Özel Yavuz Selim Koleji ile Batı Anadolu Bölge Kan Merkezi işbirliğiyle kan bağışı kampanyası düzenlendi. Yavuz Selim Koleji öğretmen, personel ve öğrencileri hayat kurtarmak gayesiyle kan verme stantlarını...

  • Ege Postası
  • 19.04.2013 - 12:11
Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde Özel Yavuz Selim Koleji ile Batı Anadolu Bölge Kan Merkezi işbirliğiyle kan bağışı kampanyası düzenlendi. Yavuz Selim Koleji öğretmen, personel ve öğrencileri hayat kurtarmak gayesiyle kan verme stantlarını doldurdu.

    Kütahya Kızılay Kan Bağışı Merkezi Müdürü Dr. Mahmut Ulusoy, Türkiye’nin yıllık 1 milyon 800 bin ünite kana ihtiyacı olduğunu, 2010 yılında ilk defa halkın yoğun katılımı ile 1 milyon üniteye ulaşıldığını hatırlattı. 2014 yılına kadar hedeflerine ulaşmayı istediklerini belirten Ulusoy, kan bağışının kalp krizi riskini azalttığını ve tansiyonu düşürdüğünü söyledi. Kütahya’daki hastanelerin kan ihtiyacının yüzde 98’inin Kızılay’dan temin edildiğini ifade eden Ulusoy, öğrencilerin yoğun ilgisinden dolayı memnuniyetini ifade etti.

    Yavuz Selim Koleji Müdürü Adem Kütükçü de, “4 senedir düzenlemiş olduğumuz kan bağışı kampanyası Yavuz Selim’de bir gelenek oldu. Bir damla kan bir hayat kurtarır düşüncesi ile herkesin bu kampanyaya destek vermesini bekliyoruz. Öğrencilerimizin çoğunun yaşı on sekizin altında olmasına rağmen 53 ünite kan bağışlandı. Yoksa bu rakam daha fazla olacaktı. Yaşları tutmamasına rağmen öğrencilerimizin bu kadar istekli davranması bizi çok duygulandırdı. Yardımlarından dolayı Kızılay çalışanlarına, gösterdikleri yoğun ilgiden ötürü de kan bağışında bulunan öğrenci, öğretmen ve personelimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.